# Fika Med Eleonore, gästar #

Nybliven mamma, godisgris, bakningsfreak och julgalning. Så skulle de som känner mig beskriva mig med några ord.
För er som inte känner mig så bra så heter jag Eleonore och driver bloggen Fika med Eleonore.
Ni har säkert sätt mitt namn här hos fina Linda fler gånger innan, vi har ju under nästan ett års tid hållit våra testfredagar ihop. Detta är något jag tycker är otroligt kul! Dels för att man får en anledning att prova en massa goda nyheter och dels för att det är kul att göra något tillsammans med en annan bloggare. För det är ju så man kommer någonstans i bloggvärlden. Det är så man lär känna fler och fler personer som kan bli nära vänner.

Men åter till mig och min blogg. I min blogg som jag haft sedan februari 2009 har jag hunnit med att skriva på tre olika ställen. Blogg.se, Nöjesgalaxen och nu på fristående wordpress. Jag skriver om just fika i alla dess former.

Jag tycker att företeelsen fika är underbart på många sätt! Visst fikar man jorden runt men inte som vi svenskar. Jag har fått höra om personer som flyttar till Sverige som är helt förundrade över vår vika kultur. Vi har ju t o m fika schemalagt på våra arbetsplatser och vi har alltid en termos kaffe och kanelbullar i beredskap om vi ska iväg på lång tur eller får oväntat besök. I varje hem finns en finservis som man ställer fram på kalas och i varje kök finns boken Sju sorters kakor. Men det som är mest härligt med fika är ändå att det ger oss ett tillfälle att komma bort från stress och press och umgås med nära och kära.

Kika gärna in hos mig om du får idétorka när du ska bjuda dina nära och kära på fika, se vad som är nytt på marknaden, spana in ett nytt café eller få shoppingtips till köket!

Kramar från Eleonore,
Fika med Eleonore

Kommentarer

Eleonore

Postad den

Så roligt att mitt gästinlägg kom upp idag, tack snälla för att jag fick vara med! Är ju så kul att kunna skriva hos varandra!
Tråkigt att bloggträffen blev inställd men förstår att du inte hade någon lust alls när folk bara lämnar återbud hela tiden! Har man sagt att man ska komma så gör man ju det om man inte blir sjuk då vilket man inte kan hjälpa! Det är ju rent folkvett! Tur att snuttarna du gjorde blev goda och uppskattade iaf :D

Johanna

Postad den

Ja hon tyckte vi tog för lång tid på oss och bestämma oss om vi skulle ha en taxi eller inte. Vilket vi inte kände, jag fråga bara madde om tiden blev bra och då klickar hon mig i örat. jag har skickat ett mail och klagat, ringa är inte värt, man blir kanske klickad i örat igen!

Emma

Postad den

Brukar kika in hos henne :) Fika är gott :)

♡ Mirre - Min vardag i foto

Postad den

Ohh så smaskigt, ska kika dit

Vivi

Postad den

Åh söta Eleonore ! Henne gillar vi :)

Sv tack tack snälla du, fast det dröjer nog... kan kan inte riktigt vad alla de där RUL, KUL och FUL innebär :P men just UL gör man inte förrän v. 18 typ, iaf här hemma :)
Kram

linah

Postad den

gu va gott,
fin blogg!

martina

Postad den

hej! allt bra? :)

Pernilla

Postad den

Härliga och snälla Elenore :)

Saandrafoto

Postad den

Ha en bra kväll!

somsofie

Postad den

å vad gott det där såg ut då........

Maria husetfullt

Postad den

Jag ska absolut titta in till dig. / maria

Helena

Postad den

Kul att läsa gästbloggare! :) Svar på din kommentar hos mig; Jo, jag vet att bloggboken har fastnat hos någon, tråkigt nog... Hade sett fram emot att få skriva i den!

Kommentera här