Så nära men ändå så långt bort

Kan nog fortfarande inte förstå att detta har hänt! Sänder all omtanke till offrens familjer och alla i vår huvudstad. Jag är lättad och glad över att våra vänner klarade sig! "Var på rätt sida lastbilen" som min fina vän skrev.

Det som händer är så nära men ändå så långt bort! Ofattbart att detta har hänt oss, bara en tidsfråga egentligen. Vad är det som händer i vår värld, varför blir vi attackerade? Förklaringarna finns där & undrar just när det skall ske en förändring. Sverige som inte sympatiserar med någon stormakt (än sålänge) Vad kommer hända ifall vi går med i Nato? Fördel? Nackdel?

Ja, frågorna är många och i detta samhälle skall våra barn växa upp. Från att ha tagit avstånd till alla sådana här "nyheter" så kom det plötsligt så nära inpå, det blev till verklighet. Vad kommer hända härnäst?

 

Kommentarer

The Queenie

Postad den

Usch ja detta är hemskt :/ Jag tror att tredje världskriget är påväg och det har jag trott sedan första attacken i världen :(

Svar: Ja jag förstår inte det heller :/

Svar: Ja känns som att helvetet kan braka lös närsom helst i vårt lilla land :/ Hoppas att vi kan få bukt med problemet hos oss iaf!
Hummingbird

anna

Postad den

Det är fruktansvärt

Svar: Ja, verkligen. Kan liksom inte förstå att det drabbat oss ännu en gång!
Hummingbird

Jessica Högberg

Postad den

Känner mej ordlös...❤❤❤

Svar: Ja förskräckligt verkligen!
Hummingbird

Carro

Postad den

Usch så hemskt det är!!!

Svar: Ja verkligen, kan inte förstå detta! Vad har Sverige gjort för att förtjäna att ha dessa galningar i vårt land?
Hummingbird

Netti Starby

Postad den

Usch det är verkligen fruktansvärt och allt känns så overkligt. <3 Kramis

Svar: Ja det är fruktansvärt, vad kan vi göra för förändring för att detta inte skall ske oss? Hur kan man bli så hjärntvättad som människa och utföra sådana här dåd!?
Hummingbird

Bella

Postad den

Det är fruktansvärt, finner inte ens ord. Hur ska man reagera, hur bemöter man det här?

Svar: Ja det är verkligen fruktansvärt. Ja, hur skall Sverige vända på detta? Kan vi undvika detta?
Hummingbird

Kattis

Postad den

Jadu vad händer härnäst? Så svårt att veta att jag har slutat att spekulera nu...den som lever får se helt enkelt!
sv: Ja varför inte? Ett resmål vi båda vill besöka så det skulle man ju kunna göra samtidigt!☺

Svar: Ja svårt att veta, men på något sätt så kanske vi skulle kunnat ha förhindra detta, jag vet inte =( Hoppas vidare på ett tryggt Sverige!Det hade varit grymt så gjorde jag med en annan bloggerska jag aldrig träffat. Jag & min fästman åkte till London och vips så var hon & hennes man där också. Vi blev vänner för livet. Vilken upplevelse! Så varför inte egentligen! Vi bokat & så möts vi i....?
Hummingbird

Erika

Postad den

Det är verkligen helt ofattbart!

Svar: Ja, händer detta verkligen oss, Sverige lilla landet lagom?!
Hummingbird

ullie

Postad den

Men tack snälla du
ja det känns offattbart usch hemskt tänker på de som mist o allt usch sorgligt

Svar: Så lite så ;) Ja detta är verkligen ofattbart. Önskar inget detta, inte något land. Hoppas detta får ett slut snart, eller så är det bara början =(
Hummingbird

Mirre - Sweetwords

Postad den

Ja det är hemskt

Svar: Ja det är oerhört tragiskt detta, att det händer här av alla ställen!?
Hummingbird

J

Postad den

Håller med dig!! Så hemskt...

Svar: Ja det är så overkligt. Så sjuka människor det finns =(
Hummingbird

Jeanette

Postad den

Jag var verkligen klistrad vid tv:n hela fredag em och kväll och det kändes verkligen overkligt. Samtidigt med tanke på alla andra attentat som har varit, så undrade man ju när det är Sveriges tur. Men man kan ju aldrig förbereda sig på nåt sånt här...helt sjukt.

Sv: Vad kul att du hitta nåt, omöjligt dock att inte hitta nåt bland allt fint :)

Svar: Ja MEN skall det ens behöva vara vår tur tänker jag? För jäkligt & så fruktansvärt hemskt! Åh ja, hade ju dock svårt att bestämma mig,hehe.
Hummingbird

Tilda Barkselius

Postad den

Så fruktansvärt!

Svar: Ja så hemskt att det ens händer här!?
Hummingbird

Mirjam%20Therese

Postad den

Det som hände var fruktansvärt. Att det hände i Sverige var skrämmande för plötsligt är det så nära. Men det har troligen ingenting att göra med att vara med i NATO eller inte. Många NATO länder har blivit attackerade och många länder som inte är medlemmar har blivit attackerade.

Svar: Ja en ren tidsfråga innan något skulle ske här givetvis. Nej då förstod du inte riktigt vad jag menade för jag undrar HUR det kommer att bli OM vi går med i Nato, då vi är ett litet land som kommer att sympatisera med USA. En liten atombomb från Ryssland eller någon annan så är hela Sverige ett minne blott. Genom tiderna har vi klarat oss bra genom att vara neutrala i frågan. Men visst händer det Sverige något så har vi stormakten på vår sida. Tycker detta är helt galet, helt plötsligt utan att vi anar det så är VI, Sverige lilla landet lagom (neutraliteten själv mitt i ett krig). Man kan spekulera. Hoppas innerligt att vi kommer att klara oss!
Hummingbird

Kommentera här