Julbord imorgon..

Tjolahopp där!

Dåså imorgon bär det av till Hova på julbord med Berghogens Rör, skall bli roligt. Dom har beställt buss dit upp o dagen börjar med aktiviteter av någon form som ingen vet vad det blir, är thermia som anordnar. Sedan så är det lunch kl 12. Efter den bär det av till herrgården där vi skall bo*supermysigt* sedan på kvällen så drar julbordet igång, hoppas få dansa till bra musik;)
Amanda är gullig o vaktar huset inte för att det behövs med två hundar. Men hon måste ju passa dom såklart...
Så nu är Patrik storebror o handlar lite go mat så att dom överlever Amanda o hennes vän, här ute i ödemarken...

Igår förresten handlade jag tyg för att sy gardiner, köpte även färdiga julpaneler till sovrum respektive vardagsrum o lite annat smått o gott inför julen. Ush har verkligen inte gjort annat i veckan än att handla efter jobbet! Men man måste ju ha allt klart någon gång...saknas fortfarande lite julklappar till vissa som måste ordnas...men supersvårt för ingen har sagt något önskemål, hur lätt är det då liksom!? Även om man kanske inte köper det personen exakt önskar sig så har man ändå fått en liten vink...

Här kommer min önskelista som inte kan vänta*haha*

1: Stall som skall byggas på vårat gärde (lösdrift, hur bra som helst).
2: Lusthus/Poolhus
3: Pool
4: Växthus
5: Ny bil- helst en chrysler 300
6: Spaweekend
7: Allt annat snyggt som finns- dom som känenr mig vet att jag älskar kläder,skor,skönhet o andra lyxigheter...

image37

Julbord skall bli mumma...

image38

Min drömbil, helt klart!!!!

Kramar!!!

Då är julpyntet igång!

Tjena,

Idag efter jag slutat jobbet vid 16.45 blev lite övertid, typiskt precis när man skall sluta & logga ur alla program så ringer det en kund, men,men så är det ibland! I alla fall jag tar min lilla röda bil och åker mot torp dvs idag så blev det Biltema där det finns bra utomhus julslingor att köpa! För här skall det pyntas rejätl med snygg utebelysning=)
Igår så var vi i flera timmar på torp och handlade kläder, det blev Gina Tricot, Bianco Footwear, Eurosko, HM, JC jaa många affärer blev det o mycket kläder. Det roliga var att Patrik insåg att han behövde nya kläder han med så han följde med!! Vilket när det gäller att shoppa kläder är högst ovanligt;)
JJa till julpyntet det är bara påbörjat idag som sagt*pust*
Helt plötsöigt har man ett stort hus att pynta o så inser man vad lite julsaker man plötsligt har...som förut verkat lagom. Imorgon bär det av till torp igen och handla deet sista dvs lite julgardiner på Kid och lite tyg för här skall det sys julgardiner!! Sedan har jag beställt en jättefin textilvaxduk som jag skall ha på köksbordet, som jag får nästa fredag*jippie* tygerna kommer att gå i samma mönster som vaxduken det kommer bli supernice.....!
Ja sedan är det bara att ladda inför den 8:e för då blir det julpyssel med julbak ocg glöggkväll (fest) här hemma. Grabbarna kommer som vanligt att sitta och spela poker...eftersom de inte är speciellt intresserade av kvinnogöra*haha*

Sååå mitt herrskap det var alles för idag. Kommer att lägga upp mer bilder på vårat julhem när allt är fullbordat här hemma, med gran o allt.

image35

Den påbörjade julpyntningen i köket som inte är klar än.....

image36

Så här mina alla trogna läsare blev min nya frilla, vad tycks?

KRAM PÅ ER!!!!

En lugn go lördagskväll..

Patrik pluggar..vad gör man? Lite rastlös just nu. Tänkte läsa en bok o ta det allmänt lugnt..
Såhär resulterade min rastlöshet i...

image27

Gött thé från Kahls Kaffe, kan verkligen rekommendera "höstglöd"

image28

Thé i den ursnygga muggen designad av Filippa K, en bra bok gör hela lördagskvällen...

image29

Faktiskt läser jag inte denna just nu men skall börja så småningom...

image30

Hmm théet är snart slut!panik!Måste åka till Kahls o köpa mer!

image31

Ljusmys i den mörka vinterkalla natten...

image32

Ja ni mysigt är det med levande ljus särskilt när juletiden är på intågande i vår stuga...;)

image33

Våran underbara dobbis kille, vad vore världen utan dig...♣

image34

Du är allt bra fotogen du min älskling, Texas fastnar aldrig riktigt bra på bild..

Sådär se & njut!! En lugn go lördags kväll helt enkelt..

