Im so worth it!

Yes! Då tar jag helg efter en hektisk vecka på jobbet. Lyckats vara produktiv denna veckan med ;) Känns bra!
Så med orden: Im so Worth it, tar jag mig lite cava idag, maten är färdig, det blir räkcurry med ris.

Imorgon fyller min pappa år SEN drar jag till HELSINGBORG för att träffa ett gäng bloggtjejer för bloggmiddag på Clarion Grand Helsingborg. Det är dom goa tjejerna The Queenie & EmmaMatildaa som håller i det.
Jag skall ju föreläsa där och är så peppad inför detta, hoppas jag fixar det ;) Så ikväll skall jag förbereda mig lite tänkte jag, hehe.

HAPPY FRIDAY ALLA & TREVLIG VALBORG (Måste tillägga denna cavan var superb!).

 
Följetåg, köpa följare?

Trenden med följetåg håller i sig! Follow for follow, Unfollow for unfollow. Här skrev jag ett annat inlägg om Following Trains som ni kan ta del utav. 

Jag tycker att detta med Följetågs grejen innebär att vi skall stärka varandra, hjälpa varandra genom att få mer följare. MEN, det finns alltid ett MEN i detta, då många tydligen bara ser till sitt egna bästa och avföljer direkt.
Det absolut värsta är när själva personen som startat tåget avföljer efter tåget är slut, WHAT!?

Nu så har jag bland andra uppmärksammat konton på instagram som inte hade särskilt många följare innan men som då helt plötsligt fick 11K! 
Som jag skrev i tifigare inlägg så finns det ju en bra app där man kan se vilka som följer tillbaka samt avföljer.
Det finns även en annan grym app som heter Social Blade som visar exakt hur många +- följare du har för de olika dagarna inom en viss tidsperiod.
Grym data som exponeras som jag även tror många företag använder sig utav för att se ifall personen i fråga köper följare eller inte.
En dag så var det c.a 3000 följare + för att nästa dag vara 6000 följare +. Ganska så obvious att personen köpt följare! Jag ifrågasätter personen, får inget svar. Helt knäpptyst vi var flera som undrade över "detta fenomen".

Sedan så gör en annan tjej ett blogginlägg om detta och "försvarar" sin vän. Vad gör det om 100 år ifall någon lyckas på det ena eller andra sättet?! Som uppenbarligen inte har något emot att köpa följare. Vi som då tycker att detta ÄR JÄKLIGT FEL, det är fusk. Varför skall man lura företagen, jag skulle vilja kalla detta bedrägeri i sin renaste form!
Nä då trash talkar vi dom som tydligen köper följare. Mmmkej, kanske inte helt smart sätt att uttrycka sig på!

Detta med att influencers köper följare drabbar oss alla och inte till det positiva sättet direkt! Alla andra får svårt för samarbeten, marknaden kräver mer följare. Det sänker oss alla. Summan för samarbetet kommer bli mindre värt.
Enklaknep Johanna ← har skrivit ett grymt inlägg om detta!

DAG 3 MILANO, #THEPROSECCOTOUR

Tisdagen får bli våran Dag 3, då vårt flyg lyfte på onsdag 10.25 hemåt igen. Så den dagen hann vi dessvärre inte utnyttja.
Lite trött efter gårdagen så valde vi att ta oss upp till Corso Como igen för att hitta en "gömd juvel"
10 Corso Como outlet. Coolt ställe som faktiskt var väldigt gömt och diskret. Där man kunde hitta olika designers tidigare kollektioner. Såg en handväska, jupp 44.000:-. Insåg ganska snabbt att här tittar man bara, haha!
Men stället i sig var en upplevelse, med en häftig takterass, en liten bazaar typ.
Corso Como är också den nyare delen av Milano med Garibaldi Complex skyskraporna och dom kända ashäftiga byggnaderna som kallas Bosco Verticale. WOW! Detta kallas jag arkitektur & nytänkande! Googla & kolla på alla ashäftiga bilder! 111 meter högt och rymmer c.a 900 träd!
Efter ett tag av gång, utan några direkt intressanta affärer så gick vi nedåt "åt hemåt" hållet till. Blåste lite kallt.

