All About Me

Så kul och så enkelt med listor. Enjoy!

Jag gör:
 Gärna massa saker på en gång

Jag kan: 7 språk

Jag köper: Det jag känner för

Jag borde: Träna mer

Jag måste: Bli bättre på att inte snooza

Jag tycker: Mycket om ost

Jag tänker: På mycket hela tiden

Jag förbrukar: Mycket energi

Jag lyssnar: Gärna på all musik, förutom Rock,haha

Jag drömmer: Alltid om resor

Jag längtar: Till vår & sommar

Jag använder: Nästan bara jeans

Jag blir: Trött så fort det blir mörkt

Jag äter: Det mesta

Jag dricker: Helst bubbelvatten & vin

Jag brukar: Alltid köra Alfred till dagis på morgonen

Jag tittar: På alldeles för många serier på Netflix

Jag läser: Just nu Kepler-Kaninjägaren

Jag vill: Bo i ett varmt land

Hittade denna hos Malin och fick inspiration.

Bonusfamiljen

Åh Felix Herngrens nya serie på SVT1 Bonusfamiljen har premiär imorgon på SVT1 21.00! (Idén kommer från makarnas liv, då dom själva lever i en bonusfamilj).

Är det någon mer än jag som kommer sitta bänkad?!SVT←  så hittar ni trailern ifall ni är nyfikna;) Kommer bli grymt bra detta tror jag!

(Bild lånad från SVT).Festligt Lördagstips Bubbel & Blått vin!

Bubbel känns ju spdör extra lyxigt ibland tycker jag! Så fick jag syn på denna nyhet "Italienskt festbubbel" Spumante di Borgi Blanc de Blancs.
 
Blanc de Blancs är ett begrepp som används för champagne och mousserande viner som enbart är gjorda på gröna druvor. Blanc de Blancs-viner uppskattas av kännarna för sin höga fräschör och elegans. Med andra ord får du en kvalitet utöver det vanliga. Detta är ett friskt och fruktigt mousserande vin som har en generös smak av vit persika, frisk citrus och päron.

Har ni förresten sett den andra nyheten?! Blått vin? Detta tror jag blir sommarens succé. Skall smaka som riesling och serveras väl kylt. Finns ett som heter Gik och detta Azul.
Den blå färgen är även den helt naturlig (precis som rosé). Färgämnet som används för att göra vinet blått är nämligen ett pigment som finns i vindruvornas skal. Även indigo används, som är ett pigment från växtriket. Druvorna odlas på vingårdar utanför Madrid.
 
 

Att gifta sig!

Ja när det var skottår så friade (läs frågade rätt ut, vi skall inte ta och gifta oss då?), ska då säga vi har varit förlovade sedan 2005. Här går det inte snabbt hörrni. Han tyckte att måste vi ta det beslutet nu? Han är för härlig den mannen;)
Nä ingen fara, så släppte vi det. Nu närmar det sig vår och sommar folk planerar bröllop. Jag är inte sugen på något sätt, men det löser ju det praktiska när man har barn ifall någon av oss skulle avlida osv.

Jag är lite motståndare till att gifta mig just för att jag verkligen inte vill göra det i kyrkan och inte heller borgeligt. Så min idé var ju att "gifta oss" utomlands typ Mexico, Seychellerna eller på kryssning eller annat magiskt ställe. 
Nu är det ju som såhär att min kära fästman är sjukt flygrädd, sååå ja, det löser sig nog;)

Trevlig helg, nu tar ni fredag!

Grymt apptips- Wunderlist!

Jag älskar gemensamma listor där man kan strukturera upp sitt liv med en smidig app! Wunderlist (årets app) där kan du dela dina matinköp bland annat, perfekt om den ena är hemma och kommer på något då lägger man bara till i listan och vips så syns det med en gång i appen! Snyggt typsnitt, design och lättbegriplig, me like!

Här kan man ju även lista andra saker platser att besöka, saker att göra mm. 
Klickar jag på inköp glödlampor t.ex så kan jag skapa en anteckning/diskussion, lägga till bild etc.

(Gjorde skärmklipp, blev inte jättebra).
 