♥Kramar i massor, eder Linda Olsson Asp♥

Ved dag o allmän röjdag.

image24

Tjolahopp där!

Vår dag började med frukost, sen var det bara att ge sig ut i  -6,6 grader och börja röja med motosågen i våran skog på baksidan huset. I veckan så kapade Patrik ner 5 stooora träd som var c:a 10 meter höga! Som vi nu var tvungna att kapa upp i kubbar så att vi till våren kan klyva dem, så att vi kan myselda i våran energikassett där nere.
För övrigt vi har jordvärme så vi behöver ju inte elda men för mysfaktorn skull såhär på mörka vinterkvällar är det verkligen kanion!!! Man måste ju hålla ordning så att det inte blir allt för tätväxt heller. Så idag ahr vi begrundat vårat fina berg vi har på baksidan och sagt att vi skall bygga en uteplats där uppe, kommer bli jäkligt fint!!! För det är verkligen jättefin utsikt därifrån!  Kolla på mitt bildgalleri från 2007 på sista fliken 4. Bilden högst upp är utsikten från vårat berg. Då förstår ni att man vill ha en uteplats där uppe...
Hundarna är helt färdiga efter att ha varit ute med oss i 2 timmar så de sussar gott nu!
Så idag har jag även städat för fullt o nu tvättas det. Så nu får det allt bli paus en stund!

Imorgon skall vi till Amanda på kalas, skall bli trevligt. Amanda jag har köpt något till dig som jag gärna ville ha själv och jag tror du verkligen kommer digga din present!

Nästa lördag är det julbord med Berghogens Rör så det blir att åka till Hova denna gången o sova på hotell o en massa aktiviteter etc.
Blir inget julbord med mitt nya jobb för det är lagt på samma dag och skall vara i Köpenhamn....

Nää om man skall börja planera maten nu kanske, vad tusan skall man laga idag då?

Tjipp o hej sålänge!

image23

Patrik med motorsågen i högsta hugg....

image25
image26

Vårt ny uppsatta fågelbord, undrar just om det vågar komma några fåglar...hmmmSkorpion på jobbet!!

Tjenare alla,

Ni kommer inte att tro era ögon när ni läser detta!!!!
Man sitter en helt vanlig dag på jobbet helt ovetandes om vad som skall komma härnäst i ens liv! Jooo i mitt liv så kom det en livs levande skorpion idag!
Hur gick då detta till? Idag på jobbet fick vi en container från Israel med varor. När sedan gubbarna på lagret skulle packa upp ett paket så sprang det runt en livs levande skorpion där!! De lyckades fånga den, lägga den i en burk med glapack över o så gjorde vi små lufthål till den..så idag har jag haft en livs levande skorpion på mitt skrivbord som har tittat på mig*hehe*
Jag ringde runt till olika myndigheter och undrade vad vi skulle göra, o det avr inte någon som hade något direkt svar på det. De sade att vi skulle döda den! Det slutade med att vi slog upp den på internet o kollade vad det var för sort osv. Det visade sig att den var totalt ofarlig och man kunde ha den som husdjur.
So there´s the story ends.
Undrar vad som händer imorgon?! Kanske står en kamel i containern=)

"EN HELT VANLIG DAG PÅ JOBBET"

image22

HÄR ÄR DEN LILLA KRABATEN......

Idol 2007, kaptensbindeln??!!

Hej,

Efter en stressig dag på jobbet o ett mindre kul besked som jag fick på telefonen när jag kom hem, så tänkte jag avreagera mig på Daniel Karlssons i idol o hans kaptensbindel...
Jo det mindre roliga beskedet jag fick att min häst som jag fick när han var 3 år o sålde när han var 14 år,skall avlivas imorgon pga en förskjuten kota i nacken. Jag lånade ut min häst på foder som jag akut fick ta därifrån för att den jävla kärringen(ursäkta uttrycket) gav inte min häst mat! Så jag hämtade han som ett benrangel orkade knappt gå! Anmälde givetvis Lena Ingemarsson, Uddevalla för detta!
Han hade till o med broddarna kvar sen vintern!!Jag hämtade hem honom förra sommaren.
Sen sålde jag honom till en i Norrland som sedan i sin tur bytte honom pga av att dom funkade inte ihop alls.Så Camilla nere i Skåne en kanontjej gav mig detta sorgsna besked idag.
Detta har hänt  när någon antingen hon kärringen som jag hämtade hem honom ifrån eller att Ingela som jag först sålde honom till har gått omkull rejält med honom! Han måste nu därför avlivas för han har ont o kan knappt bära sinkropp! Förståååå vad ledsen jag är!!! Min ögonsten!!!