Väl vid Navilgi igen så slog vi oss ned på ett ställe, jag tog en öl och åt champinjoner frästa i massor av vitlök. Så gott! Vi hade också spanat in ett japanskt ställe för mat som hette Kawa. 

Tog oss till hotellet bytte om lite, kom ut oj jäklar vilken storm det blev. En vespa blåste in i en bil som blev alldeles bucklig.
Precis vid vårt hotell så hade dom en utställning Rex & The City på Mudec ett alldeles nytt Kulturmuseum. Så vi kilade in där & glömde av det usla vädret en stund.

Sedan så gick vi tillbaka för att förebereda oss för hemfärden kommande dag. Så här tog vårt Milano äventyr slut. Fantastiskt stad & en grym resa!

Eftermiddag DAG 2 MILANO, #THEPROSECCOTOUR

"Eftermiddagen"

Med siktet inställt på Santa Maria delle Grazie där målningen Nattvarden finns "Last Supper". Som är en milstolpe inom renässansmåleriet 1495-1497. Var så inställd på att detta skulle vara en tavla, MEN ACK så fel jag hade det är ju för tusan en stor väggmåning/fresk som upptar en vägg i klostret intill ovan nämnda kyrka. I guide boken stod det att man skulle förboka biljetter, men vi hade tur och det var knappt några där. Vi köpte snabbt biljetter och sedan hade vi 1 timme tills nästa visning skulle ske. Konstaterat vid detta laget att Milano var ganska så tomt av någon anledning, inte så mycket folk. Skönt!

Med guideboken i högsta hugg så hade jag spanat in ett coolt ställe för en öl. Bar Magenta, ett charmigt hörnkafé som är en blandning mellan irländsk pub och paristiskt art déco-kafé med förzinkad bardisk & riktigt god öl.
Drack upp ölen och begav oss mot visningen. Vi blev inslussade i olika rum och fick befinna oss i klostret 15 min. Dåligt ljus & vi fick ej fota med blixt så det fick bli mobilen istället för kameran. På väggen mitt emot målningen fanns även korsfästelsen. Vi gjorde en "Bartolomeus" (med fingret). Kikade lite extra på den som sägs vara en kvinna bland alla män, och det var nog en kvinna.

Check på det mesta denna dagen kan man säga, supereffektiva! Nöjda och begav oss vidare för lite kanalhäng i vårt kvarter Navigli. Vilket fantastiskt väder! 
Birra, Birra! Vi var inte sena med att vinka dit oss killen med iskall öl, 2 öl för 4£, helt ok! Satt här en stund och solade oss & njöt! Herregud så underbart!

Började kurra i magen åt buffé på en irländsk pub. Begav oss hemåt till hotellet, köpte rosé i baren tog med upp till rummet. Pratade med personalen och frågade efter en cool klubb Limelight, haha tji fick jag det var tydligen ett tag sedan den stängde. (Bra ifall man släpper lite nya guideböcker ibland kanske).

Men de rekommenderade Loolapaloosa Milano-Ibiza som låg på den finare gatan Corso Como. YES! Tog taxi dit och kan säga att det var grym musik! Underbara spanska toner Enrique Iglesias, Despacito som jag för övrigt älskar,haha! OJ vad jag dansade. Jag var på gång kan man säga!
Rocker bruden Tina var nog inte riktigt lika pepp på musiken som jag, tror hon bestämt fick lite huvudvärk, hehe.

Perfekt slut på en helt amazing dag!

DAG 2 MILANO, #THEPROSECCOTOUR

"Förmiddagen"

Vi gick upp tidigt för att ta sikte på Il Duomo som är världens största gotiska katedral & Nattvarden, målningen av Leonardo Da Vinci. Allt låg liksom åt samma håll (gamla stan).
Så vi började att gå, gatorna var helt folktomma, så himla skönt & när vi kom fram till katedralen så var det inte så mycket folk heller. Il Duomo är världens tredje största kyrka som tog 430 år att bygga färdigt! Vilken häftig upplevelse, jag är ju galet fascinerad av byggnader.

