Vår förlossningsberättelse 21/3-2011

Alfred var beräknad 6/3 så jag gick alltså 15dgr över tiden. Väntan där emellan gick ganska långsamt men tog det bra dag för dag och tänkte att han faktiskt inte kan stanna i all evighet därinne;)

♥ "Första" slemproppen (gulaktig lång slemklump som kom ut) den 25/3 kl 23.00. Fick då förhoppning om att vår lilla prins Alfred skulle kika ut i tid, men icke där lurade han oss allt. Slemproppen kan som sagt komma ut i omgångar.

♥ 15/3 Första övergångsbesöket gjordes även ett försök till hinnsvepning, men jag hade inte öppnat mig så för mig hjälpte inte detta.

♥ 20/3 Här gjorde jag överburenhetskontrollen på Näl, hade öppnat mig lite så hon kom in med ett finger och kunde göra hinnsvepning. Fostervattennivå o allt såg bra ut.
Efter detta var gjort skulle jag gå på toa på Näl innan hemgång och då kom det minsann ut en blodblandad slempropp, nu äntligen visste man att det kanske skulle sätta igång.

♥ 21/3 Vattnet gick kl 11.00 i skrivande stund i bloggen. Det bara rann, gick på toa o satte mig då kom det ännu mer. Lade i en frottéhandduksbit som de rekommenderar på förlossningen. För om den är genomblöt på 1 timme så är det vattnet som gått. Sedan kan man ta med sig den in så kan de lukta på den för stt kontrollera att det är vattnet. Men för mig var det ingen tvekan om att det var vattnet som gick, men tog ändå med den,hehe.
Började få täta kraftiga värkar ringde min fästman o sade att han får pallra sig hem från jobbet, han befann sig i Gbg. Jag ringde förlossningen fick tid kl 15.00. Älskling kom hem hittade mig ståendes på knä mot sängkanten och hade skitont & försökte andas mig igenom det. Fick knappt på mig kläderna. Bilresan var den värsta i mitt liv, jäkla gupp!

♥ Vid ankomst hade jag öppnat mig 1cm. Fick gåstol då de rekommenderar att man rör på sig. Så där gick jag runt i vit sjukkappa & gåstol o såg ut som en gammal kärring som vart med om 20 svåra år,haha! Inte alls nöjd. Fick tillsut så ont så vi testade ett varmt bad kl 17-17.30 det hjälpte mig att andas igenom värkarna nåågorlunda tills jag låg där o kved tills det inte gick längre.
Efter badet hade jag öppnat mig 3cm nu fick jag äntligen lustgas. När man fick kläm på det så var den kanon för stunden iaf.

♥ Så med lustgasen i handen sade sköterskan att jag kanske borde testa ett annat läge..så jag tvingade mig upp på alla fyra och började vicka på rumpan, ja ni den synen hade ni allt ha velat sett va!? Detta hjälpte lilla Alfred att komma längre ned i bäckenet. 

♥ 19.30 kom narkosläkaren med Epidural då lustgasen verkligen inte fungerade längre. Hade nu öppnat mig 5cm helt obefintligt tapp o inga kanter kvar. Öppnade mig sedan 8cm och Epiduralen gjored verkligen susen!

♥ 21.30 var jag helt öppen och 21.45 kom krystvärkarna! Förvärkarna var det värsta jag varit med om sedan när krystvärkarna kom var det som en befrielse, vilken känsla! Helt annorlunda! 

♥ Sedan tyckte sköterskan att att jag skulle provkrysta ett par ggr för att se. Jaja tänkte jag här blir minsann inget provkrysta jag kör på för fullt! Åh minsann envis som jag är var exakt det jag gjorde! Så från 21.45- 22.46 hade jag krystvärkar och 22.46 tittade vår lilla prins Alfred ut! Vilken lycka!!!!

