Livstid- Liza Marklund

Värmeljuspaketet sinar och antalet lästa böcker ökar, japp hösten ÄR här..

Har inte läst något förut ur Liza Marklunds alster men har just läst ut Livstid, tyckte inte den var alls bra i början men mot slutet blev den bättre & bättre. Så jag ger denna bok 3/5 möjliga och fick mersmak och ger mig på nästa bok av Liza Marklund- En plats i solen.

- Jag gjorde det inte, sa Annika. Det var inte jag. 
- Vet du, sa kommissarie Q, det säger nästan alla. 

Annika Bengtzon misstänks för mordbrand i sitt eget hus. 
När David Lindholm, Sveriges mest kända polis, hittas skjuten i sängen identifierar hon sig snabbt med hans unga hustru Julia. 
Julia hotas av livstids fängelse för mord, både på sin man och sin försvunna fyraårige son Alexander. 
Men Julia nekar. Det var inte hon. Det var en annan kvinna som sköt hennes man och kidnappade hennes son. 

Medan tillvaron rasar samman omkring Annika gräver hon sig allt djupare ner i den mördade polisens våldsamma förflutna. Till slut återstår två grundläggande frågor. Om Julia ljuger: Var har hon gömt Alexander? Om hon talar sanning: Vem håller honom fången? 

Livstid är en thriller om människans längtan efter det eviga: kärleken, makten, meningsfullheten - och barnen. 

 

Höstmat = Grytor

Rosévinet byts ut mot rött, grillat byts ut mot grytor. NU är hösten här..lite mysigt är det allt ändå..

Igår hade vi lite middag här hemma med vänner med barn, gjorde inte detta smaskiga receptet utan det blev fläskfilé gryta istället.

Men denna mustiga kycklinggryta görs ganska ofta då det är en storfavorit hos Alfred. (Smakar lika bra om man skippar bacon. Balsamvinägern är verkligen pricket över i:t i denna rätt!

 
Recept för 4 pers:

600 g kycklingfiléer
75 g rökt fläsk eller bacon
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
1 msk smör
2 dl vatten
1/2 hönsbuljongtärning
1 krm svartpeppar
1 3/4 msk balsamvinäger
2 msk hackad persilja
1 tsk maizena majsstärkelse

Gör såhär:

Skär kycklingfiléerna i bitar och fläsket i tärningar. Skala och grovhacka löken och vitlöken.
Stek kyckling och fläsk i smör i en stekpanna tills det får färg. Lägg över i en gryta. Fräs lök och vitlök i smör och lägg över i grytan.
Rör i vatten, smulad buljongtärning, peppar, vinäger och persilja.
Låt såsen koka 4-5 minuter. Rör i majsstärkelse utrört i lite vatten. Låt allt koka ytterligare 1 minut.
Servera kycklingen med ris, gärna svart råris, lättkokta morötter och sallad.

Igång igen..

Nu när höstmörkret kryper på (trots sommarvärmen) så tänkte jag komma igång lite smått med mitt bloggande igen "om det nu är någon  som fortfarande läser den"
 
Som ni vet så håller jag igång på Tradera----> KLICKELIKLICK<----

Trevlig helg, goingar! Cheerios!! Eb supergo Mirandalux "aka" MIra som skickad dessa goingar t mig!