I anslutning till katedralen så låg Galleria Vittorio Emanuele II, en super exklusiv galleria med massa lyxbutiker och en helt fantastiskt arkitektur med ett tak av glas. I anslutning till denna galleria så låg La Scala, världens största operahus som vi fick oss en skymt av.
Vi letade efter ett ett ställe som skulle heta Zucca (Caffé Miani) ett hippt jugendställe som skulle ha legat vid ingången till gallerian. Tills vi kom på att kolla hur gammal guideboken var japp 10 år, så vi gav upp detta.

Sedan började vi bli lite hungriga så vi slog oss ned på ett perfekt ställe alldeles mittemot katedralen för mat & prosecco såklart! Ett glas skulle kosta 10£, en flaska kostade c.a 23£ och då fick vi ut 2 glas var. Vi valde detta såklart. Sedan kom servitören in med färska bär på is, chips & våra smörgåsar och en ishink med prosecco. Så lyxigt, där satt vi i solen & njöt!

Efter ett tag så lämnade vi och tog sikte på en park (Parco Sempione) för lite parkhäng & prosecco. Milanos största park som en gång var en hertiglig trädgård. Den var dock inte särskilt stor och inte något märkvärdigt. Hade dock en egen triumfbåge & god prosecco. För att komma in i parken så gick vi in via Castello Sforzesco en stor medeltida borg där det fanns massa samlingar. Vi gick aldrig in och tittade, så kul är det inte att titta på gamla saker,hehe.
Blev påhoppade av en helt galen gaygubbe som ville spå oss och pratade alldeles för snabbt & var väldigt intensiv så jag slutade lyssna efter 1 minut typ.

Efter detta så tog vi oss till Santa Maria delle Grazie där målningen Nattvarden fanns. Mer om detta i nästa inlägg.

 
 


 

Dag 1 Milano #theproseccotour

Hemma efter en helt fantastiskt resa med min vän Tina. Vi döpte våran rese # till #theproseccotour vilket vi tyckte var så lämpligt!

Som ni vet så bodde vi på ett design hotell i Navigli området det hippaste området där allt händer. Nhow Milano
Alltså detta var så häftigt och vi konstaterade ganska så snabbt att det var ett tidigare parkeringshus. Mörkt, mystiskt, design, avskalat, ascoolt. Ingången var en hel infart dit bilar körde och släppte av, så häftigt!
Rummet var kanon, men det här med glasväggar & toa vet jag inte om det är så bra kombo, haha.

Fanns en störtskön terass som dock var stängd. Servicen var grym, vi lyckades klanta till det med safeboxen, tog typ 2 minuter så kom det någon och fixade det. Jätte trevlig personal & så glada!

Vi landade på söndag kväll kl. 19.00, tog 1 timme från flyglatsen. Så när vi lokaliserat oss så var kl runt 20.30 när vi kom till hotellet. Piffade till oss och gick till Navigli kanalen (på båda sidorna kanalen är det fullt med barer & matställen)  så tog vi oss en matbit. Blev pizza på ett grymt ställe som hette Premiata, dit många verkade vilja komma in för en matbit men blev nekade av någon anledning, haha, vi fattade ingenting! För plats fanns det.
Sedan från pizzerian så spottade vi ett ställe som hette Spritz Bar. Jösses vad folk det var här på en söndagkväll, folk var ju lediga på måndagen givetvis. Jag drack en Martini Royale Rossato.

En lite udda sak var att servitören gav oss penna & papper och där fick vi själva skriva upp vad vi ville ha *asg* Men det verkade ju effektivt, gick snabbt hon samlade in massa lappar samtidigt och kom sedan ut med drinkarna. Där satt vi en stund för att sedan efter det bege oss hemåt för lite sömn.
 


Denna coola installationen var påvägen till vårt hotell, men vi tror nog att någon tog hem den där soffan för sedan såg vi den inte mer.
 
