Magsjuka och sjukstuga

Jisses i onsdags förra veckan så fick Alfred magsjuka! Sedan blev han bra i helgen, sedan fick han magsjuka igen! Vi började stoppa upp diarrén med vitt bröd och majsvälling! Sedan i fredags så fick jag också magsjuka!

Säger bara jäkla skit majsvälling för sen blev han förstoppad och jätteont i magen och började spy igen. Vi kände på magen och han var stenhård, någonstanns måste maten komma ut. Stackarn!!

Så nu har vi en liten trött kille här hemma, som börjar piggna till, tack & lov! Igår så slutade han äta med för att han inte ville spy så han har varit lite utslagen här, men nu börjar han prata om att vi skall äta nu, så äntligen vänder det, hoppas vi!

Ge mig lite energi nu,tack!


5 min i hemlöshet (sponsrad video)

Detta är en situation som ligger mig varmt om hjärtat. Vi glömmer lätt bort våra "egna" i flyktingkrisen.
Varför kan vi inte ta hand om våra egna hemlösa som av olika anledningar har hamnat i botten på vår samhällskedja. Jag blev så rörd när det spreds på FB om uteliggaren Ted där en ung tjej hade tagit kort på sig själv och honom och skrev att Ted behöver Varma kängor, mysbyxor, mössa,strumpor mm.

Tänk ifall alla kunde "ta sig an" en uteliggare var eller dra igång ett eget projekt till uteliggarna i sin egna stad! Detta är något jag vill och tänker göra! Vem kommer mer att göra det?
Kylan är här, julen kommer snart och därute finns dom som inte har tak över huvudet, ingen mat, dåliga kläder. Dom äger en pappkartongs bit att ligga på och en påse med sin tillhörigheter. Vill inte ens tänka på hur många som fryser ihjäl varje år.
Bara i en liten stad som Uddevalla så börjar det bli fler och fler hemlösa, så sorgligt att se, vart är samhället påväg?

En mycket rörande video, ta en titt och tänk efter. Hur kan du hjälpa till?

Göteborgs stadsmission har skapat videon "5 minuter i hemlöshet" möter vi göteborgare som via Virtual Reality får uppleva det som de som lever i hemlöshet upplever varje dag – våldet, hopplösheten, utsattheten och ensamheten som det innebär att leva ett liv i hemlöshet. 

Vad händer när människor befinner sig i en verklighet de bara sett på avstånd? När hemlöshet inte bara är ett begrepp, något som händer "den andre"? Förändrar det något? Kan vi till och med förändra verkligheten med hjälp av den virtuella verkligheten? 

För en del betyder en god jul en säng, ett täcke och en kudde. Om så bara för en natt. Tyvärr finns det människor i Göteborg som inte kommer att få det den här julen. 

Den 6:e augusti i år var vi tvungna att stänga Gatljuset – vår verksamhet för människor som lever i hemlöshet och utanförskap. Lokalerna vid Götaälvbrofästet hade gjort sitt. De vi möter står nu utan sängplats, tak över huvudet samt den trygghet och stöd vi kan erbjuda. Läget är akut. 

Hjälp oss bygga ett nytt Gatljus genom att swisha* till 90 01 702 eller skänk valfritt belopp via gåvoplusgiro 90 01 70-2. Du kan även SMS:a HOPP100 till 729 80 så skänker du 100 kr.

(Sponsrat inlägg)

Följ @hummingbird83 på instagram

Nu har jag äntligen börjat bli lite mer aktiv här på bloggen igen;) Som många andra säkert upplever så har instagram tagit över lite. Smidigt & snabbt. Men jag älskar också att skriva så jag hoppas att fler av både mina gamla och nya kikar in här igen och her mig lite feedback & respons;)

Ni får inte heller glömma att följa mig på instagram;)

 
 
 
 
 

Bloggarna till vår bloggmiddag på Scandic Rubinen!

Igår stängde vi intresseanmälan till vår bloggmiddag den 9/1 på Scandic Rubinen och nu ska vi äntligen avslöja vilka bloggare som är inbjudna!!
Men först vill vi tacka till ALLA som sökte, vi hade gärna velat träffa er allihopa och hoppas på att få göra det vid ett annat tillfälle! Det var verkligen inte lätt att välja!
Det var många nya ansikten som vi ville lära känna, så vi valde att handplocka några och lotta ut några.