♥ Finns handtag på sängen man ligger på och min älskling frågade mig hur kunde du veta hur man skulle göra..Sköterskan sade till mig att jag skulle ta i allt vad jag hade och pressa armbågar och rump nedåt det var exakt det jag gjorde, som jag sade till min älskling jag jämförde handtagen med ett roddmaskin o bara körde på;)
Sköterskan tyckte jag var stark och frågade om jag hade ett hemligt mantra som jag upprepade för mig själv eftersom jag orkade så & vem vet det hade jag kanske. Skrek en gång ut meeeee dig;)

♥ Vårt lilla hjärta hade navelsträngen runt halsen när han kom ut men den fick dom fort bort och sedan gjorde lilla Alfred ett hostande o sen kom det underbara skriket..!

LYCKLIGASTE STUNDEN I VÅRT LIV VAR NÄR DU KOM VÅR PRINS ALFRED, VI ÄLSKAR DIG SÅ! DU TOG OMGIVNINGEN MED STORM. LYCKAN ATT FÅ LÄGGA DIG TILL BRÖSTET VAR OBESKRIVLIG. VI HAR MÅNGA FINA STUNDER FRAMFÖR OSS NU.

KRAMAR MAMMA LINDA & PAPPA  PATRIK.

(Bilder kommer framöver).

Jag är tillbaka..

Hej alla underbaringar ♥♥

Tusen tack för alla gratulationer till våran guldklimp Alfred. YES det blev en liten Alfred, alla ni som efterfrågat namnet på vår prins.
Ikväll tänkte jag uppdatera er med vår förlossningsberättelse & sedan komma ikapp lite här när tid finnes. All tid går till vår prins just nu, tar ett tag i att komma in i allt som nybliven första mamma..

♥ Många kramar från lilla familjen ♥


Vattnet har gått!

Som jag misstänkte förut i skrivande stund att det var vattnet som sipprade ut...

• Ringde förlossningen och de bad mig lägga en frotté i trosorna som blev genomblöt på mindre än 1 timme!
• Ringde igen & fick tid för kontroll kl 15.00 & ombedd att ta tempen innan.
• Nu har jag börjat får smärtsamma värkar!! Har ringt fästman som är påväg hem nu!


Något på gång kanske...?

Det har kommit mer blodblandad slempropp, känns som om något är på gång.
Vem vet det kanske är förlossningen man åker till imorgon & inte överburenhetskontroll 2, kan ju alltid hoppas detta.
Känns skönt att ha ett slutdatum nu iaf & det är lördag, sen får vi mysa med vår lilla bebis!
Jag är på toppen humör som ni kanske har märkt, känns helt underbart detta!
Så idag blir det inte många knop utan det är vila som gäller för mig nu.

Igår kom blivande farmor förbi en snabb sväng med dessa fina blommorna samt en väskhängare till mig som det står Linda på;)
Överburenhetskontroll 1

♥ Då var vi på kontrollen imorse, allt såg bra ut, både UL, fostervatten & CTG:t. Känns underbart! De gjorde hinnsvepning & idag kom hon åt och jag hade öppnat mig sen i tisdags, så hon fick in ett finger i tappen. Men den var fortfarande hård. Men förhoppningsvis nu så kan jag komma igång lite fortare med hjälp av hinnsvepningen.

♥ Annars återstår det 3 kontroller till varannan dag så har inget hänt innan sista kontrollen på lördag 42+6 dgr så sätts jag igång.
Sedan så innan vi åkte hem gick jag på toa o ut kom det en blodig propp & lite blödning. Så svepningen gjorde nog sitt, bara att invänta värkarna nu då;)

♥ På bilden ser ni bebisens kurva överst som mår alldeles ypperligt och under ser ni min kurva o mina värkar. Var väldigt bra aktivitet sade dom så förhoppningsvis sätter det igång snart.

Bakat kokostoppar

Alla fönster blev minsann putsade idag samt städning & avspolning av altaner, trapp & plattor!
Innan middagen så bakade jag kokostoppar á Leila Lindholm, dundergott!
Jag doppade botten i choklad o toppade dem även med lite choklad..Underbar smak kombination!

