DAG 2 MILANO, #THEPROSECCOTOUR

"Förmiddagen"

Vi gick upp tidigt för att ta sikte på Il Duomo som är världens största gotiska katedral & Nattvarden, målningen av Leonardo Da Vinci. Allt låg liksom åt samma håll (gamla stan).
Så vi började att gå, gatorna var helt folktomma, så himla skönt & när vi kom fram till katedralen så var det inte så mycket folk heller. Il Duomo är världens tredje största kyrka som tog 430 år att bygga färdigt! Vilken häftig upplevelse, jag är ju galet fascinerad av byggnader.

I anslutning till katedralen så låg Galleria Vittorio Emanuele II, en super exklusiv galleria med massa lyxbutiker och en helt fantastiskt arkitektur med ett tak av glas. I anslutning till denna galleria så låg La Scala, världens största operahus som vi fick oss en skymt av.
Vi letade efter ett ett ställe som skulle heta Zucca (Caffé Miani) ett hippt jugendställe som skulle ha legat vid ingången till gallerian. Tills vi kom på att kolla hur gammal guideboken var japp 10 år, så vi gav upp detta.

Sedan började vi bli lite hungriga så vi slog oss ned på ett perfekt ställe alldeles mittemot katedralen för mat & prosecco såklart! Ett glas skulle kosta 10£, en flaska kostade c.a 23£ och då fick vi ut 2 glas var. Vi valde detta såklart. Sedan kom servitören in med färska bär på is, chips & våra smörgåsar och en ishink med prosecco. Så lyxigt, där satt vi i solen & njöt!

Efter ett tag så lämnade vi och tog sikte på en park (Parco Sempione) för lite parkhäng & prosecco. Milanos största park som en gång var en hertiglig trädgård. Den var dock inte särskilt stor och inte något märkvärdigt. Hade dock en egen triumfbåge & god prosecco. För att komma in i parken så gick vi in via Castello Sforzesco en stor medeltida borg där det fanns massa samlingar. Vi gick aldrig in och tittade, så kul är det inte att titta på gamla saker,hehe.
Blev påhoppade av en helt galen gaygubbe som ville spå oss och pratade alldeles för snabbt & var väldigt intensiv så jag slutade lyssna efter 1 minut typ.

Efter detta så tog vi oss till Santa Maria delle Grazie där målningen Nattvarden fanns. Mer om detta i nästa inlägg.

 
 


 

Kommentarer

Annie - Fotograf i Linköping & Stockholm

Postad den

Vad härligt det ser ut :)

Svar: Det var ju faktiskt alldeles fantastiskt! Kul att du kikade in här, välkommen igen ifall du är nyfiken på fortsättningen i Milano!
Hummingbird

Josäfin Andersson

Postad den

Åh vilken resfeber man får!

Svar: Ja och man längtar även tillbaka till fantastiska Italien!!
Hummingbird

Netti Starby

Postad den

Åh vad härligt och jag vill också sitta på en uteservering med ett glas vin! <3 Kramis

Svar: Ja, det var verkligen inte helt fel, men snart är vi där vi med. Går fort nu till sommaren och hoppas våran sommar blir fin!
Hummingbird

Carro

Postad den

Vilken underbar dag :)

Svar: Ja men eller hur! Vi var så himla effektiva denna dagen och hann med så mycket verkligen! Supernöjda med vistelsen!
Hummingbird

elin

Postad den

Sv: Sån tur att solen i alla fall skiner! Åh vilken underbar dag du verkar ha haft , kramis<3

Svar: Ja vore ju tråkigt när man åkt till Italien och inte få lite sol på näsan. Det fick vi och blev till och med lite bränd, underbart!
Hummingbird

elin

Postad den

Sv: Sån tur att solen i alla fall skiner! Åh vilken underbar dag du verkar ha haft , kramis<3

Jennifer Queen

Postad den

Så härligt ni verkar ha haft det :D Super fina bilder :D

Svar: Ja helt underbart, hade gärna stannat längre! Gillar Italien!
Hummingbird

Sofia Werlin: mammalivet och hälsolivet

Postad den

Vilken katedral​! WOW :)

Svar: Ja grymt cool, så häftigt att ha sett den en av världens största gotiska. En upplevelse, helt klart!
Hummingbird

Junitjej

Postad den

Så vackert ställe!

Svar: Ja helt fantastisk upplevelse!
Hummingbird

Jessica Högberg

Postad den

Men wow!
Kanske ska kosta på dej en ny bok nästa gång😂

Svar: Ja ett klart WOW på denna! Ja inte så lätt eftersom de uppdaterar dessa guideböcker lite halvdåligt *S*
Hummingbird

Kattis

Postad den

Vackra Milano...kan tänkas att det är en stad som måste besökas i framtiden!:)

Svar: Ja det kan man verkligen säga;) Har du idéer på ett gemensamt inlägg, maila gärna också;) Ja Milano får inte missas ;)
Hummingbird

Kommentera här