♥ Du är det bästa jag vet ♥

Älskade Alfred! Det är inte alltid så lätt att vara mamma alla gånger och du har en otrolig vilja och du lyssnar inte alltid på vad vi säger. Vi är inte alltid sams men det löser sig tillslut ;)

Det är inte jättekul att vara på dagis nu och han längtar till att få börja i förskoleklass. Är rätt så många dispyter och ibland är du så ledsen över saker som hänt på dagis. Det gör så ont i mitt mammahjärta. Det är inte lätt att vara förälder alltså, vi har många samtal om diverse saker här hemma om hur man skall agera och inte i olika situationer. Är det det minsta infekterat i gruppen så byggs allt på och det blir kaos. Just nu upplever jag att det är lite stojigt på hans avdelning. Vi längtar tills du börjar i förskoleklass nu och hoppas att det blir en bra grupp.

Vi älskar dig över allt annat vår underbara älskade Alfred. Vi kommer alltid att finnas för dig.

Osynliga regler i sociala medier?

Vad tycker ni, finns det osynliga regler i våra sociala medier? Min personliga åsikt är att det gör det, men inte säkert att alla förstår/är med på "den regeln"?

♥ Exempelvis: Om någon gör en SFS (länkar mig på instagram) eller tvärtom, så blir man ju jätteglad eller hur? Givetvis så gör jag likadant mot den personen som länkat mig som tack, det som sker är ren & skär länkkärlek. (Rent hyffs mot den personen som länkat mig, vill ju gärna återgälda det). Länkar du mig så länkar jag dig. Detta är ju givetvis upp till var och en men jag gillar att göra det för det visar att vi bryr oss om varandra och stöttar varandra. Win, win! Självklart så blir man ju jätteglad när någon länkar tillbaka.
Jag är lite emot organiserade SFS som sker på instagram där några personer går ihop och säger: Följ oss, dela denna bilden så väljer vi ut några som vi delar på vår instagram. Jag tycker att det blir för mycket personlig vinning i detta. Kan ju bli 200 personer som delar och sedan blir 10 utav dem utvalda, vem har då fått ut mest på detta? Nä jag tycker att vi oberoende kan börja att stötta varandra mer. "Tillsammansärvistarka".

♥ En annan sak som är riktigt pinsam är ifall man öppet ventilerar idéer med sina bloggvänner och så vips så kommer det en annan person som snor den idén och gör den själv. Vad hände med det egna tänket och respekten mot andra? Det blir ju så uppenbart! Visst man kan få inspiration av varandra men att göra likadant rätt av, gör det till något eget istället. Bara för personen själv inte tänkt på detta.

Kom igen vi kan bättre, vi kan göra bloggvärlden mera ärlig och inte så ytlig och falsk som den är! Jag tycker det är så trist med stämmningen som kan förekomma.

(En SFS jag gjorde för ett tag sedan, kommer fler). Följ mig på instagram @hummingbird83.

Idag är vi produktiva!

Yes solen skiner, helt blå himmel, energin är tillbaka tills det blir dåligt väder igen, typ.
Vi har röjt ur våra förråd nere och snart drar vi till tippen! Härligt och röja ur och få ordning i förråden med djupa hyllor och få ned allt i backar.

Här är vår baksida på huset och nu längtar jag tills vi får klart altandäcket på baksidan, ser ni det kommer gå ända ut till berget och så kommer vi ha spabad där såklart och massa belysning mot berget och i däcket. Vad tror ni? Kommer det bli bra?

End of week & AW!

Då har snart denna veckan gått också, veckorna rullar på i en rasande fart! Har hunnit dra iväg lite roliga mail och lite annat :) Skall ringa ett och annat samtal, ett nu samt ett på lunchen imorgon tänkte jag. Så får vi se vad våren har att erbjuda.
♥ Imorgon är det Afterwork med jobbet, skall bli riktigt kul vi blir 24 personer som skall ut och äta på en grym restaurang som heter YOMO här i Uddevalla. Kommer bli skoj! Outfiten är fixad, så får väl fräscha upp mig lite på jobbet imorgon, tar med lite smink osv. Jag är laddad och ser fram emot detta verkligen!

(Sunshine in a cup). Av någon anledning så piggar denna bilden upp mig.
 

Vad tillför bloggen dig?