 
 

Grym diskussion i min grupp!

Ni glömmer väl inte att gå med i min grupp på FB? Tillsammans är vi bloggare starka.
Pågår just nu en grym diskussionstråd om " Vad är ditt minimum pris när du samarbetar med företag? Tar du betalt? Eller får du betalt i produkter? Vad är rätt vad är fel"? Massor med bra tips vad man ska & inte skall göra och hur du säljer in dig själv!

Hur gör ni med samarbeten i era bloggar?

Capital of Milano

Medans jag är i Milano... Just nu sippar jag säkert på en prosecco på något mysigt enoteca för att sedan upptäcka staden.
Ett av våra mål är att gå och se Leonardios nattvarden. Originalet finns i Milano men är tydligen i dåligt skick. Men ändå! We will be there! Vi kanske är vid Il Duomo som är en av världens största gotiska katedraler, kolla in min instagram vettja!

Milano är Italiens näst största stad. Vi skall bo i området Navigli som kommer passa oss ypperligt. 
"Trots sin närhet till flera av Italiens större sjöar har Milano inte något naturligt vattendrag. Hur har då staden kunnat utvecklas till att bli Italiens ekonomiska centrum? Jo, det som inte fanns naturligt, fick man helt enkelt skapa artificiellt. Faktum är att man redan på 1100-talet förstod vikten av att koppla samman Milano med Lago Maggiore och Lago di Como och man började därför konstruera ett system av kanaler, kallade i Navigli di Milano (”Milanos kanaler”) som skulle förbinda Milano med sjöarna via floder som Ticino och Adda. Uppbyggnaden av kanalerna pågick ända fram till slutet på 1400-talet och en av de mest kända bidragsgivarna till kanalerna var Leonardo da Vinci som hjälpte till att designa det komplicerade damm-system som löste problemet med höjdskillnaderna.

Kanalerna, som bland annat spelade stor roll vid uppbyggnaden av Milanos katedral då man transporterade stora marmorblock på vattnet, kallas idag i folkmun för Navigli och är en av de mest populära zonerna för turister och milaneser att spendera sin tid i. Även om själva transporterna på kanalerna sedan länge har övertagits av flyg och järnvägar så är Navigli fortfarande ett livligt centrum.

Längs kanalerna ligger en mängd barer och restauranger där det framförallt är populärt att börja kvällen med en typisk italiensk aperitivo samtidigt som underhållningen sker vid sidan av uteserveringarna i form av det stora folkliv som strosar förbi. Området har också blivit en samlingspunkt för konstnärer som inspirerats av vattnet, och det ges tillfälle att besöka många gallerior och studios där tavlor, skulpturer och fotografier ställs ut.

 

Off to Milano!

Ciao bellas! Ja när ni läser detta så är jag påväg till Milano. Flyget avgår 16.35 till Milano, vi landar kl 19. Är hemma igen på onsdag. Skall bli så roligt detta!

Häng med mig på instagram under resan vettja! @hummingbird83

Packad & klar!

Skall packa det sista för imorgon lite smink osv, sen är jag redo!
Så jäkla typiskt har fått åka till jourcentralen idag för jag har så ont i mgen sedan igår. Misstänker UVI som gått för långt men varken urinprov eller blodprov visade något.
Jag sade att jag kan inte ha ont för jag åker till Milano imorgon och kan inte komma och lämna morgon urinprov. Tillslut så skrev hon faktiskt ut pencillin till mig. För sist jag hade såhär ont så hade jag en långt gången urinvägsinfektion :/ MEN jag tror kanske att jag är förstoppad, så nu behöver jag få i mig något som kör igång min mage lite ;) Så skall det nog lösa sig!

Klänningar & shorts är med så får vi se ifall jag får någon användning av det ;) Hoppas!
Kan ju hålla tummarna för att vädret blir lite mer åt det håller som är där idag!

 

Event & alkohol?

