Vett & Etikett - handlar om att kunna bete sig

Att folk inte kan visa lite vett & etikett! Det handlar om att kunna bete sig och att vara civiliserad mot andra medmänniskor, skall det vara så himla svårt? Givetvis i allmänhet men jag pratar framförallt i bloggarna, mot varandra, vi är ju trots allt kollegor i branschen. Tycker definitvt att vi skall stötta varandra istället!

Jag tycker nästan att det är ännu viktigare ju mer offentlig man är att hålla en god ton till sina läsare. Bara för att det är en skrivelse och att den är publik, är det nödvändigt att hänga ut personen i fråga? Om man nu stör sig såpass på kommentaren så kanske man skall ta det vid sidan om?!
Likadant att den som kommenterar andras bloggar kan väl också tänka sig för lite och bete sig, skall bloggare behöva gå i försvar? Hur har det blivit egentligen? Personangrepp är aldrig OK!

Oavsett ifall någon gör övertramp, kontaktar en privat i någon fråga. Kan man inte uttrycka sig på ett vänligt sätt så kanske man skall strunta i att svara, eller tänka till en gång extra innan man svarar? Tycker att många idag är så hypade på att man måste "bita ifrån" "markera vart gränsen går" Ärligt talat varför inte bara strunta i det?

Skall man behöva vara rädd att bli "uthängd" när man kommenterar någons blogg? Bara för att denne inte accepterar meningsskiljaktigheter. Ifall man har en avvikande åsikt så tolkas det som ett påhopp eller "pekpinne".
Behöver man då bli aggressiv?

Jag tycker att allt detta bara utstrålar osäkerhet. Vad vinner man på genom att bete sig uruselt mot sina medmänniskor? Vad vinner man på att "sätta dit" sina läsare? Vem vill fortsätta läsa den bloggen och följa den negativitet som sprids? Vad vinner dom som kommenterar på att trycka ned någon och vara taskig?

Tycker definitivt att fler borde tänka sig för och fundera på vad som pågår. Nätmobbning & påhopp är aldrig OK!
 
 

Kommentarer

Mirre - Sweetwords

Postad den

Ja bloggvärlden har en baksida också tyvärr

Svar: Ja så är det och det är oerhört trist att det faktiskt skall behöva vara på det viset!
Hummingbird

Tanja

Postad den

Håller med. Väl formulerat inlägg :)

Svar: Tack Tanja. Det är för jäkligt att det skall behöva vara såhär faktiskt.
Hummingbird

Tilda Barkselius

Postad den

Otroligt bra skrivet inlägg, finns så många där ute som behöver läsa detta!

Svar: Tack Tilda. Ja så är det och hoppas att det kan bli ändring någon gång. Men ensam kan man inte förändra världen dessvärre =(
Hummingbird

Netti Starby

Postad den

Så himla bra skrivet och det är jättebra att du lyfter ämnet! <3 Kramis

Svar: Tack snälla! Ja att det råder så trist stämning bloggare emellan eller dom som kommenterar. Jag förstår faktiskt inte!
Hummingbird

Ida

Postad den

Jäkligt bra skrivet, håller med dig!! :)

Svar: Tack, tycker definitivt att sådant här skall uppmärksammas. Ska det vara så svårt att vara snälla mot varandra liksom?
Hummingbird

J

Postad den

Håller med dig!!

Svar: Tack! Hoppas att det ngn gång bli ändring i bloggvärlden, men förmodligen inte.
Hummingbird

Kattis

Postad den

Ja man kan verkligen fundera ibland varför vissa beter sig som de gör och vill starta eller förstora upp saker. Bra skrivet!
sv: haha ja det vore verkligen läckert om vi stötte på varandra på en flygplats eller ett hotell när vi är ute och reser!😀

Svar: JA eller hur denna ständiga taskiga attityd och uthängande är inte roligt! Skall det vara så svårt att vara vänligt inställd!Jamen gud eller bokade tillsammans och vi möts i Lissabon, typ!
Hummingbird

The Queenie

Postad den

Word, så bra inlägg!

Svar: Tack. Är jäkligt trött på attityden som råder i bloggvärlden faktiskt! Hur svårt skall det vara att visa respekt för varandra liskom?!
Hummingbird

Kommentera här