För mig så har bloggen tillfört mycket och gör fortfarande, jag har trots allt bloggat sen 2007. Jag har fått träffat många fantastiska människor genom bloggen som idag även är mina vänner, detta är ju rätt så fantastiskt när man tänker efter! Jag älskar att skapa mig ett nätverk av bra folk runt om mig, nya kontakter som man kanske kan ha nytta av i framtiden samt vänner för livet.
Jag gillar ju att skriva och även att sätta mina personliga åsikter på pränt och då är ju bloggen ett passande forum, min blogg är en dagbok för mig och som även är öppen för allmänheten. Det som är bra med bloggen är ju också att man kan fråga sina läsare om råd och man diskuterar olika saker. Jag är intresserad av andras synvinklar och åsikter. Vad tillför din blogg dig?
Sedan tycker jag att det är viktigt att bloggen inte blir ett stressmoment,
att man måste uppdatera varje dag? Detta tror jag är vanligt men då blir ju bloggandet en press, inget kul. Jag försöker uppdatera varje dag, det tråkiga i det hela att gör man inte det så sjunker läsarantalet =( Älskar att svara på allas kommentarer och här har jag ju lite att stå i ibland särskilt när man kommer lite efter.
Tycker inte heller att bloggen skall inkräkta på ens "vanliga" arbetsliv". Jag brukar göra tidsinställda inlägg för att kunna hålla åtminstone 1 inlägg varje dag.(Detta är ju för att man inte skall blogga från sin arbetsplats tycker jag). På vissa arbetsplatser så är det tillåtet, sedan så visst kan man slänga in ett inlägg på lunchen ifall man känner för det, det är ju din tid. Hur gör ni?
Men ibland är det ju som så att man orkar inte blogga/man har ingen skrivlust, man är inte mer än människa! Det är OK!

Nu vill jag har sommar!

Jag är en människa som blir fruktansvärt påverkad av väderförhållandena har jag märkt! Jag avskyr verkligen vintern! Jag blir jättepåverkad, inte humörsmässigt men jag blir fruktansvärt trött när det är mörkt och kallt. Vill helst gå i ide! Jag vill göra massa saker, sätta igång massa projekt men känner samtidigt att jag inte är sugen på det. Så jobbigt! På jobbet rullar det på, men det är när jag kommer hem som jag vill förverkliga massa idéer & tankar jag har. Nä en resa till solen nu hade passat mig ypperligt ;)
Kan ni förstå hur frustrerande detta är för en person som mig? Ja ni som vet hur jag fungerar, hehe.
När det är sommar & sol får man massa energi till allt! Nu tar allt lite längre tid.
Jag har såklart en del projekt igång, lite många lösa trådar nu bara. Men det skall nog lösa sig!

Längtar så tills vi kan lägga i vår båt, ge mig sommar nu!

 

Snack om kamera, inträden & djurplågeri

Jag är urusel på att ta med vår grymma kompakt systemkamera, för er som är nyfikna så har jag en Sony a5100. Älskar den då den har en flipskärm som man kan ta selfies med samt Wi-fi så jag kan skicka bilderna direkt till telefonen. Den tar grymma bilder!
Har haft den i c.a 1-års tid nu och använder den alltför sällan tyvärr, vet inte vad det beror på. Kanske för att jag inte begriper mig på inställningarna eller att jag inte orkar fördjupa mig mer. Tror mer egentligen därför att kameran på min Samsung Galaxy S6 Edge är så bra och lätt och mobilen har man alltid med sig liksom.
Nu till något annat, vi var ju på universeum igår och tycker att det är lite saftigt att ta 125:- för barn och 180:- för vuxen.
Sedan när jag går där kan jag inte låta bli att tänka på de stackars djuren, framförallt aporna, hajarna instängda avskärmade från sitt riktiga fria liv, uppstressade av massa människor. Är detta rätt?
Vi har fångat dessa djur för att de skall visas upp!
Jag vill påstå när det kommer till alla vilda djur som är på zoo i parker osv dom skulle haft ett bättre liv i det fria! Vad får oss att tro att dom har det bättre på detta viset? Hur kan vi avgöra ifall dom mår bra? Dom kan inte prata.
Arter som hotas att utrotas visst men på hur många ställen i världen finns också dessa arter på ett annat ställe?
Bara lite söndagstankar...


(Älskar bilderna på dessa 2 klätterapor).

Helgfeeling!

Idag tog vi oss en utflykt till Universeum, Alfred tycker det är jättekul såklart, men vill gärna se och traska på ganska så fort, lite otålig,hehe. Men ändå skönt att komma hemifrån litegrann.
Jag brukar ha många järn i elden men nu så vill jag inte starta något nytt projekt förräns till våren då man förhoppningsvis har lite mer energi;) Har en asgrym idé som jag vill genomföra och hoppas verkligen jag kan få fixat det. En hint; Handlar om resa..