Skåla för en mer välmående värld med Goddryck, ett ekologisk alkoholfritt bubbel där vinsten går till välgörenhet.
På våra event som vi har så har vi det alkoholfria alternativet ifrån Goddryck just för att allt skall gå rätt till.

Anledningen till detta inlägget är att jag varit på många "öppna" event i butiker som serverar alkohol. Förmodligen helt omedvetna att det faktiskt inte är lagligt utan att det faktiskt krävs ett serveringstillstånd för detta. Då räknas det alltså den alkoholdryck som överstiger 2,25%. Man får inte ens lov att förvara alkoholdryck i lokalen. Är ni nyfikna på att förkovra er i mer information läs på mer om alkohollagen.
Undantaget är då slutet sällskap, en begränsad krets av människor som måste ha fått en inbjudan. Dvs allmänheten får ej släppas in. Är det då in en butik exempelvis så får ej alkoholen medtas ut.

(Foto:@willebusdesign).

Snart sippar jag på Prosecco...MEN!

I Milano, på söndag bär det iväg! Men just nu känns det som att jag har tusen LM-bollar i luften, hehe som vanligt! Så mycket som jag vill göra, behöver förstärkning! Många datum nu som skall spikas och sättas på plats i almanackan!

Jag åker med min fina vän Tina, som jag har hunnit vara i Budapest med och allra senast i Rom. Hon är en världsvan traveller & så rolig att åka med. I inlägget Milano i april så hittar ni mer fakta om resan och HUR billigt vi kom undan!

Glöm inte min kategori ----> Resor & äventyr <----

♥ Ni kan följa mig på min Milano resa på instagram @hummingbird83 ♥
Hoppas kunna få till några live snuttar med, hade ni gillat det???

Här hade vi Prosecco o´clock på Piazza Navona i Rom.

Länkbyte med Angelica

Hej alla fina!

Angelica heter jag och jag är en 19 årig tjej som bor i Umeå. Jag bor hemma hos min mamma tillsammans med min pojkvän.
Jag bloggar under namnet @angelicasavenstedt på Nouw. Här får ni läsa om allt från vad jag gör på dagarna, psykisk ohälsa och mode & skönhet.
Hoppas vi ses på både bloggen nouw.com/angelicasavenstedt och på instagram: angelicasavenstedt

Kram!

 
 

Fästman svarar på 19 frågor om mig!

Motvilligt så svarade han på lite frågor om mig ;) Efter 12 år så känner han mig ganska så bra ;) Kul om fler hakar på listan är såklart nyfikna på era svar.

1.Var möttes ni?
Vet jag inte, jomen jooo det vet jag ju ;) På Harrys i Uddevalla.

2. Var hade ni er första dejt?
Dejt? Det jävla hörnet på torget. Jag: Kaféet? Ja och det finns ju inte kvar nu, var ju 12 årsedan.

3. Hon sitter framför tvn, vad tittar hon på?
Nån skit vampyr B-serie. Jag; Men dom är ju asgrymma!

4. Nämn en maträtt hon inte gillar
Pyttipanna. Jag; It so true!

5. Ni ska gå ut och äta och dricka vad beställer hon?
Kött & vin, ingen tvekan i det svaret inte ;)

6. Vilken skostorlek har hon?
Strlk 36. OCH det visste han bara för att vi shoppade skor ihop i veckan. Haha!

7. Om hon hade samlat på något vad hade det då varit?
Krimskrams, typ Gynning glas eller vaser. Tummen upp för P.

8. Vad är hennes favoritmacka?
Skinka & senapsmacka, som är sååå gott ju!

9. Vad skulle hon äta varje dag om hon kunde?
Kött & potatis, typ rätt svar,hehe

10. Vad är hennes favoritmusik?
Latinsk menlös pop. Njae alltså jag vet ju inte om den är menlös men jäkligt dansvänlig & bra. Lyssnade på Despacito innan och han frågade mig vad det betydde då svarade jag långsam. Men vaddå sjunger du med i detta vad är det för låt egentligen,hahaha jag dör!