DÅ HÅLLER VI TUMMARNA FÖR IMORGON, KL 09.00 SKALL VI BEFINNA OSS PÅ NÄL. NI LÄR MÄRKA I BLOGGEN OM JAG KOMMER HEM ELLER EJ;)Ingredienser
50 g smör
2 st ekologiska ägg
1 dl strösocker
5.5 dl kokosflingor
1 st lime, rivet skal
Ingredienser

50 g smör
2 st ekologiska ägg
1 dl strösocker
5.5 dl kokosflingor
1 st lime rivet skal

Gör så här

1. Sätt ugnen på 175 grader, varmluft.
2. Smält smöret och rör samman med övriga ingredienser.
3. Låt smeten svälla, i 10 minuter.
4. Klicka ut smeten och forma till toppar på en plåt med bakplåtspapper.
5. Grädda tills gyllene, i cirka 15 minuter.


Vår väder!!

Idag är det verkligen vår här hos oss! Solen skiner & det är helt vindstilla!!
Sängkläderna hänger ute för vädring, det är också en vårkänsla..=)

Har precis städat huset, dammsugit & tvättat golv samt dammat för man vet ju inte vad som händer imorgon på överburenhetskontrollen;)

Nu skall vi:

• Tvätta fönster (hör våren till).
• Spola av våra altaner på fram & baksida.
• Elda upp lite skräp ute.
• Njuta av det vackra vädret!

Min fina Gerbera

Mycket fotande blir det med vårt nya objektiv;) Så ni får helt enkelt stå ut med massa kort. Denna fina Gerbera fick jag av fästman i veckan tillsammans med den fina pelargonen ni sett tidigare & en jättestor Fredskalla. Som jag säkerligen också kommer fotografera,haha!

♥ Underbart vad ljuset kan göra sig olika! På den första bilden satte jag blomman under spottarna uppe på köksbänken & vred den mot ljuset. På andra bilden vred jag blomman bort från ljuset ståendes nere i diskhon.

Måste ju öva innan bebis kommer,hihi..

Full Fart..

Är det medans brorsan Texas ligger & solar, fast jag skulle nog gärna vilja kalla honom mer som en gammal tråkig farbror som är alldles för mån om sitt utseende. Som bara latar sig...
Så jag får helt enkelt roa mig själv med min favorit leksak medans dom solar;)
När det inte är fulll fart så sover jag för det mesta, tro det eller ej;)Soldyrkaren Texas

Kommer bli många foton framöver med det nya objektivet, bara så ni vet;) Igår tog jag med en kudde & satte mig på vår altan & njöt av den underbara solen! Vilken Texas tog beslag på ganska fort;)
Planerade lite hur trädgårdsmöblerna, krukor etc skulle stå då vår altan är så stor, så vill man inte ha det sådär opersonligt, utan lummigt & mysigt! Inte det lättaste med mycket yta, men försöka duger alltid;)

När man vaknar till fåglarnas kvitter på morgonen så vet man att VÅREN ÄR HÄR! Så mysigt med deras kvittrande.

♥ Söndag är mitt stora mål känns underbart att äntligen få veta när, var,hur de tänker sätta igång mig, vilket jag är helt inställd på. Känns helt underbart faktiskt att äntligen få se ett slut på denna väntan. Ser fram emot söndag & igångsättning för mig är en befrielse, det gör liksom inget!
Testing/Testing

Är ju tvungen att testa det nya objektivet litegrann;) Fick ju så fina blommor av fästman igår...älskar den suddiga bakgrunden som blir med detta underbara portträtt objektiv! Tar ett tag att vänja sig vid att det är ett fast objektiv utan zoom,hehe...
Men övning ger färdighet & snart har jag ju världens gulligaste objekt att öva mig på!!

Sedan tavlan som ni ser har jag skrivit ut ifrån världens duktigaste bloggerska Kandy Susanne, tack för att man fick ta del utav bilden! En jättefin kärleksdikt (When Harry Met Sally).


