Färsbiffar så enkelt men jäklar så gott!

Hurra för uppfinningen av Icas Familjekasse, we like it, som sagt;) Igår lagade vi färsbiffar med grädsås och tomat. Super enkelt men så himla gott! Ännu godare blir det såklart när de ska sjuda i gräddsåsen! Yummie!


Biffar
1 1/2 dl vatten
1/2 dl ströbröd
1/2 tsk salt
1 krm svartpeppar
1 msk senap
ca 500 g kalv- eller nötfärs
1 msk smör eller margarin

Sås
1 msk majsstärkelse
2 dl vatten
2 1/2 dl matlagningsgrädde
1/2 msk soja
1/2 tärning köttbuljong eller motsvarande mängd fond

Tomatsallad
1 rödlök
1/2 ask persilja (à 20 g)
1/2 msk rödvinsvinäger
1/2 msk olivolja
3 tomater
  1. Biffar: Blanda vatten, ströbröd, kryddor och senap i en bunke, låt det svälla några minuter.
  2. Blanda ner färsen och forma smeten till 8 biffar (för 4 port). Bryn dem på båda sidorna i matfettet i en stekpanna. Lyft upp dem på en tallrik.
  3. Sås: Blanda majsstärkelsen med vattnet. Häll det, grädden och sojan i stekpannan och smula i buljongtärningen. Låt såsen koka upp under omrörning. Lägg ner biffarna och låt det sjuda ca 5 minuter eller tills biffarnas innertemperatur är ca 70˚C. Smaka av såsen med salt och peppar.
  4. Sallad: Skala och skiva löken. Hacka persiljan. Rör ihop vinägern med olivoljan i en skål. Blanda ner löken och persiljan. 
  5. Skär tomaterna i klyftor och blanda ner i dressingen.
  6. Servera biffarna med potatisen, tomatsalladen.

Kommentarer

Mirre - Sweetwords

Postad den

Mums så gott

Svar: Oh ja, och så enkelt;)
Hummingbird

Photo by E M E R E L L A

Postad den

Oj oj oj så gott det där såg ut :)

Svar: Ja det var verkligen supergott!Enkelt att göra med, inget avancerat och det gillar jag;)
Hummingbird

Jessica Högberg

Postad den

nice!! ibland behöver man mer inspiration än annars...

Moa

Postad den

Ser helt underbart gort ut. Detta ska ja äta imorgon helt klart 😁 Tack för receptet ♥️

Svar: Åh ja gör det, berätta gärna sedan vad du tyckte;) Fantastiskt gott iaf!
Hummingbird

Kommentera här