Vad är din tid som bloggare värd?

Hur värderar du dig själv som bloggare? Ibland så tycker jag att bloggare blir utnyttjade. Ett inlägg, det inlägg som ni skriver är så mycket mer värt än en rabattkod exempelvis.. 
Så jag vill upplysa er om att lära er att ta betalt, om ni inte redan gör det. Våga ge dem ett motbud. För det tar faktiskt tid och energi att göra ett snyggt välformulerat inlägg. Sälj in dig själv! Vi måste börja se värdet i oss själva och värdet vår blogg har.

Vanlig marknadsföring via reklamblad/tidningar osv är svindyrt idag! Varför skall inte vi ta betalt för det är ju faktiskt marknadsföring vi gör åt dem. Via oss så kommer dom ändå billigt "undan". 
Vi bloggare skall hålla varandra om ryggen och stå på oss och något som man faktiskt kan göra är en gemensam prislista, en riktlinje att gå på.
Det var faktiskt Emma som kläckte detta på vår Workshop "Tillsammans är vi starka"

Är sugen på att starta ett forum där vi diskuterar, stöttar och tipsar varandra i olika frågor liknande detta. Hade ni gått med? Vad skall gruppen heta? Förslag?

Kommentarer

Kattis

Postad den

Vilken bra idé, det vore verkligen bra om fler kunde gå ihop och sätta lite press på företagen som i många fall utnyttjar oerfarna bloggar som inte riktigt förstått sitt eget värde än. Jag skulle kunna gå med i ett sådant forum men jag har inget bra namnförslag dock!:P

Svar: Eller hur, så tråkigt att företagen gör så därför tänkte jag starta ett forum där vi kan diskutera fritt och fråga och stötta varandra! Har redan gjort det. Gå med i Tillsammans är vi bloggare starka!
Hummingbird

AnixNilsson

Postad den

Aldrig tänkt på det, på det viset faktiskt! :) Men hade varit intressant att diskutera det.

Svar: Jag tror att det är många som har behöver att diskutera just detta så därför har jag nu startat gruppen, Tillsammans är vi bloggare starka! Bjud in dina bloggvänner och joina vettja;)
Hummingbird

Carro

Postad den

Bra inlägg och du har helt rätt! :)

Svar: Tack snälla, har nu startat gruppen om du vill joina ;) Bjud gärna in dina bloggvänner;)Tillsammans är vi bloggare starka!
Hummingbird

★ Orsakullan som blev mamma vid 20, numera även lärare och doula ★

Postad den

Hade absolut kunnat gått med i något sånt.

Svar: Åh kul, gruppen är startad så gå gärna med;) Tillsammans är vi bloggare starka! Bjud även in dina bloggvänner ifall du har lust;)
Hummingbird

JennyJenny.se

Postad den

Som en person med bakgrund i fackföreningsrörelsen så tror jag verkligen på idén att alla tjänar på att alla går en ok inkomst. Vi har allt att vinna på att dela med oss till varandra för det som händer när detta blir något hemligt är att företagen (köparna) kan spela ut bloggare mot varandra och hålla nere priserna. Ser absolut ingen vinst för bloggare att hålla sådant hemligt för varandr utan det är bara köparna som tjänar på det.

Ett forum lät superbra men gissar att Facebook-grupp är smidigaste sättet och där är tyvärr inte jag med ;)

Svar: Ja precis det spåret jag är inne på varför skall företagen utnyttja oss bloggare liksom?Nu har jag startat gruppen på FB, tipsa gärna om den om du vill;) Tillsammans är vi bloggare starka!
Synd att du inte har FB då =(
Hummingbird

Emmelie

Postad den

Tyxker det är en jättebra ide. Som mindre bloggare är det dessutom svårt att våga ta betalt och framförallt veta vad man är värd. Så ett diskussionsforum är jättebra!

Svar: Tack! Nu är gruppen startad i alla fall den heter Tillsammans är vi bloggare starka! Om du vill gå med;) Ja det är inte så lätt och framförallt man skall våga ta betalt, stötta och puscha varandra i detta;) Tips & trix är aldrig fel att få;) Bjud in dina bloggvänner och tipsa gärna om gruppen;)
Hummingbird

The Queenie

Postad den

Jätte bra intitiativ och tack för inbjudan till gruppen :)

Svar: Jag trivs inte på mitt arbete så därför jag haft ångest..

Svar: Tack så himla mycket vad glad jag blir! Hoppas du bjuder in alla dina bloggvänner med så vi kan få igång en bra diskussion därinne oxå;)
Hummingbird

Angelica

Postad den

Super bra idé, jag är faktiskt med i en grupp på FB som tar upp ALLT möjligt i denna typen av frågor. Att man måste skatta för produkter ex design hjälp mm mm.

Kram

Svar: Tack roligt att du tycker det. Jag tycker att vi bloggare skall supporta varandra mer och inga frågor är för dumma! Så stort välkommen till dig!
Hummingbird

Photo by E M E R E L L A

Postad den

Vilket underbart inlägg :) Jätte bra skrivet :)

Svar: Tack rara du! Gå med i gruppen nu för den är startad;) Bjud in dina bloggvänner med;)
Hummingbird

Maxarna

Postad den

Vilken bra idé. Jag har ansökt om att få gå med nu. Härligt initiativ..

Svar: Åh jättekul, välkommen till gruppen! Lägg gärna till dina bloggvänner med så vi får igång en härlig diskussion!
Hummingbird

Tilda Barkselius

Postad den

Så himla bra inlägg verkligen!!

Svar: Tack Tilda, hoppas du går med i gruppen för den är startad nu och heter Tillsammans är vi bloggare starka (finns på FB).
Hummingbird

Jeanette

Postad den

Kul med denna nya FB grupp :)

Svar: Eller hur, hoppas att vi kan ge varandra bra tips & idéer ;)
Hummingbird

Erika

Postad den

Smart! Själv bloggar jag dock bara för att det är roligt och gör inte inlägg med betalning osv. :)

Svar: Ja fast vi skall dryfta allt som får bloggen att komma framåt ;) Man får tips & idéer från andra osv;)
Hummingbird

Kommentera här