Hinnsvepningen idag

Ja idag var det sista gången jag träffade min BM Ann. På söndag är det 09.00 på Näl som gäller för överburenhetskontroll. (Blodtryck, urinprov, CTG samt fostervattenmängd och barnets läge i bäckenet kontrolleras, utifrån dessa kontroller görs en bedömning när och på vilket sätt förlossningen ska sättas igång).
Har jag tur så sätter de igång mig på söndag. Men Ann sade att de kan lika gärna skicka hem mig & ge mig en tid dagen efter & framåt.
Förhoppningsvis kommer man igång av sig självt innan söndag!

Hinnsvepningen idag var inte alls farlig, kändes litegranna men gjorde inte direkt ont. Min tapp är ganska långt bak så hon hade svårt att komma åt & göra hinnsvepningen ordentligt, men hon gjorde så gott hon kunde. Samma procedur gör de även på söndag för att se om jag öppnat mig ngt. Tappen var mjuk men inte mogen, hade öppnat mig litegranna bara.

House Of Hedda

Har många favoriter hos House Of Hedda förkärleken ligger ju givetvis i det underbara märket Pip Studio.
House Of Hedda har allt man kan tänkas behövas i inredningsväg. Hos dem hittar man det där lilla extra.

Jag har nu fått möjligheten att dela ut en rabattkod till mina underbara läsare som ger er 10% på hela deras sortiment. Dock inte reavaror.

Rabattkoden är: Hummingbird10 & är giltig tom 30/4.
Superfina skålen & tekannan är 2 utav mina favoriter!

Gissningarna

Ja ni inte många kvar nu;) Men som många har sagt att var dag som går desto närmare förlossning;)
Kanske efter hinnsvepningen imorgon så sätter det igång, who knows;)

Gissningar:

Fröken M: Flicka 27-28/2 
Angelina: Flicka 28/2, 3200gr
Johanna: Flicka 1/3, Lovisa, Maja, Julia, Nora, Selma
Ingrid: Flicka 1/3, Thea, Meja
Malin: 1/3
Emma: Flicka 1/3 
Evelina: Pojke 2/3
Matilda: Flicka 2/3, kl 06.03, 3460gr, 50cm
Sofie: Flicka 2/3
Fia: Pojke 3/3
Emmelie: Pojke 3/3, 41cm, 3360cm
Jenna: Flicka 3/3
Sanna: Pojke 3/3
Afrobelita: 4/3, pojke.
Mima: Flicka, 4/3, 3300g å 50 lång. Alva, Elsa, Ina
Malin: Pojke 4/3
Fifi: Pojke 4/3
Alexandra: Flicka 5/3, Ebba, Fannie, Jennilie
Mickan: Pojke 5/3
Susann: Pojke 5/3
Renee: Pojke 5/3, Texas, Jamie, Hayden
Anna: Pojke 7/3
Josefin: Flicka 7/3, Neha, Nelia
Anette: Pojke 7/3, Svante, Torkel, Edvin, Kim
Carina: Pojke 7/3, Alfons
Modekatt: Flicka 8/3, Tindra, Lea.
Jessica: Flicka 8/3
Jossie: Pojke 9/3, Edvin, Philip, Gustav och Linné.
Maria: Flicka 9/3, Lilly
Madeleine: Pojke, 10/3.
Vivi: Pojke 10/3, Alfred
Josefine: Pojke den 10/3, Elliot, Albin, Axel, Elias.
Eleonore: Pojke 10/3, William.
Anna: Flicka 10/3.
Angelica: Pojke 10/3
Tess: Flicka 10/3, Ebba, Alice
Emma: Flicka, Wilda, Vanessa, Wilma, Saga, Tuva, Alva, Madicken
Petra: Flicka 11/3, Lilly, Rose, Sigrid
Kashaya: 12/3, pojke, Alvar.
Jenkan: Pojke 13/3
Daniela: Flicka 13/3, kl 16.15. Katie.
Anna: Pojke, 16/3, 2900g, Charlie.
Mia: Pojke 16/3, Wilmer.

BF+8 (Vecka 42).

