Båtsöndag

Såklart är vi & kommer vara ute med båten nu;) Underbart!!

♥ De ringde ifrån förskolan idag och bekräftade att vi fick plats, så nu väntar vi på att få hem pappren att skriva på så börjar Alfred till hösten på en Reggio Emilia förskola!

♣ På fredag börjar jag jobba & komemr jobba verje fredag fram till hösten! Jisses lite nervöst är de allt;)


Vår nya båt!

Snart åker vi för att hämta vår nya båt. Jag skjutsar dit svärfar & fästman så kör de hem vattenvägen. 

Så himla kul!! Spännande!! Sedan blir det att ta en premiärtur & vilket underbart väder vi har fått för dagens ändamål!!

Snart är vår Buster XL hemma!


Klassiska Scones

Bakades i La casa a la Linda igår;)  Mumsigt värre blev det! Var längesedan jag var i bakatagen, nu är jag lite sugen igen;)

Klassiska scones
Ett härligt recept som ger fint, gyllenbruna, klassiska scones!
Du behöver
Receptet är för 4 personer.
3 dl mjölk
100 gram smör
7-8 dl vetemjöl
4 tsk bakpulver
1 tsk salt
Gör så här:
Blanda mjöl, bakpulver och salt i en bunke.
Skär smöret i bitar och blanda ner det i mjölet. Finfördela smöret med fingrarna till en grynig massa.
Blanda ner mjölken och rör ihop till en deg, men rör inte i onödan utan sluta när du kan kan forma till en deg.
Dela degen i fyra bitar och platta ut till runda kakor, cirka 12-15 centimeter i diameter. Skär två skåror i varje kaka, i ett kors. Nagga kakorna med en gaffel.
Lägg på bakplåtspapper eller smord plåt och grädda i 250 grader i cirka 10 minuter. Servera nygräddade och varma!Receptet är för 4 personer.
3 dl mjölk
100 gram smör
7-8 dl vetemjöl
4 tsk bakpulver
1 tsk salt

Gör så här:

Blanda mjöl, bakpulver och salt i en bunke.
Skär smöret i bitar och blanda ner det i mjölet. Finfördela smöret med fingrarna till en grynig massa.
Blanda ner mjölken och rör ihop till en deg, men rör inte i onödan utan sluta när du kan kan forma till en deg.
Dela degen i fyra bitar och platta ut till runda kakor, cirka 12-15 centimeter i diameter. Skär två skåror i varje kaka, i ett kors. Nagga kakorna med en gaffel.
Lägg på bakplåtspapper eller smord plåt och grädda i 250 grader i cirka 10 minuter. Servera nygräddade och varma!

Inför hösten

Håller på att planera inköp inför hösten då Alfred börjar på dagis! Mycket att tänka på! Förresten from nästa fredag så kommer jag jobba varje fredag fram till hösten!Lite pirrigt att komma tillbaka!

Vad behövs egentligen? Någon som har någon bra lista som man kan gå efter?!

Regnställ, stövlar, namnmärkning OCH där tog det stopp...;)

Men dessa har jag på span: Regnstället är ifrån PompDeluxe & stövlarna ifrån Jollyroom.

Våra nya sedlar!

Dessa snyggingar kommer hösten 2015, jag kan inte bärga mig! Så himla kul med nya fina sedlar & en 200:- sedel!

Aftonbladet skriver inte mycket vettigt men emellanåt så skriver de något av intresse.

Astrid Lindgren på 20-lappen, Evert Taube på 50-lappen, Greta Garbo på 100-lappen, Ingmar Bergman på 200-lappen, Birgit Nilsson på 500-lappen, Dag Hammarskjöld på 1000-lappen.

Min personliga favorit är ju såklart 100-lappen & 500-lappen, så fina! Vilken/a är era?

Min bloggbok!

Damen som "har den" mailade och sade att hon inte fick tag i personen som skulle ha den, så jag beslutade för att få den hemskickad till mig igen, för att snabba på processen! Inga problem då, dagarna efer skulle den skickas!

Hon fick boken runt den 15/3!!! JAG HAR ÄNNU INTE FÅTT BOKEN! JAG HAR MAILAT FLERTALET GGR NU DET SENASTE MEN FÅR INGET SVAR. VERKAR HA HÄNT EN DEL PERSONLIGA SAKER I HENNES LIV. Men här sitter jag och är arg & ledsen över min bloggbok & jag tycker väl att man kan väl för fan svara!?