Här är våra bloggare:

TappaKilon - Petra Petra driver en populär viktblogg och är nu nybliven mamma till sin Selma 20151116-190
446-68686186.jpg

JagochMittHjärta - Elin Mamma till Noelle och nyfödda lilla Lovelia 20151116-192208-69728958.jpg

Min stora familj - Camilla Underbar 10-barnsmamma i Dalarna 20151116-192806-70086738.jpg

Bloggen om gratis - Petra Storbloggaren från Malmö som driver en hel blogg om GRATIS! Gratis är gott eller vad säger ni? In och kika här om ni gillar gratis! 20151116-193146-70306844.jpg

MissVernesson - Jennifer 21-årig tvillingmamma från Värmland som driver en av Göteborgs största bloggar 20151116-193932-70772375.jpg

JenniferochMolly - Jennifer Ensamstående mamma till en ursöt liten Molly 20151116-194204-70924605.jpg

Hjärtebarnsmamman - Dessie Mamma till ett hjärtebarn, en pojke och en bebis i magen BF 2016 20151116-194729-71249025.jpg

Barnrumsinspo - Hanna Inredningstokig mamma till två pojkar, driver det mycket populära instagramkontot @barnrumsinspo med över 70 000 följare! Galet! 20151116-195309-71589989.jpg

TessochLex - Therese Mamma till söta Lex och duktig fotograf 20151116-195245-71565999.jpg

Mathilda Landen - Mathilda Mamma till en liten kille och väntar bebis med BF 2016 20151116-200206-72126595.jpg

Det ska bli jättekul att träffa er allihopa! För oss är det många nya ansikten så det tycker vi ska bli extra kul! Alla inbjudna kommer få ett mail med inbjudan och betalningsuppgifter nu i dagarna.

För att boka hotellrum så är det bara att svara på det mailet (vi kommer ta hand om alla hotellrumsbokningar - kontakta INTE hotellet). Sista betalningsdag för middagen och eventuellt hotellrum kommer vara den 13:e december.
Nu ser vi framemot denna dagen tillsammans med er!

Oiidesign enligt mig

Det finns många webshopar idag men det finns en webshop som jag gillar lite extra just på grund av att dom har märken/kläder som inte sååå många andra har.
Dom är en av Nordens största nätbutiker med unika barnkläder från 0-12 år. Dom har så snygga barnkläder.
Så därför vill jag tipsa om OiiDesign 

Hur fräck är inte denna från United Colors Of Benetton? För er som vill fynda på rean så finns det fortfarande några godbitar kvar!

 


 

Att inte bjuda tillbaka! Snåljåpar!

Är det något jag har svårt för så är det människor som är snåla eller alldeles för ekonomiska! (Nu pratar vi om dem som har ett jobb och en bra livssituation, helt enkelt).

Scenario 1: "den snåle, men också den oerhört dumme" Sätter sig i bilen (det är en liten bit att åka till just den affären) där brödet/kaffet eller något annat är extra billigt ibland. Eller dom har ett stort parti med youghurt som de säljer för 10:-.
"Den snåle" sätter sig i bilen åker till affären utan att ens tänka tanken att det kostar ju att åka till affären?! Hur dum får man vara?! Då blir det inte så billigt trots allt, om man inte har en bil som går på luft/el.
Jag slutar inte att förvånas! Detta är bara dumheter! Man kan spara in på mycket annat i sitt liv, men hur kan man bli snål när det kommer till mat??!!

Scenario 2: Man är ute och äter 4 st, man säger vi delar på notan! Smidigt och bra.
Då blir någon helt tyst, tankarna snurrar. Nu kan inte "den snåle" ta sig ur det. Personen i fråga har också valt det billigaste från början förmodligen. GAH! Jag blir tokig! Denne betalar snällt men påpekar nästa gång - Att var och en betalar väl för sig va?

Scenario 3: Man är ett gäng vänner som brukar umgås, laga mat ihop och dricka ett gott vin till exempelvis. Denna gången så är vi hos oss exempelvis, vi bjuder på allt. (Gästen har inte med sig något, inte heller en gåbort present). Ja just det gåbortpresent det köper alltid vi, men inte dessa vänner, icke! 
Middagen smakar och ser fram emot nästa gång då blir vi bortbjudna till någon av de som var hos oss, eller??!!! Men NÄ så är ju inte fallet. Här är gränsen nådd till fullo anser jag!

NÄ MED DETTA INLÄGG AVSLUTAR JAG - PENGAR ÄR TILL FÖR ATT ANVÄNDAS, CASHFLOW!

Att inte inse gränser- Gränsproblematik

Många människor har tendens att INTE inse vart gränsen går..för att vara någons granne, någons vän, någons något.
Dessa människor är helt och hållet hänsynslösa i sitt irrationella tänkande & yttrande och oftast jävligt egoistiska.
Inom psykologin så finns det mycket att läsa om detta. Man har stött på många olika sorter..

Grannar, ja det kan både vara positivt och negativt. Dvs ha både för & nackdelar. Vart drar man gränsen som (lägenhetsgranne)? Glad att vi bor på landet skall jag säga där man har lagom distans till sina grannar.