11. Vad är hennes favoritlag?
FC Barcelona, japp gillar ju allt med Spanien typ oh har alltid gillar Barcelona.

12. Vilken ögonfärg har hon?
Gröna, stämmer

13. Vem är hennes bästa vän?
Erika, absolut!

14. Nämn något du brukar göra som hon inte tycker om
OJ här blev det tyst! Hallå ett svar, tack! Nähä..

15. Var kommer hon ifrån?
Uddevalla

16. Du bakar en kaka till hennes födelsedag, vilken kaka?
Kladdkaka, min absoluta favorit är ju dock mumsiga chokladbiskvier. Super kreativt, verkligen,hehe

17. Tränade/ tränar hon någon sport?
Spelade fotboll för 100 årsedan, styrketränade när vi träffades nu är det dåligt med den varan.

18. Vad kan hon göra timtals?
Se på dåliga serier (inte dåliga enligt mig) Nu kom frågan är det slut snart eller?

19. Har hon någon unik talang?
Unikt söt i solnedgången är jag tydligen, med kommentaren fan vad jag hittar på nu, haha!

Snart mot ledighet & Milano!

Torsdag blir förmodligen en halvdag då vårt system på jobbet skall uppdateras.
Fredag är man ju ledig sedan åker jag ju till Milano på söndag, kommer hem onsdag! Skall bli grymt kul! Vädret runt 20 grader, sol, vindstilla! Häng med mig på instagram @hummingbird83

Lite trött idag så slänger in en awesome låt! Me lööööve it!
Svarat på roliga mail idag, så håller tummarna här för en grym grej!

Underbart med Following trains!

Eller hur?! Ja, jag vet inte riktigt vad jag har att säga om saken. Eller JO det vet jag mycket väl!
Har hakat på en del och följt nu likaså att jag deltar i ett själv. Jag vet inte HUR den enskilda individen resonerar när dom deltar i ett och får en massa nya följare! Många avföljer redan nästa dag eller längre fram!

Har dom missat att det faktiskt finns en app som visar vem som avföljer?! (En app som jag för övrigt använder väldigt flitigt) Följare + heter den! Har ni den inte, fixa den!
VIPS! Tillbakakaka på den, givetvis avföljer jag dem också. Lever efter mottot Follow For Follow, Unfollow For Unfollow.
Tycker faktiskt att detta beteende är uruselt, varför hoppa på tåget och inte kunna stå för det? Skall man avfölja direkt så kan man väl lika gärna skita i att vara med?! Hur 

I vissa fall så uppärksammar jag dem också med texten; Avföljer dig också.
Så att kanske FÖRHOPPNINGSVIS så går det upp ett ljus tills nästa gång. Jag kanske har för stora förväntningar på mänskligheten, jag vet inte?

Har ni appen? Om ni har det och ni märker att någon av dem avföljer er, följ mitt exempel med kommentar. Så kanske vi tillslut kan få ärliga followtrains? Sätta stopp för trist beteende? Tillsammans är vi starka! Vi kan göra förändringar bara vi vill ;)

Följ mig gärna på instagram @hummingbird83, jag följer tillbaka ;)

 

Så nära men ändå så långt bort

Kan nog fortfarande inte förstå att detta har hänt! Sänder all omtanke till offrens familjer och alla i vår huvudstad. Jag är lättad och glad över att våra vänner klarade sig! "Var på rätt sida lastbilen" som min fina vän skrev.

Det som händer är så nära men ändå så långt bort! Ofattbart att detta har hänt oss, bara en tidsfråga egentligen. Vad är det som händer i vår värld, varför blir vi attackerade? Förklaringarna finns där & undrar just när det skall ske en förändring. Sverige som inte sympatiserar med någon stormakt (än sålänge) Vad kommer hända ifall vi går med i Nato? Fördel? Nackdel?

Ja, frågorna är många och i detta samhälle skall våra barn växa upp. Från att ha tagit avstånd till alla sådana här "nyheter" så kom det plötsligt så nära inpå, det blev till verklighet. Vad kommer hända härnäst?