Ja från den ena till det andra då...när Patrik grävde i våra gömmor så hittade han en exakt likadan kaptensbindel som Daniel i idol alltdi nu mer sällan har på sig! I början så störde jag mig något kopiöst på detta, men man har väl vant sig antar jag?! Varför i hela friden var han tvungen att ha den på sig, för det första han är värdelös i fotboll, men han diggar fotboll det har vi ju alla förstått, eller hur? Jaja han ville väl skapa något eget antar jag, men jag tycker detta verkligen är fruktansvärt löjligt.
Mer om Idol vad tycker jag om de andra deltagarna?
Sam borde verkligen ha åkt ut för länge sedan o äntligen är han ute ur leken, att han ens från första början kom med liksom!
Värdig vinnare tycker jag faktiskt helt klart Marie Picasso är för hon har en grymt bra o äkta röst som kan bära en över atlanten! Nog att hon betedde sig dumt i Big Brother så kan detta inte bara följa henne hela livet!
Vem tycker ni är värdig vinnare i Idol 2007?
Ja då till Amanda,väldigt speciell o fruktansvärt långsam o trög när hon pratar, jaaaadu jihde..dessa två måste ha haft en flört eller ngt.
Ja först skvallrades det om Amanda o Sam, nu skvallras det om Amanda o Daniel- vars tjej nyss gjort slut,eller var det tvärtom?
Ja Amanda tjejen utan skor,varför har hon inga skor på sig liksom!? Hon som Daniel vill ha någon sorts av uppmärksamhet,eller vad är detta? Jag tror knappast på det hon sade: Jooo jag vill känna mig mer jordnära liksom...öhhhh hon verkar ju ändå vara uppe i det blå o sväva emellanåt;:) Ja what about hennes röst då? Tycker inte den är bra alls!
Ja Andreas som såg för jäklig ut när han säkte med sitt krull har ju bättrat upp sig o visar verkligen vad han vill. Men han kan vara riktigt bra vissa stunder o sedan så kan han likaså vara riktigt dålig, en star skall inte ha den osäkra svikten! Så han går nog inte vidare!

SÅÅ SLUTLIGEN MARIE PICASSO, DU ÄR EN RIKTIG STAR ,MED ÄKTA STARQUALITY!!image20

image21

ÄNTLIGEN SÅ ÄR VÅRAT GYM KLART....

HEJ ALLIHOPA!

Äntligen så blev vårat gym klart nere i källaren, min älskade Patrik har slitit med att lägga klinkers o måla för fullt.
Nu saknas det bara lite mer gymsaker o ett solarium sedan är gymmet komplett;)
Vad är då nästa projekt i huset?? Vi har inte riktigt disskuterat det, jo ventilationen kanske, uttöka den för det behövs.
Jag vill så gärna börja på o måla alla lister o fönster vita nu!Sedab så skall vi lägga mer klinkers i pannrummet o hallne där nere o tvättstugan. Det skall tapetseras om där nere i hallen. Badrummet här uppe skall totalrenoveras precis som vi gjort med badrummet där nere. Det värsta är att vi har alla saker hemma för att göra detta, men det e Patrik som är den händige här i familjen...det står ett helt nytt badrum i vårat garage vi har tapeter o allt hemma bara att sätta igång*hehe*
Ja idag har har familjen Svalbacke varit o hälsat på,lika trevligt som alltid förstås....de hade deras Dansksvenska gårdshund med sig så det var full rulle här med 3 hundar*hihi*
Har tagit lite bilder idag på gymmet o nere i vår gillestuga där vi också har en bar som just nu är länsad,vi har inget kvar. Måste ha varit bartömmning utan att jag vetat det. Eller var jag med inget jag minns i så fall*asg*
image14
image16
Vårat nybyggda gym som behöver lite mer maskiner o annat stuff.


image17
Våran bar som är vääldigt tom just nu o behöver fyllas på...


image18
Våran gillestuga, här blir det många mysiga filmkvällar..


image19

Passade här på att visa hur vacker hösten är med dess färglada löv, bilden är tagen utanför vårt hus medans löven satt på trädet, som nu ligger på backen=(

Stil, Glamour & skönheter!

Tjena,

Idag kommer jag ta upp de människor jag tycker är absolut vackrast och framförallt så är dom stora stil/mode ikoner, jag bara älskar deras stil & kläder o allt!!!

Här rankar jag min topp 3 lista:

1: Eva Longoria ( Fruktansvärt vacker, o vilka kläder, en helt otrolig skådespelerska).

2: Paris Hilton (trots hon inte är världens smartaste o gör dumma saker ibland så har hon en klädstil o style som jag älskar).

