Barnvagns/hundpromenad Del 1 + 2

Veckan som gått så har jag & Alfred tränat barnvagnspromenad med Greven vår stora hund som är av rasen Dobermann som annars kan vara ganska jobbig att gå med, han drar jättemycket med mig, men inte med Patrik *hmmm* Det OTROLIGA var att han drog inte alls! Han var väldigt lyhörd när jag sade att han inte fick gå framför oss.
Greven hade flexikoppel kallade jag in honom så kom på sig själv och vände och kom till vår sida igen. Lyssnade med en gång när jag sade sitt & ligg.
Hittade kantareller och Greven sate sig snällt och väntade tills jag var klar.

Detta känns väldigt bra då man får lite dåligt samvete att han inte har fått följa med. Vi har ju en stor inhägnad trädgård men han måste ju ut och få använda huvudet inte bara de där snabba springbenen;)

Vi gick fram och tillbaka på en sträcka för att öva lite disciplin. Snart är vi ute på långa äventyr tillsammans!
Konstigt hur hundar kan ändra/känner på sig att vi fått en viktig familjemedlem och helt plötsligt mognar till på något sätt.

DEL 2:

Barnvagns/hundpromenaderna fortsätter, övning ger färdighet sägs det;) Vi går lite längre varje dag, så han verkligen förstår att om han inte går bra då är promenaden slut och vem vill det;)

Han är så duktig våran Greven! Flexikoppel är hans grej, så han får springa av sig i början, han har fruktansvärt mkt energi och vill så mkt. Han hade passat som räddningshund eller något annat kul där han hade fått tänka till ordentligt.

Greven öppnar dörrar åt båda hållen.
Han öppnar toalocket ifall vi glömt fylla på vatten, då vet han att vi kommer med storm;) Han är inte dum, en fruktansvärt smart hund som skulle kunna göra en insats tror jag.FORTSÄTTNING FÖLJER......

Kommentarer

Vivi

Postad den

Min mammas vännina hade en doberman och han var också otroligt smart, kanske är det en lättlärd ras som gilalr utmaningar :) Roligt att det går så bra att ha med honom med vagnen!

Josefine

Postad den

vad duktig han är som inte drar ! han kanske vet att det är en liten i vagnen som han vill skydda, hihi. Kram

Jennie - Mamma till Malva

Postad den

sv: Okej, då vet jag. Jag har en tjej som syr barnkläder som jag beställer av så jag har redan min tjej :) haha!Usch gör det? det är jag glad över att det inte gör här, ÄN :)

DONKEN- Vince & Doas Morsa

Postad den

dutti vovve! :D

haha ja, det är inte lätt o vara mig, allti. haha...

men vissa saker får man ta med ett ryck på axlarna. lite lustig är jag- kan bli vråååålförbannad på lasse om han inte fyllt på varmvatten eller vällingpulver, men att Vincent målat hela lägenheten tog jag med ganska stort lugn. Är nog för att jag fick en trevlig morgonstund, tror jag.. :P

Babydjungeln - Jeanette

Postad den

Skönt det går bättra ;)

Anna

Postad den

Det verkar som om ni har många mysiga promenader framför er nu i höst.

Ha det gott!

Kram Anna

Vivi

Postad den

Ohhh Linda, du som är nybliven mamma, jag ehöver ett råd !

Jag ska på namngivningscermoni nästa helg och funderar på doppresent. Jag hade tänk att ge bort en riktigt fin speldosa, men är inte helt 100, har du ngt tips ?

Anna

Postad den

Såfina

malin

Postad den

naaaem nen kolla bebisen <3 så jävla gulligt :)

Sofie -Mamma till Casper

Postad den

Mmm jag har allt bloglovin, men ha aldrig användt den.

Är ju så himla dålig på att kommentera:( Få försöka ändra på de.

Mm, de låter riktigt skoj. ´JAG E PÅ!!!kittymon

Postad den

Nä NY är inte helt fel, vart rätt kär i staden =)

Bella

Postad den

Hahah den är ju nystartad ;) Och nog vet jag allt om dej, har ju följt dej på bloglovin läääääänge!! Alfred är jättesöt :D Ne men jag tog ju studenten nu och läser just nu matte b och naturkunskap b på komvux för att kunna läsa vidare nån gång, samtidigt som jag jobbar ;) tycker verkligen vi ska ses!!!

LORISSA LOVEBOMB

Postad den

Tack snälla ^^ det har gått jättebra, men jag har lite svårt att komma in i rutinerna än. Snart kanske :D

BitterFittan

Postad den

Tjoohooo!

Kolla in min blogg vettja! =D

Tjipp!

Tant Kim | Design & Layout

Postad den

Ja det ska jag försöka att komma ihåg. :)

Jasså? Okej, ja man ska välja den man vill ha med omsorg. :)

Vivi

Postad den

Det avr verkligen ett superbra tips, tyvärr var det lite dyrt, kändes som att ett presentkort på ca 300kr inte hade gett så mycket där och jag ahr tyvärr ingen att "gå ihop med" på presenten.

Det får nog bli en liten gammaldags speldosa iaf, men tusen tack för tipset det kan bli användbart en annan gång :)

Kram

Kommentera här