3 asgrymma låtar som jag blir sjukt pepp utav! Ja haha jag gillar bara denna sortens musik, då jag är pop prinsessan nr.1, hehe. Är detta pop? Hm Dance är det nog?

Varför gillar man vissa tv-serier?

Så himla lustigt jag och underbara Linda (andra halvan på LM) vi gillar exakt samma serier! När jag messar och frågar henne har du sett ShadowHunters, japp då har hon baske mig sett den innan mig! Likaså med Penny Dreadful så hittade jag en "ny" serie igår på Netflix som det finns 3 säsonger av, ja vi pratar Netflix detta underbara fenomen, Bitten ja då har hon med redan sett den med! Sedan så finns ju Salem och även Van Helsing! Jösses och det slutar inte där, finns massa i denna genre av serier, det har fullkomligt exploderat! Kommer aldrig att tröttna.
Behöver jag ens säga att jag älskar Vampire Diaries, Originals, Teen Wolf, Trueblood?!

Varför faller man för vissa genrer av serier?
 
Ja ni vet förmodligen vad dessa serier handlar om? Vampyrer, varulvar, trollkarlar, häxor osv. Det övernaturliga. Jag blir helt fast i dessa serier! I dessa serier som kommit till senare dvs idén har ju säkerligen kommit från Trueblood & Vampire Diaries från början. Det är ju inga kända skådespelare men jag älskar handlingen som regissörerna skapar och det är ju oftast en ganska så dramfylld kärlekshistoria in nästlad i det hela. Så man bara älskar karaktärerna! Man tycker alltid att ngn är sådär lite extra snygg med;) Vad gillar du för serier?

(En notering är ju att de uppenbart kör på exakt samma stuk av att fronta serien, hehe).
 
 

Några av mina favoritbloggar

Jag fick ju några utmaningar som jag lovat att jag skall göra, en av dem var ifrån Malin som ville att jag skulle lista några av mina favoritbloggar och också nämna varför de är favoriter. Det skulle vara minst en kändis/halvkändis och minst en rookie/mindre blogg.
Utmanar er alla andra att lista era bloggar enligt ovan, meddela mig gärna ifall ni gjort det;)

Här kommer några av mina favoriter: (har ju många bland mina vänners bloggar som jag kikar in dagligen på, men tänkte tänka lite utanför den boxen nu).

♥ Brukar kika in hos Maria Montazami gillar vardagsglimtarna och de fina bilderna såklart.
♥ Gillar att följa Foki, har gjort det väldigt länge från och till. Så fruktansvärt driven och att få se hennes projekt och idéer ger mig inspiration. Så häftigt att hon är listad som en av de hetaste svenskarna i världen av veckans affärer. Diggade när hon var med i programmet svenska miljonärer.
♥ En annan grym blogg om man vill lära sig mer kring webbutveckling och sitt bloggande är Enklaknep.
 Julia
en tjej som jag följt väldigt länge, jag får en sån härlig feeling när jag går in på hennes blogg!
♥ En nyfunnen vän Liselotte brukar jag kika in hos då jag gillar hennes sätt att skriva på, hon skriver som det är utan krusiduller, vilket jag gillar.

 
 

Min nya design!

Nu äntligen är den på plats!Jag är jättenöjd! Precis vad jag hade i åtanke! Stort tack till fantastiska Alexandra som hjälpt mig med min vision och mitt mål!
Bantat ned mina kategorier så att det skall bli lätt att hitta med samt att bloggen blev mer stilren, proffsig och nu känns den mer up to date!

Vad tycker ni?? Nedan ser ni min gamla.

 

Mukbang projektet!

I mitt inlägg- Ge mig en utmaning och jag gör den! Så fick jag en häftig utmaning av Thaimorsan, nämligen Mukbang, hon själv hade den med på sin lista av nyårslöften ( mål & projekt).
När jag fick denna av henne så kunde jag givetvis inte hålla mig utan sade till henne att DENNA utmaning MÅSTE vi ju göra ihop, blir ju roligare då ;) Sedan så visade det sig att Emma ville vara med också, detta kan ju bli hur roligt som helst!

Vad är då Mukbang? Detta är en trend som startade i Sydkorea och handlar om att man dukar upp massvis med mat och äter i livesändning samtidigt som man samtalar med sin publik/kameran. (Ätsändning).
Just det sistnämnda så tänker jag att det kan ju bli lite roligare ifall vi är fler. Skulle nog inte kännas så awkward då heller,hehe.

