Maria Ernestam Marionetternas döttrar"Om kärlekens kraft och rädslan för det främmande

En varm sommardag i början av åttiotalet gör den elvaåriga Mariana en fasansfull upptäckt. Fastbunden på en av hästarna på familjens karusell snurrar hennes pappa runt runt. Skjuten till döds. En syn som hon sedan dess har tvingats leva med.

Drygt trettio år senare bor hon kvar på samma lilla ort, där hon säljer antika leksaker, marionettdockor och masker i den affär som har gått i arv sedan hennes farföräldrars tid. Hennes man och dotter befinner sig utomlands, och Mariana ser det som ett tillfälle att tänka över vad hon vill med sitt liv. Som alltid har hon ett stort stöd av sina systrar som bor i närheten.

Samtidigt flyttar amerikanen Amnon Goldstein till orten för att rusta upp det gamla bageriet. Han ska skriva en bok om sin pappa som under andra världskriget skickades dit som flyktingbarn undan nazisterna. För att samla material söker han upp den ena efter den andra av invånarna, och med sina frågor och samtal vinner han mångas förtroende. Utan att kunna värja sig berättar de om sina liv, hemligheter och önskningar. Bekännelser som får dem att göra saker som de inte brukar och aldrig tidigare vågat.

Men alla ser inte med blida ögon på Amnons närvaro. Och när otäcka och oförståeliga saker sker förstärks motståndet. I sökandet efter vem Amnon egentligen är rivs begravda minnen upp och Mariana och hennes familj måste konfrontera den tragedi som aldrig fått sin förklaring".

Jag gillar Maria Ernestams sätt att skriva, inte någon invecklad historia simpel lätt att hänga med. Tempot på boken var inte så värst högt! Trots detta så kunde man inte sluta läsa ändå!
Men mina favoriter av henne är trots allt Busters öron & Kleopatras kam.

Kommentarer

✫ Fru Eriksson

Postad den

Tack för Boktipset!

Cajsa

Postad den

tack tack säger hon. :)

Julia Müller-Sandvik

Postad den

sv: TACK GULLIGA!! <33

Clin

Postad den

Vad skoj med boktips =)

Gahh jag blir galen på mig själv!! Sätter in pengar i morgon. MItt minne. Kan man skylla på värmen? ;)

Life of Johanna

Postad den

Låter som en spännande bok

Kommentera här