Ja ni lite tröttsamt är det allt att "bara" gå & vänta. Nu har vi iofs fått klart det största projektet i helgen i hallen, vilket är lovely! Det var Greven som fick fart på oss;) 
Så det kommer komma kort så småningom så får ni se;)

Ser ju ut till att få gå på övergångsbesöket imorgon kl 13.00. Då blir det hinnsvepning, så lite nervös är man allt.
Om inget händer så är övergångskontrollen på Näl bokad den söndag den 20:e! Undrar om de sätter igång en då? Måste fråga detta imorgon så man kan förbereda sig mentalt!
Bebis har det alldeles för bra i mammas mage antagligen;)


Vårt nya objektiv Canon EF 50mm 1,8

Äntligen har vi inhandlat ett bra porträtts objektiv till vår Canon 450D. Vi har självklart provat & det blir verkligen skillnad jämfört med standardobjektivet vi hade! Så vi får se om det kan bli några fina magbilder här snart;)
Blir underbara effekter & den där suddiga bakgrunden som man vill ha vid porträtt, helt klockrent!Det här standardobjektivet väger bara 130 g och är det lättaste av alla EF objektiv. Det har Gauss-konstruktion och ger hög skärpa av motiv på alla avstånd.

När jag föddes 7/1-1983

Ni som läste detta inlägg (min livshistoria) vet att jag väntat på min förlossningsjournal & igår kom den!
Från att inte tidigare vetat något om hur jag "kom till världen" så har jag det nu på papper, känns lite konstigt men ändå skönt att veta. Känns lite konstigt att läsa min döda mammas förlossningsjournal, men eftersom ingen har berättat ifrån min biologiska sida så anser jag att det är min rättighet att veta.

♥ Jag föddes i vecka 38, 2 veckor för tidigt. Värkarna började kl 10 & jag föddes kl 17.14.
Var 47 cm lång & vägde 3060gr ♥Bästa Thaimaten i Uddevalla!

Sedan ni Uddevallabor som läser min blogg, ni har säkert ätit där men det finns ett Thai ställe som jag avgudar! Hot´n Spice Thai <---- superbra hemsida har dom med!
Trevlig personal (vilket jag inte tycker att de har vid Carlia eller Göteborgsvägen) inte så stort, bra priser, mkt mat! Superbra takeaway helt enkelt!
Detta ställe är klart bäst efter kommer det nya Chili Thai!Vår middag igår blev:

Kycklinggryta med röd curry, kokosmjölk, bambuskott, grönsaker och basilika **
Grillade kryddmarinerade kycklingfiléer med jordnötssås och blandad sallad
Friterade grönsaksvårrullar med sötsur sås och blandad sallad

BF+5

Ja då var man inne på 5 dagar övertid..Måste också säga att tack alla ni för era fina kommentarer jag får & vad kul att ni har följt med på min gravidresa! Hoppas ni fortsätter följa min blogg efter med...
Jag lovar er att åker jag in så skriver jag ett par snabba rader om det här så att ni raringar absolut inte missar ngt;)

Igår trodde jag verkligen att det skulle hända något, då jag fick kraftiga förvärkar vid 15-tiden som inte verkade ge med sig! Höll på från & till i c:a 1,5 tim! Har aldrig känt så förut, alltså den smärtan, det enorma trycket mot bäckenet..!
Men givetvis var dom inte regelbundna, så nu inväntar vi dom regelbundna, tack! Hade ju hoppats på att ngt skulle komma igång inatt, men icke..Nu har det börjat lite iaf, känns lite bättre men det är allt en evig väntan..;)Vackraste Greven, han väntar också både på bebis & vår;)

Kiwi Love/Green Love

Åh så gott, uppfriskande & nyttigt med kiwi, (även kallat för kinesiskt krusbär) då kiwin härstammar från Kina.
Alltså man kan äta kiwi med skalet på, gör ni det? Skalet innehåller mycket flavonoida antioxidanter.
Inte jag! Jag delar & äter med sked..=)

Varför äter man inte denna otroligt nytttiga frukt oftare för?


