Det omdiskuterade vädret

Hihi lite typiskt oss svenskar är att diskutera vädret, NU är det helt plötsligt för varmt. Till vintern är det för kallt!
Ja alltså VISST är det varmt nu, lite olidligt MEN då tänker jag på vintern SOM jag fullständigt AVSKYR! Då kan jag leva med denna värmen, vi som trots allt under hela vintern ständigt påtalar - Att nu längtar vi till sommaren.

Det är olidligt varmt inne & på nätterna men jag tror att det blir vad man gör det till, viktigt att dricka mycket vatten & att bada mycket;)

NU skall vi INTE klaga! Väderrapporten visar att det skall bli svalare. Regnet behövs, så det tages tacksamt emot för grödorna.

 


 

Maria Ernestam Marionetternas döttrar"Om kärlekens kraft och rädslan för det främmande

En varm sommardag i början av åttiotalet gör den elvaåriga Mariana en fasansfull upptäckt. Fastbunden på en av hästarna på familjens karusell snurrar hennes pappa runt runt. Skjuten till döds. En syn som hon sedan dess har tvingats leva med.

Drygt trettio år senare bor hon kvar på samma lilla ort, där hon säljer antika leksaker, marionettdockor och masker i den affär som har gått i arv sedan hennes farföräldrars tid. Hennes man och dotter befinner sig utomlands, och Mariana ser det som ett tillfälle att tänka över vad hon vill med sitt liv. Som alltid har hon ett stort stöd av sina systrar som bor i närheten.

Samtidigt flyttar amerikanen Amnon Goldstein till orten för att rusta upp det gamla bageriet. Han ska skriva en bok om sin pappa som under andra världskriget skickades dit som flyktingbarn undan nazisterna. För att samla material söker han upp den ena efter den andra av invånarna, och med sina frågor och samtal vinner han mångas förtroende. Utan att kunna värja sig berättar de om sina liv, hemligheter och önskningar. Bekännelser som får dem att göra saker som de inte brukar och aldrig tidigare vågat.

Men alla ser inte med blida ögon på Amnons närvaro. Och när otäcka och oförståeliga saker sker förstärks motståndet. I sökandet efter vem Amnon egentligen är rivs begravda minnen upp och Mariana och hennes familj måste konfrontera den tragedi som aldrig fått sin förklaring".

Jag gillar Maria Ernestams sätt att skriva, inte någon invecklad historia simpel lätt att hänga med. Tempot på boken var inte så värst högt! Trots detta så kunde man inte sluta läsa ändå!
Men mina favoriter av henne är trots allt Busters öron & Kleopatras kam.

Beställa pins?

Nu har jag dom fina hjärtepinsen hemma igen! Gör en god gärning för ynka 40:- och fri frakt!

2014 års hjärtepin är designat av keramikern Lisa Larson. Lejonhjärta heter designen och går i rött och grönt.En pin kostar 40 kronor och pengarna går till forskning om barnhjärtan.

* För att beställa pins mejlar du till mig linda_asp@hotmail.com

 

Vinnaren är..

MissVivi som vann den fina ugglan ifrån Mysvrån Design, vänligen maila dina uppgifter till mig så kommer ugglan på posten;)

Ett tips till er andra, kika in sidan, ni får superfina handgjorda saker för en spottstyver! Något unikt som ingen annan har.

Min personliga favorit är denna fina! Finns så mycket fint till barnrummet!

 
 
 

Tävla hos mig- Vinn en fin uggla

Med min nya design & allt så tycker jag att vi kör igång en tävling i samarbete med Mysvrån Design.

Tävlingsregler:
1: Gå in på Mysvrån design och välj ut din personliga favorit = 1 lott
2: Dela, gilla & tagga på instagram #mysvråntävling @hummingbird83 = 2 lotter
3: Lägg upp denna bild på din blogg med texten Jag tävlar hos Linda i samarbete med Mysvrån design = 3 lotter

Tävlingen avslutas 9/7, Lycka till!