Låt oss gestalta detta scenario:  Du bor i lägenhet din granne ringer på i tid och otid och ber om saker, allt ifrån att passa ens barn, till att låna smör, vara chaufför, vara påstridig, vilja umgås över en middag osv. VARNING! Här ringer en stor varningsklocka. PSYKOPAT tänker jag med en gång!
Man släpper personen in i sitt liv och det visar säg att denne hen är helt från vettet, vaddå passa hens barn när hen skall lämna det andra på dagis? Man hjälper till, personen är inte nöjd, bjuder aldrig tillbaka. 
Nu börjar man sätta ned foten, personen börjar ringa när man släcker ned ljuset och säger;
- Ah jag ser att ni släckt, sover barnen, jag kommer över! Vaddå STALKER?!
Nä livsfarligt att hantera denna personen, hur säger man till på rätt sätt, hur avbryter man? Bara att ta djävulen (grannen) vid hornen och börja dra sin personliga gräns. Ja det må utbryta ett helvete, MEN detta är absolut inte ok! Eskalerar det, ja polisanmäl. Har någon granne någon gång fått besöksförbud, ja det hade varit något, det måste ju innebära att grannen måste flytta, eller. (läs ironi).

Sedan vänner ja, samma här kan vara både positivt och negativt. Vad är det för vänskap man har? Ibland borde man rannsaka sina vänner lite extra. Är personen den där vännen man vill ha som vän, eller suger hen bara ur dig massa energi? ENERGITJUVAR, japp dom gör jag mig av med ganska så snabbt. Är inte värt det, varför skall man alltid vara den som lyssnar men aldrig får något utbyte?
Jag som person; stöttar alltid när jag vet att kompisen mår dåligt, får man något tillbaka? Vänner som utnyttjar, lånar pengar som tar en evighet innan man får tillbaka. Vafan man är väl ingen jävla bank eller?
Vänner vars dåliga beteende aldrig tycks förändras, beteendeförändring snart,tack. Väx upp och mogna.
Är folk så "sjuka" i dagens samhälle så att de verkligen inte inser vart gränsen går?!
Ta tag i livet för helsike kom i fas med er själva, var rädda om de få vänner ni har.
Jag stöttar alltid är ärlig säger vad jag tycker, på ett så milt sätt som jag kan. Kanske sårar orden för stunden, MEN jag lallar inte med, och jag daltar  inte med någon.
Detta är för mig är en riktig vän. Jag börjar bli lite trött på folk som inte kan bete sig, inte veta vart den där gränsen går. Som vän, som granne som någons något.Inbjudan till Bloggmiddag 2016!

Nu är det dags för alla eventintresserade bloggare att anmäla sig till vår bloggmiddag! Eventet anordnas av mig & Mia på L&M Events tillsammans med På Smällen!-Emma och Thaimorsan.
Eventet kommer att äga rum på Scandic Rubinen på Avenyn i Göteborg. Det kommer bli gryyyymt!

Var? Scandic Rubinen
När? Lördagen den 9 januari 2016, kl.18.30
Pris? 299 kr/kuvert (3-rätters middag inkl. välkomstdrink och ett glas vin)

Hotellrum på Scandic Rubinen för kvällens gäster finns att boka till förmånliga priser: Enkelrum 450 kr och Dubbelrum 550 kr!

 
Det kommer bli en riktigt trevlig kväll med mingel, bubbel, underbara bloggare, god mat, tävlingar och lyxiga goodiebags! Och kanske så blir det röj på stan efteråt också

Om du är aktiv bloggare och vill komma på vår bloggmiddag här i Göteborg så ska du definitivt skicka in din intresseanmälan!


Du kan antingen göra det via L&M events eller genom att följa instruktionerna nedan:

Kommentera det här inlägget och skriv ”jag vill gå”. Skicka sedan följande uppgifter till:
lmevent@outlook.com alt. bloggevent@hotmail.com 


* Namn
* Bloggadress
* Instagram (om du har) + antal följare
* Antal unika besökare i veckan på bloggen - ta en printscreen! (OBS! Förväxla ej med visningar)
* En kort motivering varför just du vill komma på vår bloggmiddag
* Sista dag att anmäla sig - söndagen den 15 nov!

OBS! Vissa av våra sponsorer önskar att se statistiken från våra gäster. Men alla bloggare oavsett storlek har chansen att komma på bloggmiddagen. Viktigt är att man är aktiv bloggare.

Om ni vill får ni gärna gå gilla L&M Events och BLOGGevent by ES på Facebook så missar ni inget kul!

Vi hoppas på att få träffa dig där!