Peter Temple- Mörk Kust

Yes vad skall man göra mer än att vänta? Jo jag plöjer böcker! Utmärkt sätt att slå ihjäl tiden på!
Bebis lever riktig rövare & jag har så fruktansvärt ont i min högersida mot revbenen så jag vill spy! Bebisen ligger där antagligen med sin lilla söta rumpa och sparkar & trycker på!
Alltså pang boom så reser sig sidan med 5 cm & kära fästman utbrister: DET DÄR VAR DET SJUKASTE JAG SÄTT! Alltså nu är det inga små buffar utan det gör riktigt jäkla ont nu! Busungen får gärna komma ut nu...!


Jag har just läst ut denna boken som var superbra, lättläst. Enkelt skriven som trollbinder en på direkten! Kanske inte så konstigt då han vunnit världens mest prestigefyllda pris för deckare;)
Kommer definitivt köpa hans kommande böcker! 


Joe Cashin är landsortspolis på den australiensiska landsbygden. Till hans vardag hör vandaliserade parkbänkar och grannfejder tills en äldre förmögen man blir mördad i sitt hem. Rasmotsättningarna i samhället pyr under ytan och de första spåren pekar mot några aboriginkillar. En katastrofal polisinsats leder till att de unga killarna dör.

Cashins utredning leder i helt andra riktningar: en korrupt och rasistisk polischef, ansedda män som har utnyttjat småpojkar, och präktiga medborgare som medverkat till att dölja mord.

Magmys Vecka 41

Ja herregud bebis verkar vara minst llika envis som sin mamma;) Eller så kan det bero på snöstormen ute!!
Vi väntar här, tar dagen som den kommer & hoppas givetvis att den lilla busungen vill kika ut snart. Hallen är färdig, skall måla o slipa öppningen några ggr till.
Har fått värsta mörka fläcken där min piercing satt, försvinner väl när magen minskar;) Texas myser vid magen,nawww..Matrix vinst & dagens To Do;)

Åh jag vann en tävling hos denna söta tjej & idag hade jag ett paket med underbara Matrix Biolage ColorCareTherapie schampoo,500ml & balsam 400ml att hämta i vår brevlåda! Tusen tack!! Detta behöver en blivande mamma!
Så efter användning så skall ni absolut få läsa mitt omdöme!

Detta har jag gjort idag;

• Ringt till U-a Glasmästeri och begärt in offert på att byta det vårt glasparti vi har i hallen vid ytterdörren (entrén). 8 rutor totalt varav 4 är 114*41, 4 mindre 64*41, funderar på att göra så att vi får 4 stora istället. Vi skall ha tonat mörkgrått glas är tanken. De skulle kolla upp pris & återkomma och komma hit och kolla också! Hurra för rotavdrag!
• Varit ute i solen & busat med hundarna & planerat lite trädgårdsprojekt.
• Avnjutit en kaffe i solen, lite blåsigt dock. Kan möjligtvis den sista snön smälta tro?
• Vält ut en blomkruka, dammsugit!
• Vattnat blommorna
• Lyckats scanna in dokumentet med bekräftelsen från Skatteverket för att styrka uppgifter om min biologiska mamma.
• Svarat på lite intressant mail.
Letat efter ett bra objektiv att ta porträtt med till vår Canon EOS 450D, tips någon??

Den som väntar på något gott....

NI ALLA är för rara bara så ni vet!
Nej är inte på förlossningen men var oerhört trött igår och molande värk i magen & vårt bustroll inne i magen gjorde inte saken lättare genom att leva riktig rövare! Gissar att detta var "känningar" till viss grad. Oerhört svårt att veta när man inte vet liksom,hehe..

Så jag blev så trött tillslut så jag somnade några timmar & vaknade av att fästman kom hem från jobbet,hehe..

Nu vårt lilla bustroll så är du mycket efterlängtad och din mamma VILL INTE gå på övergångsbesök den 15/3 & ännu mindre överburenhetskontrollen den 20/3.

Skall ni se på Blue Bloods som har premiär imorgon kl 21 på tv4? Det skall jag;)


Magbild på självaste BF 6/3

Lillskrutten i magen har inte tittat ut än. Passade iaf på att ta magbild på självaste BF dagen idag...inga bristningar hittills iaf.
Idag får vi klart ett hallprojekt som hängt över oss länge, öppningen in till köket;)
Så har inte bebis kommit imorgon så har jag ett sista mission, åka till den lokala superfina inredningsbutiken vi har här Två Fröknar och hitta något fint att ställa på vår valvskiva=) 

Hittade en bra sida som klockar värkarna, som vi definitivt kommer använd ao köra en PrintScreen på sedan;)
Kika här.


