Osynliga regler i sociala medier?

Vad tycker ni, finns det osynliga regler i våra sociala medier? Min personliga åsikt är att det gör det, men inte säkert att alla förstår/är med på "den regeln"?

♥ Exempelvis: Om någon gör en SFS (länkar mig på instagram) eller tvärtom, så blir man ju jätteglad eller hur? Givetvis så gör jag likadant mot den personen som länkat mig som tack, det som sker är ren & skär länkkärlek. (Rent hyffs mot den personen som länkat mig, vill ju gärna återgälda det). Länkar du mig så länkar jag dig. Detta är ju givetvis upp till var och en men jag gillar att göra det för det visar att vi bryr oss om varandra och stöttar varandra. Win, win! Självklart så blir man ju jätteglad när någon länkar tillbaka.
Jag är lite emot organiserade SFS som sker på instagram där några personer går ihop och säger: Följ oss, dela denna bilden så väljer vi ut några som vi delar på vår instagram. Jag tycker att det blir för mycket personlig vinning i detta. Kan ju bli 200 personer som delar och sedan blir 10 utav dem utvalda, vem har då fått ut mest på detta? Nä jag tycker att vi oberoende kan börja att stötta varandra mer. "Tillsammansärvistarka".

♥ En annan sak som är riktigt pinsam är ifall man öppet ventilerar idéer med sina bloggvänner och så vips så kommer det en annan person som snor den idén och gör den själv. Vad hände med det egna tänket och respekten mot andra? Det blir ju så uppenbart! Visst man kan få inspiration av varandra men att göra likadant rätt av, gör det till något eget istället. Bara för personen själv inte tänkt på detta.

Kom igen vi kan bättre, vi kan göra bloggvärlden mera ärlig och inte så ytlig och falsk som den är! Jag tycker det är så trist med stämmningen som kan förekomma.

(En SFS jag gjorde för ett tag sedan, kommer fler). Följ mig på instagram @hummingbird83.

Kommentarer

AniXNilsson

Postad den

Jag tycker det är ännu jobbigare när man upptäcker att andra bloggare snor ens text rakt av. Utan att ens omformulera sig. Okej att vi ska inspirera varandra. Men jag är alltid nog med att berätta vart jag får min inspiration ifrån. 😃

Svar: Åh ja kopierar ens inlägg rätt av, inte helt ok faktiskt. Så jag håller helt med dig!
Hummingbird

Joanna

Postad den

Så jäkla bra skrivet.. Klokt! Sunt förnuft och vanligt hyfs är viktigt tycker ja :)

Sv; Åååh.. Vi får styra upp den där skidresan! 😉 Har dock ovanligt lite snö i år.. I fjällen är det väl hyfsat, men som här i krokarna o slalombacken i närheten (som dessutom öppnade först i tisdags ) är riktigt isig o trist nu! 😕

Kramar

Svar: Tack snälla du! Ja sunt förnuft det kommer man långt med;)Åhhh jisses hade ju varit så kul ju, har lite andra spännande saker på gång ifall det vill sig väl,hehe. Du vet väl att du når mig på kontakt@lmevent.se numera;)
Hummingbird

Therese

Postad den

Fina fina du <3 Självklart kommer en SFS till dig med inom en snar framtid :D

Svar. Jätte bra är dem, älskar musik! :D

Du ska få ett mail så fort jag har fått chansen att sitta ner med EmmaMatilda :D ;)

Svar: Naw gulle dej;) Inte var det så jag menade dock,hehe. Mest ett ämne jag kände för att ta upp;)Jihaaa ser fram emot mailet då;)
Hummingbird

Zyllah

Postad den

Verkligen sant. Om jag får veta att någon länkat till min skulle jag absolut göra det tillbaka. <3

Svar: Ja men eller hur visst är det så, sedan kan man ju förstår att vissa större bloggare inte gör detta av olika skäl, då dom inte skulle få göra annat,hehe. Men SFS=Shoutout For Shoutout så funkar jag iaf;)
Hummingbird

Lorissa Lovebomb

Postad den

tror aldrig jag har tänkt på om någon stuligt mina idéer/ inlägg... gör folk så, haha!

Svar: Jo man slutar aldrig att förvånas må du tro. Snor andra idéer och ibland kopierar vissa inlägg rätt av t.ex. Så svaret är ja,hehe.
Hummingbird

Madde / ★ Livet som mamma, lärare och doula i Dalarna ★

Postad den

Spännande att läsa :)

Svar: Ja men eller hur,hehe. Tycker att vi kan bli bättre på att stötta varandra!
Hummingbird

Anonym

Postad den

Klart det finns. Fint

Jessica Högberg

Postad den

Fint inlägg!

Svar: Ja både fint och uppriktigt ;)
Hummingbird

Caroline Blomberg

Postad den

sv: Det fanns i butikens sortiment som låg där jag bord!

Svar: Ah får hålla utkik här efter det också då;)
Hummingbird

Kommentera här