Vår lilla hemlighet

Av Toni Mcguire har jag nu läst ut. Det är Toni "Antoinette" i boken som själv har skrivit ned sin hemska historia på papper.
Så författaren är alltså den lilla flickan i boken.
Även detta är en sann hemsk berättelse om en liten flicka som blir sexuellt utnyttjad av sin far.
Tyckte boken inte var så bra skriven, väldigt enformig och handlade om deras farande fram o tillbaka mellan England o Nordirland. Historien i sig är fruktansvärt hemskt, men hon hade kunnat kortat ned hela sin historia med 100 sidor och skrivit om tiden efteråt alltihopa, när hon så småningom växte upp.

Alltså denna bok får en 2:a av mig, Skadad som jag nyss har läst är tusen ggr bättre!
-----------------------
Toni Maguires perfekta barndom med hus på landet, husdjur, en omtänksam mor och charmerande far, gömde ett skräckscenario som nästan tog hennes liv. 

När hon var sex år gammal började hennes far att förgripa sig på henne, och sa till henne att det var deras lilla hemlighet. Toni var ändå modig nog att säga vad som skedde till sin mor, eftersom hon var säker på att hon skulle se till så att han slutade. Men istället sa hennes mor till henne att aldrig någonsin prata om det igen, och år av sexuellt utnyttjande följde. 

Vid fjorton års ålder blir Toni gravid, och pappan till barnet är hennes egen far. Då berättar hon sin fasansfulla hemlighet igen. Hennes far sätts i fängelse, men själv blir hon förskjuten av vänner, lärare och sin familj. Efter en dåligt utförd abort är hon nära att dö. Tvingad in i en värld av depression och desperation, har Toni bara sig själv att lita till för att kunna bygga upp ett lyckligt liv för sig själv. På ett mirakulöst sätt lyckades hon överleva sin hemska barndom. Detta är hennes egen historia om sin resa och sin triumf.

Kommentarer

Simone

Postad den

Vilka bra boktips, har saknat sådant :) Låter spännande faktiskt!

Josse

Postad den

Åh va bra med boktips! :)

Simone

Postad den

Sv: Den fliken har jag helt missat, ska spana in den :) Hha, jag älskar också böcker - sväljer iallafall 3 st i veckan, det bästa som finns! :D

najjo

Postad den

Sv; jag gillar åxå gråa katter =)

Jaa, jag ska försöka övertala föräldrarna ^^,

tess

Postad den

Okej... det är lite att grejja med med andra ord. Lurigt om man handlar inte och inte får sålt.... men jag hoppas du ska klara dig bra.Har du något annat jobb eller ska du leva på detta?//tess

tess

Postad den

Ja det är ju bra att man har det som något som man tycker om vid sidan av. Vad jobbar du med annars? //Tess

T O P I

Postad den

sv: tack ska du ha! checkar in den sen då :)

Ida

Postad den

sv:fin hemsida :)

amanda

Postad den

Sv; Okey ;) Fin blogg du har !

Randy

Postad den

Haha vad gullig du är. Jag har en producent i Indien som jag besökt under några dagar i vintras o en annan i Vietnam =) Vilken stad bodde du i? Du ska inte ner till Stockholm på modeveckan? Ska ju ställa ut produkterna då.

camila

Postad den

Hejsan:DStäll fråger i min blogg ,HAR FRÅGESTUND ! :D

Det vore snällt om du skulle kunna ställa några :D

Puss/Kram<3

Marie

Postad den

Börjar på den nu jag, jag har precis läst ut Trasig jättebra böcker går inte å lägga ifrån sig började läsa igår å är klar idag, sträckläste kan man nog säga.

Hoppas du får en toppen dag idag kram

Kommentera här