Jättegoda Kolasnittar

Bakas just nu i vårt hus;) Receptet kommer ut Leila Lindholm- A Piece Of Cake.

Härligt goda & sega kakor med kolasmak!Ingredienser
100 g mjukt smör
1 dl strösocker
2 msk ljus sirap
2.25 dl vetemjöl
0.5 tsk bikarbonat
1 tsk vaniljsocker
1 tsk malen ingefära
Ingredienser
100 g mjukt smör
1 dl strösocker
2 msk ljus sirap
2.25 dl vetemjöl
0.5 tsk bikarbonat
1 tsk vaniljsocker
1 tsk malen ingefära

Gör så här
1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Vispa smör, strösocker och sirap krämigt.
3. Blanda vetemjöl, bikarbonat, vaniljsocker och malen ingefära och vänd ner det i smeten.
4. Dela degen och rulla ut till två längder.
5. Lägg längderna på en plåt med bakplåtspapper och platta till dem lite. Räffla med en gaffel.
6. Grädda längderna gyllene i mitten av ugnen i 12-15 minuter.
7. Låt dem svalna en aning och skär sedan längderna på snedden. Låt kolasnittarna svalna på plåten.


1 dag kvar till beräknat!

Ja imorgon så är bebis beräknad att kika ut, åh vad man längtar och man inte vill gå över tiden längre än nödvändigt;)

Var hos BM igår allt såg bra ut, blodtryck, urin, mått. Förhoppningsvis var detta sista besöket;) Man vill ju inte gå på det där inbokade övergångsbesöket precis...Fick en stor kram av min barnmorska som är världens gulligaste, hon blev eld & lågor när jag berättade om slemmisen, så har jag lite tur nu så är bebis inte så långt borta...

♣ Idag blir det att åka & hämta barnvagnen & blöjhinken Angel Care & fika hos blivande farmor....sedan fortsatt renoverande i hallen. Bilen måste tvättas med, jisses svart är ingen tacksam färg;)

Tack alla ni för alla fina ord ni gav mig i inlägget om min livshistoria, kommer skriva mer om detta framöver.


Några samtal bort..min livshistoria

Konstigt vad man kan åstadkomma med några telefonsamtal. Få ta del utav sådant man aldrig förr har fått gjort.
När jag var 6 månader så blev jag bortadopterad till min underbara pappa här i Uddevalla, det bästa som kunde hända!
Jag vet vem min biologiska pappa är & det räcker..
Min biologiska mamma har jag haft sporadisk kontakt med genom åren likaså min riktiga mormor & moster. 
Finns många adoptivbarn som inte ens vet sitt urpsrung så detta är helt ok för mig.

Min biologiska mamma gick bort 2009-03-15 jag var närvarande vid begravningen. Träffade för första gången min riktiga kusin! Hon fick mitt nummer och ringde mig förra veckan, detta är jag enormt glad för, en underbar människa!

Nu när man skall ha eget barn med den man älskar så undrar man ju lite hur var min mammas förlossning var osv..? 

Så jag har ringt runt (en hel del samtal till landsarkiv & sjukhus) & imorse fick jag glädjande besked de ringde från Regionarkiven i Vänersborg och sade att dom hade hittat "min förlossningsjournal" men de behövde bara få intyg att hon verkligen var min biologiska mamma. Så fort jag steg upp så ringde jag Skatteverket och de kommer skicka intyg för att styrka detta!
Från att ha inte ha vetat vart jag föddes så vet jag nu att jag är född på Östra i Gbg samt att jag snart kommer ha förlossningsjournalen i mina händer inom kort!