3: Victoria Beckham ( Förutom att hon är supersmal så har hon en underbart snygg stil o style).

image6image7Kolla bara vilken skönhet!image8image9image10image11image12image13

Dessa tjejer är alltid snygga & har alltid de hetaste modet o frisyrerna, vad kan jag säga!Önskar jag hade deras garderob & stilcoach! Hade jag fått välja så hade alla legat på nummer 1!! Dom har en sån utstrålning!!!!

Musjagar familjen på gång;)

Hej, Lite udda händelse här idag först tänkte jag berätta lite bakgrundsfakta om vår hund Texas som är en blandras mellan Dvärgpinscher o Jack Russel.

Dvärgpinscherns hemland är Tyskland. Dvärgpinschern har i århundraden använts som gårdshund och vakthund. Den höll gårdarna fria från skadedjur och varnade när det kom främlingar. Man tror att dvärgpinschern ursprungligen kommer från sin större släkting Pinschern. I pinscherkullar föddes det emellanåt miniatyrer av pinschern. Dessa små dvärgpinschrar avlivades troligtvis till en början. De ansågs vara odugliga till sin uppgift, att vakta och jaga råttor. Det visade sig dock senare att dessa små hundar satt inne med lika stora kunskaper som sina större släktingar. Dvärgpinschern blev snabbt på mode och man började att avla på dessa små miniatyrer. Under 1900-talets senare hälft började de första dvärgpinschrarna att registreras i Sverige.

JACK RUSSEL: Kommer ursprungligen från England, där rasen formades av en kyrkoherde. Han utvecklade en typ av foxterrier som passade de jaktegenskaper han sökte i en hund.En utmärkt grythund, liten smidig o stark.
 
Ja, då till den spännande händelsen som skedde nyss; Vi satt nere i gillestugan o kolalde på tv och hörde ngt kraffsande i vedkorgen. Texas spände sig o var snabbt framme vid korgen. Igår hade vi också hört ngt där o till vår stora förvåning så kröp det en mus på väggen! Så därmed basta visste vi att det var möss i vedkorgen! Jo vad gör vi?! Patrik vände med rädsla upp o ner på korgen o vips så sprang det ut en mus på golvet!!!!! Texas som älskar att jaga möss, "Vilket vi lagt märke till nu" Roligt med tanke på att dvärpinschern e en råttjägare.

Ja åter till jagningen, musen sprang under soffan o Texas efter. Ja sade till Patrik att lyfte soffan medans jag stod beredd med allt adrenalin i kroppen som fanns att tillgå med en telefonkatalog i HÖGSTA HUGG! Texas jagar ut musen den springer emot mig o jag smackar till den med telefonkatalogen. Exellent teamwork musen är nu död! Sedan så hoppade det fram en mus till men den får vi inte tag i, så det blir musfällor, så den har en garanterad död framför sig imorgon...
 
Söta är dessa små liven men ack så stor skada de kan ställa till för en stolt husägare....

image5
THAT´S ALL FOR ME TONIGHT, SLEEP TIGHT=)

FÖRSTA SNÖN IGÅR!!

hej,

Igår var det en helt vanlig dag på mitt jobb men när jag tittade ut genom fönsret o till min stora förvåning så snöade det.
Då kände jag ett lyckorus genom kroppen! Herregud vad mysigt! Med snö för en gångs skull, nu kan vi hoppas då att vi får en RIKTIG vinter så att vi kan får en RIKTIG sommar=)
Så igår när snöflingorna fallit ett tag så var det helt plötsligt kaos i trafiken, bilar i diket o trafikljus nermejade! Hur kommer detta sig att när vi får snö här i lilla Uddevalla så kan verkligen inte någon hantera det.
Hade en kund på telefonen idag som bodde i Norrrland o han hade hört på radion att vi hade kaos i Västra Götaland pga snön. Då skrattade han o sade på härlig utpräglad norrländska; Hur kommer sig detta, får vi snö här så int blir det kaos int( kan tyvärr varken härma eller skriva deras dialekt).
Jaaa det kan man ju fråga sig dom är ju vana vid snö men inte behöver det bli kaos för att den underbara vita rena snön faller ner från himlen?!
Snart nalkas ju julen o då vill man ju absolut ha snö, eller hur?

*All for this time, so long*

I´m back

Hej & Välkommna!!

Nu är jag fit for fight att sätta igång med bloggandet som hela blogg sverige sysslar med på dagarna, så varför skall inte jag blogga?Man får ju hänga på trenden;)
Jag kommer skriva lite allt möjligt här om den vanliga vardagen,fritiden o allt roligt som händer, om kändisar etc...
Sååå LOA is in the house again!

Med mycket nytta & nöje=)

image1