Vad tillför bloggen dig?

För mig så har bloggen tillfört mycket och gör fortfarande, jag har trots allt bloggat sen 2007. Jag har fått träffat många fantastiska människor genom bloggen som idag även är mina vänner, detta är ju rätt så fantastiskt när man tänker efter! Jag älskar att skapa mig ett nätverk av bra folk runt om mig, nya kontakter som man kanske kan ha nytta av i framtiden samt vänner för livet.
Jag gillar ju att skriva och även att sätta mina personliga åsikter på pränt och då är ju bloggen ett passande forum, min blogg är en dagbok för mig och som även är öppen för allmänheten. Det som är bra med bloggen är ju också att man kan fråga sina läsare om råd och man diskuterar olika saker. Jag är intresserad av andras synvinklar och åsikter. Vad tillför din blogg dig?
Sedan tycker jag att det är viktigt att bloggen inte blir ett stressmoment,
att man måste uppdatera varje dag? Detta tror jag är vanligt men då blir ju bloggandet en press, inget kul. Jag försöker uppdatera varje dag, det tråkiga i det hela att gör man inte det så sjunker läsarantalet =( Älskar att svara på allas kommentarer och här har jag ju lite att stå i ibland särskilt när man kommer lite efter.
Tycker inte heller att bloggen skall inkräkta på ens "vanliga" arbetsliv". Jag brukar göra tidsinställda inlägg för att kunna hålla åtminstone 1 inlägg varje dag.(Detta är ju för att man inte skall blogga från sin arbetsplats tycker jag). På vissa arbetsplatser så är det tillåtet, sedan så visst kan man slänga in ett inlägg på lunchen ifall man känner för det, det är ju din tid. Hur gör ni?
Men ibland är det ju som så att man orkar inte blogga/man har ingen skrivlust, man är inte mer än människa! Det är OK!

Kommentarer

Tessan

Postad den

Jag har träffat många nya vänner, fina personer som jag verkligen gillar *känn dig träffad ;) *
Sen så har jag lättare att skriva än att pra5a om hur jag mår och känner. Och att meddela släkt och vänner mm om allt som händer med Nathalie's sjukdom, att inte behöva berätta 100 gånger, utan skriva är lättare :)

Svar: Åh fina Tessan, tack detsamma OCH det är verkligen ömsesidigt!Jamen så är det ju och et förstår jag särskilt i din situation. Vissa "bloggvänner" blir ens riktiga vänner och vissa inte, så är det ju. Beroende på hur man klickar.
Hummingbird

Mirre

Postad den

Precis det får inte bli ett måste att blogga, samt jag gör också så tidsinställda inlägg jag gjort då tid funnits, brukar blogga på min förmiddagsrast ef jag ändå då bara sitter själv, en skön avkoppling, bloggar då tid finns och ingen annan/annat blir drabbat

Ja bloggen är allt lite press, men samtidigt får det inte ta över som du säger, när jag bloggar ska hänga på mig inte på när ni vill jag ska eller vad man ska säga

Blogga ska vara kul

Svar: Nä då är det genast mycket tråkigare. Nackdelen med tidsinställda inlägg i veckan att just då när man sitter och skall göra dem så får man ingen inspiration till att göra det. Händer mig ofta,hehe.Klart det blir en liten press då man egentligen inte vill att statistiken skall bli sämre heller. Det kan jag känna.
Hummingbird

Kamilla

Postad den

Bloggen för mig är mest roligt men ibland känner man pressen att göra fina, bra och kloka inlägg.

Tycker man märker mycket på särskilt min blogg hur mkt tid det finns till bloggen.

Min blogg har blivit min egna lilla dagbok.

Kram Kamilla

Svar: Ja så skall det ju vara men samtidigt så vill man ju att bloggen skall växa såklart, alltid roligt när statistiken ökar. Jag är likadan vill också göra bra inlägg, inte bara ngt man haspar ur sig. Hoppas ni får en super helg!Kramis!
Hummingbird

Mia

Postad den

Började också 2007 och har mestadels tyckt det varit positivt med bloggandet, vissa tider har det känts superlätt att skriva men de sista två åren har jag totalt tappat lusten. Mycket av det har ju med egna måendet att göra, hur socialt media-aktiv man orkar vara, eller vill vara (vem orkar höra på gnäll hela tiden eller vem orkar skriva om det heller för den delen hela tiden!!), således har mitt skrivande blivit lidande. Kanske mer på instagram där texten inte blir lika viktig att få till.