 

VIP release BiMi Uddevalla

I torsdags så var jag ju på VIP realease hos BiMi Uddevalla, Trädgårdsgatan 1.
Tack till GodDryck för det alkoholfria rosé bubblet. Alltid kul att få bjuda in fantastiska bloggare & influencers till event.

Detta är en helt ljuvlig butik med massa fina kläder för mini > tweenie > teenie
Hon kommer även att starta en webshop framöver, som hon jobbar för fullt med! Hon finns på instagram om ni är nyfikna @bimiuddevalla
Jag fick shoppat en hel del såklart, passade på nu när det var 20%. Massa fina märken som ingen annan här runtomkring har, vilket är så roligt!
Dansk design, svensk, ascoolt märke från Holland Lucky No.7 mm. Jag föll för Hust, Petrol Industries & Ebbe såklart! Underbar kvalité på alla kläderna och känns liksom med en gång man håller i dem!

Stort Lycka till Kicki, kör hårt!

5 saker som hör till våren5 saker som hör till våren (enligt mig)

» Att det är ljusare både på morgon & kväll.
» Förhoppningsvis bättre väder.
» Att naturen bara exploderar och talar om NU ÄR DET VÅR!
» Man möts av fåglarnas kvitter.
» Vinterkläderna byts ut, grillen tänds och man ser hur alltfler kryper ur sina gömmor.

Då frågar jag er mina läsare, vad är vår enligt er?

Tack för inspo-listan Jeanette
 

Vett & Etikett - handlar om att kunna bete sig

Att folk inte kan visa lite vett & etikett! Det handlar om att kunna bete sig och att vara civiliserad mot andra medmänniskor, skall det vara så himla svårt? Givetvis i allmänhet men jag pratar framförallt i bloggarna, mot varandra, vi är ju trots allt kollegor i branschen. Tycker definitvt att vi skall stötta varandra istället!

Jag tycker nästan att det är ännu viktigare ju mer offentlig man är att hålla en god ton till sina läsare. Bara för att det är en skrivelse och att den är publik, är det nödvändigt att hänga ut personen i fråga? Om man nu stör sig såpass på kommentaren så kanske man skall ta det vid sidan om?!
Likadant att den som kommenterar andras bloggar kan väl också tänka sig för lite och bete sig, skall bloggare behöva gå i försvar? Hur har det blivit egentligen? Personangrepp är aldrig OK!

Oavsett ifall någon gör övertramp, kontaktar en privat i någon fråga. Kan man inte uttrycka sig på ett vänligt sätt så kanske man skall strunta i att svara, eller tänka till en gång extra innan man svarar? Tycker att många idag är så hypade på att man måste "bita ifrån" "markera vart gränsen går" Ärligt talat varför inte bara strunta i det?

Skall man behöva vara rädd att bli "uthängd" när man kommenterar någons blogg? Bara för att denne inte accepterar meningsskiljaktigheter. Ifall man har en avvikande åsikt så tolkas det som ett påhopp eller "pekpinne".
Behöver man då bli aggressiv?

Jag tycker att allt detta bara utstrålar osäkerhet. Vad vinner man på genom att bete sig uruselt mot sina medmänniskor? Vad vinner man på att "sätta dit" sina läsare? Vem vill fortsätta läsa den bloggen och följa den negativitet som sprids? Vad vinner dom som kommenterar på att trycka ned någon och vara taskig?

Tycker definitivt att fler borde tänka sig för och fundera på vad som pågår. Nätmobbning & påhopp är aldrig OK!
 
 

Budget vs. Lyx - Sminkprodukter

Jag har säkert många grymma läsare som har stenkoll på läget när det gäller en bra Highlighter med skimmer i samt en bra ögonbrynspenna eller annat som jag kan fylla i brynen med;)
Ge mig tips, tack! Need it!

Här har ni lite budget vs. lyx från Eleven.se.

 
Budget vs. lyx - sminkprodukter
 
Isadora Color Correcting | Wet n Wild Coverall | Bareminerals | Isadora foundation | Clinique Mascara | Max Factor mascara | Terry Transparent puder | Miyo transparent puder | Anastasia Contour | Nyx Love Contours All
 
Sponsrat inlägg


Event hos BiMi på torsdag!