Nu undrar man ju varför har jag tidigare inte fått ta del utav denna informationen och försökte fråga min riktiga mormor som till min stora förvåning faktiskt ringde igår, men fick ej reda på ngt direkt. Hur kan man inte vilja berätta, eller prata om sin dotter?!
Jag är glad, min pappa är glad att äntligen få ta del utav lite information iaf!Litens rum, hjärtats rum..

Kom på såhär i alla hast ATT JAG INTE VISAT ÄR BEBISRUMMET! FY MIG! Men nu så, sedan skall vi ha i en liten förvaringsmöbel etc, skötbordet skall fyllas på med diverse saker, fönsterlampa skall upp etc.

Fullkomligt älskar fårgardinerna & förvaringskorgarna som MammaMima sytt till mig! Ser ni det lilla fåret uppe på gardinstången?
Sedan så fina Laban musikmobilen & Laban babygymmet, Bukowski nallarna och nattbelysningen (sköldpaddan) som visar massa stjärnor & stjärnsystem när det är mörkt som man även kan ställa in i olika färger. 
Tavlorna gjorde jag av överblivna tapetbitar;) Har en amningsfåtölj i hörnet också..

Varm dusch= Guld värt!

Ingen bebis än men morgonen har börjat med upprepade smärtor/värk/hugg ja hur nu man skall förklara det, nedtill på magen. Så det blev en varm dusch såhär på morgonen vilket är guld värt vid smärta!
Antar att det kan hålla på såhär ett tag innan det sätter igång tur är att fästman inte är alltför långt borta & jobbar och jag har nära & kära omkring mig här, känns alltid tryggt.

Så snälla hjärtegullet i magen kan du möjligvis göra din mamma & pappa en tjänst att komma ut snart;)
Helst vill din mamma slippa det inbokade BM-besöket imorgon;)

El Choco: Svensken i Bolivias mest ökända fängelse

Ingen bebis på lut kan ana svaga "menssmärtor" det är det enda. Har sträckläst denna enormt grymma bok som verkligen berör!
Man slutar aldrig att förvånas över hur sjuk & orättvis denna världen är! Framförallt i ett så korrumperat knarkavälde som Bolivia. Det transporteras tonvis med knark till Europa, 95% av det står Bolivia, Colombia, Peru för.
Kan verkligen rekommendera denna bok som är den råa sanningen, som vi blundar för! Boken är riktigt hemsk.Jag är ledsen min vän", sa mannen och skakade lite sorgset på huvudet, "men jag tror inte du kommer att överleva här inne." 

27-årige Jonas Andersson från Kungälv hade i ett desperat försök att bli av med sina skulder erbjudit sig att göra en affärsresa till Bolivia. Han åkte fast på flygplatsen med nästan tre kilo kokain i väskorna och hamnade på det ökända fängelset El penal de San Pedro, 3 600 meter över havet i Bolivias huvudstad La Paz. 
På San Pedro sitter stora knarkhandlare i rymliga tvåvåningsceller med eget kök och badrum, medan fattiga småtjuvar trängs med varandra i iskalla, små betongutrymmen på andra sidan väggen. Över 100 barn bor med sina fäder i cellerna och massor av människor hålls inlåsta i flera år utan att de har fått någon dom. 
Det finns inga lås på cellerna eller vakter på avdelningarna. Tillgången på kokain är obegränsad och nästan alla bär vapen. 
Jonas Anderssons första tid blev en kamp för livet. Han blev överfallen fler gånger än han kan minnas och tvingades bevittna hur flera fångar knivskars till döds eller torterades av andra fångar. 
Men de kaotiska åren på San Pedro blev ironiskt nog också vändpunkten i hans liv. Det var här han slutade med droger, det var här han gifte sig och det var här han blev pappa för första gången. 

El Choco är den fascinerande berättelsen om en svensk mans kamp för överlevnad i en galen och främmande miljö, om kärlek mot alla odds, och om ett land i uppror. 
För utanför murarna hade ursprungsfolken fått nog av politikernas svikna löften. Hundratusentals människor drabbade gång på gång samman i våldsamma strider med militär och polis, två presidenter vräktes ur sina stolar och till slut var den första indianen i Sydamerikas moderna historia på väg att nå den högsta makten.