Jag vill ju bara ha ett svar är det för mycket begärt!? Ett litet mail som tar en sek av ens liv, är det enda jag begär så jag vet hurdan situationen är. OM den är skickad eller EJ?!

GAH är så jävla förbannad över detta!! Här engagerar man sig i saker och så finns det folk som bara skiter i vilket!

Bingo Rimér- En flickfotografs bekännelser

Älskar biografier! Rätt mycket snusk men intressant att se hur han lyckats nå sin framgång i livet! Men jisses vilkt liv! Man får reda på mycket om olika kändisar;) Riktigt bra, läste ut den på ett nafs;)

"Bingo Rimér är Sveriges mest kända och ökända fotograf. Strippor, motorcykelgäng, överdoser, stämningar och ogenomtänkta bröllop i Las Vegas är några av ingredienserna i Bingos liv. Men trots att den kontroversielle fotografen alltid strävat efter att leva så extremt som möjligt har han samtidigt lyckats bli både en framgångsrik entreprenör och en ansvarstagande småbarnspappa.

Det är en spännande livsresa han bjuder på: bonnpojken med rampljuslängtan, som med en nästintill vettlös ingenting-är-omöjligt-inställning lyckades bli berömd flickfotograf med stående inbjudan till Hugh Hefners dekadenta fester i Playboypalatset. Bingo har varit ihop med flera av vår tids största sexsymboler och han har fotat och festat med några av världens största stjärnor.

I En flickfotografs bekännelser bjuder Bingo på den ocensurerade versionen av sitt liv så här långt. Vi får veta hur det gick till när Carolina Gynning, Victoria Silvstedt och Hannah Graaf upptäcktes, hur kronprinsessan Victoria och Hells Angels gick om varandra, och varför Bingos kärlekssemester med Tilde Fröling slutade med krossat hjärta"


En bloggpost som vaccinerar 95 barn....

Jag är med UNICEF i kampen för varenda unge. Vill du också vara med och förändra barns liv? Bli Världsförälder här: unicef.se/bli-varldsforalder. För 100 kronor i månaden är du med och ser  till att barn över hela världen får vaccin, medicin, rent vatten och utbildning.

Har du en blogg och vill vaccinera ytterligare 95 barn? För varje bloggare som publicerar den här bloggposten mellan 16 april och 13 maj så skänker Apotek Hjärtat 95 stelkrampsvaccin. Läs mer och hämta bloggmaterial på unicef.se/sprid-budskapet/bloggkampanj


Foto: © UNICEF/Asselin

Sherlock Holmes 2- A Game Of Shadows

Denna såg vi igår. Inte lika bra som den första. Fick ingen feeling för denna, men ändå inte dålig. Men jag blev faktiskt lite uttråkad. Fantasilös handling, skall ju vara mera hemlighetsfullt, mer trixeri, vilket det inte var.
Men har man sett den första så måste man ju se denna ;)

Kommer ihåg att den första så skrattade jag så jag höll på att krevera av replikerna mellan Sherlock & Watson (Robert Downey Jr & Jude Law).  

Denna var inte alls lika rolig, men några skratt blev det.

Kul att Noomi Rapace är med som en siande zigenerska!

Ett tips

Från mig till er är nämligen Baressoshop, massa hårvård på nätet! Jag brukar beställa därifrån för de har grymt bra priser & glöm inte att kolla in fyndhörnan! Där brukar jag fynda en del!

Nu har dom FRI FRAKT april ut när du handlar för 200:- och även....


Tillbaka!

Igår låg jag precis hela dagen & mådde skit men drack mängder med vatten & idag mår jag bra. Lite yr bara!
Älsklingen är tillbaka på jobbet och Alfred är med frisk, underbart!

♥ Tack alla söta för er fina omtanke & kärlek till oss, det värmer. ♥

Alltså magsjuka är nog bland det värsta som finns!!

Mitt i magsjukan

Så blev jag glad över att jag blev veckans bloggtips hos rara Mirre + att jag vann ett litet godis paket hos Kaffehörnan som jag fick hem idag!

Först fick Patrik magsjuka sedan igår EM satte det igång för mig & jag har kräkts inatt. Sedan inatt så satte det igång för Alfred =( Tack o lov så spydde han ett par ggr inatt och är nu bara lös i magen!

