Veckans drinktips!

Ni har väl inte missat sommarens drink? Aperol Spritz blandar du enkelt i ett vinglas med massor av is, 3 delar mousserande vin, 2 delar Aperol och en liten "dash" med soda.
Glöm inte att garnera med en apelsinskvia.
I Italien är denna Spritz synonymt med Aperol, aperitif och ”happy hour”, tiden mellan arbete och middag.

Aperol finns på Systembolaget
Pris: 149 kr
Art nr 729

 

Carin Gerhardsen + Fredrik Backman

Har varit mycket Madrid det sista här nu i bloggen;) Så har även hunnit läsa lite böcker däremellan!
2 ruskigt bra böcker som jag verkligen kan rekommendera!!Fruktansvärt bra skrivna båda två!
En man som heter Ove är makalöst bra skriven! Fick mig många garv & tänk vad många antagligen känner igen sig!

Gideons ring-Carin Gerhardsen får 5/5

"Mannen har ingen ro i kroppen där han sitter bakom ratten i vargtimmen. Men demonerna kan han inte köra ifrån, hur många hästkrafter motorn än har. Ut ur morgondimman stiger en ung kvinna; naken kommer hon springande rakt emot honom på landsvägen.

Senare hittas hon utanför pianoteknikern John Gideons dörr, men kan varken berätta vem hon är eller vad hon har råkat ut för. Och John Gideon själv håller sig undan. Grannarna vittnar om dussintals flickor som genom åren passerat in och ut genom hans dörr.

Kvinnans tystnad försvårar arbetet för poliserna i kriminalkommissarie Conny Sjöbergs team. När de ovanpå detta får en dödsmisshandel och ett spädbarnslik på sitt bord ser de till slut inte skogen för alla träd."


En man som heter Ove-Fredrik Backman får 5/5

"En roman om kärlek, ordentliga verktyg och vikten av att alltid köra Saab.

Ove är 59. Han kör Saab. Folk kallar honom "bitter" och "grannarnas skräck". Men Ove är fan inte bitter, grymtar han. Han går väl bara inte runt och flinar jämt!

Varje morgon tar Ove sin inspektionsrunda i kvarteret. Flyttar cyklar och kontrollerar källsorteringstunnorna. Trots att det är flera år sedan han avsattes som ordförande på bostadsrättsföreningens årsstämma. Eller "den där statskuppen", som Ove själv bara minns den.

Men bortom den vresige ordningsmannen finns en historia och en sorg. Så när de nyinflyttade grannarna i radhuset mittemot en novemberdag råkar förstöra Oves brevlåda blir det upptakten på en komisk och hjärtevärmande berättelse om tilltufsade katter, oväntad vänskap och den uråldriga konsten att backa med släp. Som kommer förändra en man och en bostadsrättsförening i grunden."

 

 
 

 

Mysstaden Madrid- Del 3

En hel dag gick vi i denna enorma kungliga park Parque Del Retiro/El Retiro som verkligen tog oss med häpnad!
Såg topp 10 sevärdheterna i parken, såklart + mycket mer;)

Vi har fått se & lära oss så otroligt mycket, jag är helt fascinerad av Madrid, finns så mycket att se & att göra!

* Förr i tiden så brukade man iscensätta sjöslag på denna sjö. Denna sjö bubblar av 6000 fiskar dom var överallt i sjön verligen! Sedan har vi det fruktansvärt mäktiga krigsmonumentet Alfonso XII från 1922 som ett trotsigt svar på Spaniens nederlag på Cuba.
* Sedan har vi det otroligt vackra Palacio De Cristal (Kristallpalatset).
* Rosaleda-Rosenträdgården som har över 4000 rosor och är inspirerad av den franska Bois De Boulogne.
* Palacio Velasquez är Retiros utställningshall.
* Statyn över den fallna ängeln Lucifer (El angel caido). Denna lär vara det enda offentliga monumentet av Lucifer, avtäcktes 1878.
* Kronätrskocksfontänen som hålls uppe av 4 keruber,skulputerad i granit & sten.