♥ Jag hoppas vi ses på eventet/smygöppningen hos BiMi på tordag den 6 april. Inbjudan har gått ut i LM nätverket och det är redan en del som anmält sig. Det kommer några från Göteborg, ni kanske vill samåka?
Vill du komma? Maila på kontakt@lmevent.se

♥ Ni hittar butiken på instagram @bimiuddevalla och dom har nu också blivit med FB

 
 

Att hänga ut andra bloggare, vafan!

Oavsett vad det gäller så tycker jag det är j*vligt dålig stil! Man beter sig inte på detta sättet!
Min fina vän Påsmällen Emma har precis råkat ut för detta när hon kommenterade Elaine Eksvärd där hon hade lagt ut en printscreen av ett sms hon fått av en som just hade förlorat sin mamma. 
Jag kan förstå Elaine på ett sätt då den personen gjorde ett övertramp genom att kontakta henne. Personen i fråga var helt okänd för henne. (Baksidan med att vara offentlig).
MEN att hon outar detta i sin blogg tycker jag verkligen inte är ok! Svaret som hon gav var inte särskilt trevligt utan ganska så hårt, kanske hade varit bättre att inte svara alls? Blocka numret?
Detta jäkla skärmdumpandet som pågår bland bloggare är så jävla dåligt rent ut sagt. Vi har samma intresse varför kan vi inte bara stötta varandra istället?!

Emma skrev på ett ödmjukt sätt till Elaine, vilket jag tyckte var helt rätt gjort, hon menade inte att "läxa upp" någon. Sedan att hon hänger ut Emma med hennes svar, varför?
Sedan är ju karusellen igång givetvis. För då börjar Cissi Wallin spy ur sig massa galla! Som att Emma är  "passivt aggressiv". Alltså detta är inte OK!

Mitt svar hos Emma:
Jag anser att man som privat person oavsett man är bloggare eller ej så har man en personlig integritet som alla borde respektera. Man letar inte upp någon privat och börjar messa och ringa. Det är ju lite ”Stalker” varning på det! Men det finns många som då kanske inte mår så bra och korsar den linjen, vilket givetvis inte är ok som du skriver! MEN som du också skriver man kan bemöta detta med ödmjukhet man vet faktiskt inte vilket ”skick” vederbörande person är i och vilken effekt den kommentaren/skrivelsen kan ge. Är någon otrevlig så behöver man inte behöva möta eller ens svara personen men en sådan här sak kanske man borde tänka sig en gång till innan man häver ur sig ett svar. Vi är inte heller mer än människor. Jag vet själv att när jag är stressad då kanske jag inte är lika ödmjuk i mina svar. Som du skriver; Även solen har sina fläckar. Vi har också bra/dåliga dagar trots att man är en offentlig profil. Bloggen speglar faktiskt inte allt! Att outa denna personen offentligt tyckte jag verkligen inte var rätt! Där gick hon själv över linjen, inte ok. Jag får ta mycket skit i bloggvärlden emellanåt, ja än det ena än det andra. Helt sjukt. Men inte hänger jag ut dessa personer offentligt.

 

Att samla olika kompetenser..

[WORKSHOP] Ja, idéerna finns så idétorka är tydligen inget för mig, hehe. Jag är sugen på att dra ihop en grym workshop igen tillsammans med mitt LM-gäng! Där man tar till vara på varandras kompetenser och gör något häftigt utav det ute på "fält". Inte bakom våra datorer.
Avslöjar inte för mycket (då det finns dom som gärna omvandlar andras idéer till sina egna, eller ännu värre kopierar rakt av). Trist men sant.
Men detta kommer bli unikt i sitt slag!
Där vi kommer lyfta fram varandra på en helt ny nivå, på ett nytt sätt! Nyfikna? Är ni på?

Just nu är det mycket på gång men jag tänker någon gång till sommaren kanske?

Nej, detta är inget april skämt, hehe.