Men jösses är totalt orkeslös idag =( Helt utmattad orkar ingenting =(


Måndagstankar!

OJ bloggtorka värre här! Blir ett list inlägg;)

Mia, när var det ni skulle komma.... ;) Eller några andra frivilliga som vill komma på en trädgårdsdag, givetvis bjuder vi på grillat & öl till det;)

→ Började olja in vår altan på framsidan. SLURP sade det & ångrade genast att vi började olja in den;) 9 liter senare så ser det fortfarande inte bra ut (1 oljning). Så vi får olja på tills trallen är "mätt" Då blir det nog fint trät igen dvs mörkare. 

→ Sedan så väntar vi på den förbannade trädgårdsjorden så att vi kan anlägga nya gräsmattor för att vi kört sönder dem med grävmaskinen när vi gjorde mönsterbetongen! Hoppas vi får jord snart!

→ Det skall på ett medel på mönsterbetongen som gör den mörk (som olja ungefär).

Krukor skall på plats på mönsterbetongen, ett litet staket/spalje skall målas i samma färg som huset. Framför den skall jag ha en stor avlång kruka med kaprifol som klättrar.

→ När vi flyttade in satte vi häck runt framsidan för att rama in allt. Nu skall vi sätta häck på baksidan och på andra sidan uppfarten.

Odlingslådorna skall upp, sandlåda skall på plats. Potatisland skall anläggas (blir nog inte iår).

Träd skall planteras om det hinns med denna sommaren!

Träd skall kapas på baksidan som har blivit alldeles för stora!

Vi har mycket att göra! Ingen stress! Måste ju tillägga att när vi köpte huset så var INGENTING fixat sedan det var byggt -76. Var ingenting i trädgården..nu börjar vi komma någon vart;)

Livet Deluxe av Jens Lapidus

Med sin Stockholm noir-trilogi har Jens Lapidus vänt upp och ner på kriminalgenren. De kriminellas perspektiv regerar. Jorge tvivlar på det lagliga livet. Radovans dotter ställs inför ett val.

Arvet. Från far till dotter. Från syster till bror. Känslan, hedern och makten. Smutsiga cash - oavsett var de kommer från - blir till rena pengar när de tvättats några varv.

JW har inte förspillt sin tid på kåken. Han planerar en storstilad comeback.

Jorge har tröttnat på att försöka leva hederligt, kränga latte och foccacias. Livet deluxe hägrar. Och den här gången ska det bli riktigt stora pengar.

Men polisen tar till nya medel. En undercover-operatör tar sig djupt in i Stockholms undre värld, nära Jorge. Nära JW.

Samtidigt är en man utan ansikte och namn ute efter Gudfadern själv, Radovan Kranjic. Allt fler behöver ställa sig frågan: Hur ser livet ut e.R.? Vem blir Stockholms nya kung - eller drottning?

Medlen varierar. Beskydd, rån, k, kroppar. Jakten efter pengar och makt går vidare. Och efter ett liv utan bekymmer nånstans där det är varmt och ljust. Målet är snabba cash - och livet deluxe." 

Såhär tyckte jag!

Segstartad bok men när den väl kommit igång och är insatt i allt så kan man inte lägga ifrån sig den. Gillar de olika karaktärerna i boken. En annorlunda skriven bok med mycket gangsta slang & grovt språk. 
Lapidus är ingen favorit i min hylla och kommer nog inte köpa några fler böcker ifrån honom. 
Tycker att han kunde ha kortat ned boken en hel del istället för att den är på 496 sidor!
Mor & Son;)

Underbart väder ute! Idag blir det att fixa ute i trädgården! Pappan i huset är på tippen & slänger en massa skit;)

Skräll!! Jösses här kommer det en outfit bild på oss båda!!

Tupperware

Jag var ju på tupperware party i onsdags! De firade 50-års jubileum & såklart var det ett bra erbjudande jag hakade på, man är väl inte dum;)

Jag skall ha party till hösten, vem kommer?

Allt detta för 550:-(ord.pris 750:-) Älskar muggarna, kommer bli perfekt på båten i sommar! Helt tätförslutande sugrörsmuggar,inga äckliga kryp kommer i!

Sedan fick man en bunke med lock som gåva också!