Sen har jag också tyckt att det på något sätt blivit mer ytligt allting, men det är ju min privata åsikt, även att vi stöttar varann till en viss mån, inte i det stora hela (blir lite gruppindelning trots alla påståenden att det ska stöttas på bredden, också min privata betraktelse).

Vänner via bloggen, ja några riktiga vänner har jag också mött och under senare tid har också de som jag trott varit bara blogg-bekanta ställt upp på ett helt fantastiskt sätt (som jag inte alls såg komma faktiskt). Detta medan några jag trott varit riktiga vänner liksom skjutit ut sig själva från den placeringen, varför vet jag inte riktigt, men får väl anta/inse att det inte var på riktigt när allt kom omkring. Trist att gå igenom, men det finns ju en mening med allt och i stället får man ta det positiva med de som visar sann vänskap i stället.

Ligger just nu på plus insta o gör en utvärdering om bloggandets vara eller inte vara, lusten får styra och just nu finns det mer lust för möten irl med nära/kära/vänner/bekanta/bloggare/icke-bloggare/instafolk mfl mfl

Oj blev visst långt detta, men så har jag inte skrivit varken hos mig själv eller andra på länge, så lusten kom kanske ändå, vem vet ;-)

Svar: Nä mår man inte bra så blir det ju svårare att känna någon lust till det hela såklart. Ja bloggvärlden är fruktansvärt ytligt och jag åkte på en rejäl dänga av rejält falskspel och skitsnack, så det är mindre kul. Så det är en tråkig baksida med bloggandet när det borde vara tvärtom. Men jag orkar liksom inte lägga ned energi eller bry mig om sådant längre. Så himla skönt! Ja så himla kul att träffas IRL istället såklart och skapa nya kontakter och vänner som man klickar med. Ja det är alltid trist att gå igenom och förlora vänner så är det ju men livet går vidare. Jag orkar inte blicka bakåt/älta det som varit utan försöker tåga framåt. Även om man många ggr saknar vissa vänner som man haft i livet såklart. Men det finns inte så mycket att göra åt den saken tyvärr.Ja vem vet Mia, kanske kommer blogglusten tillbaka;) Jag gillar ju hur du skriver för du formulerar dig alltid så bra.
Hummingbird

MATILDA

Postad den

Jag håller helt och hållet med dig. Den där pressen att behöva uppdatera varje dag hade jag tidigare. Det blir som att man känner sig tvungen. Idag uppdaterar jag när jag kan och vill :D

Svar: Ja, jag försöker göra 1 inlägg om dagen åtminstone men inte alltid man lyckas med det dock. Är inspirationen på topp så kan jag göra tidsinställda inlägg, inte annars.Inget kul när man känner sig tvingad inte heller kul när ens statistik sjunker.
Hummingbird

Jessica Högberg

Postad den

Inte måste, jag gör oxå tidsinställda när jag har tid och tycker det känns bra. Som servitris är det svårt att blogga på arbetstid men när jag jobbar i garderoben är det mer än ok=))

Svar: Ja när inspirationen är på topp då kan jag göra tidsinställda inlägg, så jäkla svårt annars tycker jag.
Hummingbird

Therese

Postad den

Jag bloggar inte heller från arbetsplatsen, bara på lunchen när jag går ifrån området :)
JA tyvärr blir bloggen lätt ett stressmoment, därför jag oftast har tidsinställda inlägg :)
Jag har lärt känna massor av nya fantastiska människor via bloggandet, och det är jag så tacksam för, och fler kommer jag att möta det betvivlar jag inte :)

Svar: Ja trist att den måste bli ett stressmoment för många :( Men eller hur och många av dem är liksom vänner för livet! Absolut och jag kommer också definitivt att möta fler spännande människor framöver till våren, så himla kul. Inväntar dock ett mail;)
Hummingbird

Zyllah

Postad den

Jag bloggar nog mest för att lära känna mig själv. När jag skriver ner vad jag tycker och känner så blir jag ofta förvånad, för jag funderar mer på saker jag annars kanske inte skulle funderat på. Det är också ett forum för att skriva av mig alla dessa känslor jag går runt å bär på hela tiden. Sen är det alltid trevligt att dela med mig av alla dessa böcker jag läser hela tiden!!! <3

Svar: Men åh håller helt med dig där när det kommer till skrivandet det är som att fingrarna lever sitt egna liv över tangentbordet ibland. Man bara jösses! Orden kommer verkligen fram många ggr när man sätter sig för att ventilera i bloggen. Förvånansvärt egentligen! Det är ju ett ypperligt forum att skriva av sig på och dela med sig av vad livet har att ge. Åh jag älskar böcker!
Hummingbird

Kommentera här