Me&I

För ett tag sedan var jag på Me&I klädparty. Så grymt fina kläder till superkvalitet! Dessa godingar blev det denna gången! Igår var jag på Tupperware party! Det köpet visar jag senare=)

Jag är så jäkla sugen på att bli säljare för Me&I som lite extra sådär;) Det är ju så jäkla eftertraktade kläder! Unisex det gillar vi!


Alfreds amisar;)

Som han fått av rara Thessan som för övrigt fyller år idag!! GRATTIS IFRÅN OSS!
Vi sågs ju förra veckan på fika & hon fick en lite för tidig födelsedags present i rosa av mig;)

Snobben med tårtan är det senaste tillskottet i Alfreds samling;)Geocaching

Jösses vad kul med skattjakt!! Idag har vi hittat 2 cachar! Så jäkla kul när man hittar dem! Vi har massor här i vår närhet. Närmsta är 150m från vårt hus den skall vi spana in sen!

Ladda ned appen vettja, ett hett tips!! Man kan geochacha o hela världen!!

" Geocaching gär en modern och världsomspännande variant av skattjakt utomhus. Utövaren söker med hjälp av en GPS-mottagare efter skatter (så kallade cacher), vars koordinater är utlagda på internet. En digital karta i GPS-en är ofta en förutsättning för att sökandet ska bli framgångsrikt, men även enklare GPS-varianter kan användas. Det går även utmärkt att använda en smartphone.

En cache består av en behållare, som helst ska vara gömd på ett sådant sätt att en geocachare kan hitta den, medan en person som inte letar inte ska råka snubbla över den. Cacher är som regel inte nedgrävda. En cache kan vara av väldigt varierande storlek och vara gömd såväl mitt inne i storstädersom ute i naturen. När man väl hittat cachen gäller det bara att följa ett par stående regler. Skriva något i loggboken, lägga i något om man tar något, samt se till att lämna allt exakt som när man hittade det"

Bloggkärlek

Jag har mottagit massa ♥♥ bloggkärlek ♥♥ & blivit överöst med fina ord hos underbara Vivi.

Detta med att sprida bloggkärlek har en tjej som heter Madelein startat, himla fint tycker jag! Så in med er & sprid lite bloggkärlek istället för näthat vettja!
Förresten ni har väl inte missat att Miss Vivi anordar en bloggträff i maj?! Skall ni dit?

♥ SJÄLVKLART sprider jag min bloggkärlek till Mia med familj som verkligen behöver den nu med Bettan & allt! Vänner för livet som man fått genom bloggen, saknar er! ♥


Bild lånad av Vivi.

Glad Påsk!

Alla raringar därute! Önskar Alfred!

Nu drar han till sin farmor för att slippa morsan & farsan en stund. Så att dom får fixat litegrann;)

UPDATE! Här ligger snön vit på backen, vi har sommardäck så det blev inte farmor för Alfred idag =( Jorden som vi skulle få hann inte heller komma, vilket iofs var tur! Så nu får vi hitta på ngt annat;)Våren har kommit till badrummet;)

Ja lite vårigt år man allt ha i badrummet! Idag på förmiddagen så fikade jag & Alfred med Thessan på Expresso House!

Alltid lika kul & träffa dig vännen! Hoppas du komemr till oss och hälsar på snart! Tack för den supersöta Amisen!! Foto kommer när den funnit sin plats bredvid sin nya amis vän;)Lite halv vajsing med bilden där, men vad tusan!!

Påskigt hemma hos oss..

Litegrann iaf;) Den fina videungen plockade jag idag. Påsklijorna har kommit i rabatterna och blommat!Så fint!
Nu längtar vi alla till långhelgen förmodar jag! Hos oss blir det massa hemmafix ute, skall bli kul! Känns klassiskt för oss som har hus..hehe..
Vad skall ni hitta på?

Hugo

Åh en helt underbar film baserad på Brian Selznick´s novell The intervention of Hugo. Kan en film med Martin Scorsese bli dålig? Lägg också märke till att Sacha Baron Cohen är med (Borat).

Så bra! Se den, om ni inte redan gjort det;)

Solnedgången

Denna bilden är jag så nöjd med & skrev ut den idag! Den är klockren med färgerna. Så läckert när man skymtar solnedgången mellan träden!
Ni har väl inte missat att man kan köpa mina bilder? För mer bilder kika My Photoart.

Utskrivet på vår fotoskrivare på det bästa fotopappret Canon Pro Platinum. Om man vill så går det även bra att få i vykorts format;) ♥

Pris ges vid förfrågan.