I sydkorea tjänar man tydligen stora pengar på detta, tror inte vi kommer göra det men kommer bli en jäkla rolig grej av det hela. Kanske kan man få maten sponsrad, hihi.

När i tiden detta blir det är inte bestämt än, men ni lär ju märka det.


Netflixtips! ShadowHunters!

Ny serie på Netflix ShadowHunters från 2016 (baserade på böckerna The Mortal Instruments), så fruktansvärt bra! Jag har tagit vår tv i beslag och är uppe till 01.00 på nätterna och tittar, kan inte sluta! Fästman mindre glad dock, hehe. Har helt fastnat!
Älskar skådespelarna och karaktärerna. Man får alltid sin favorit i sådana här serier;)
Behöver jag säga att jag längtar till kvällen nu!

Hurra! Hurra!

Idag är inte en vanlig dag för det är min födelsedag, vaknade upp till frukost på sängen och skönsång.
Alla i familjen åt frukosten i sängen, fantastiskt mysigt. Sedan fick jag ligga kvar och läsa en bok en stund och så lyckades jag att somna om,hehe.

Kul med dom utmaningarna jag fått! Jag skall göra en MUKBANG och även de andra 2 utmaningarna. Lista mina favoritbloggar samt laga något veganskt & vegetariskt. Glad att det inte trillade in en massa galenskaper,hehe.

Fick fantastiska presenter, framför allt Laila Bagge armbandet som är så himla läckert!

 Ge mig en utmaning och jag gör den!

Såhär dagen före jag fyller 34 år (japp imorgon blir jag ytterligare 1 år äldre), tänkte jag vara lite crazy!

Ge mig en utmaning OCH jag gör den! Målet är att spela in en video då också,hehe.
Kanske börjar jag vlogga 2017? Äsh det vette katten men, detta kanske ger mig blodad tand? Utmaningen får ju vara med rim & rason då såklart, inte för tokigt. Jisses att jag ens vågar skriva detta är en bedrift, kommer förmodligen ångra mig.

Blogg designen är på gång, här kommer en liten sneak peak, kommer bli nöjd!

 
 
 
 
 
 
 
 
 

Vad händer? Nyårslöften?

Jo minsann nu är ny bloggdeisgn på gång och jag får nog se första utkastet nästa vecka, skall bli oerhört spännande!! Svårt att förklara bara hur man vill ha den så det lär bli en del ändringar under tiden.

Nyårslöften- Nä inga direkta mer än att jag skall motionera mer.

Mål däremot för 2017 är roligare att sätta upp tycker jag!

♦ Dubbla antalet följare på instagram till 1000 st, hjälper ni mig? SFS?
♦ Fixa så att bloggen får ett proffsigare utseende och blir mer lättöverskådlig. Kommer banta kategorierna bland annat som vi fick lära oss på vår Workshop #tillsammansärvistarka och ny design som är på gång!
♦ Expandera LM Event samt ha massa grymma happenings!
♦ Vara med i någon grym fysiskt tävling. Tipsa mig, inte Göteborgsrundan osv. Men någon kul, typ Ninja Warriors.
♦ 2017 får bli resandets år!

Listan kan göras lång men då tröttnar ni på att läsa ju, HAPPY WEEKEND Y´ALL! 

 Testagram- December boxen

Denna Testagram box med fantastiskt innehåll hämtades ut lämpligt i mellandagarna som en liten nyårspresent. Alfred skålade med musten på självaste nyår. Han tyckte den var supergod, allt annat har visst slunkit ned det också.

I boxen var det; Kiviks MusteriÅrets Skörd Mousserande Äppelmust, RisentaFröknäcke med rotfrukter, OLW PopperiSourcream & Onion och Cream Cheease, M&M’s ChokoLypsyl- Yummy LipsSnickers BitesNivea Cream CareFacial Cleansing Cream, Bonus: Presentkort på Mockberg.comPresentkortet 500:-

//Inlägget är i samarbete med Testagram.se

My Bestnine 2016 & 2015

Jag har ju givetvis också hakat på trenden 2016 Bestnine att publicera mina mest ♥ bilder på instagram och ni som inte följer mig där hittar mig på @hummingbird83.
Vilket instagramår jag haft! För att jämföra så valde jag också att ta med 2015 Bestnine. Lite skillnad på likes, hehe.
Jag måste också säga att jösses vad jag kämpat för att komma över 500 strecket som varit mitt mål 2016.
2017 så tänkte jag satsa på att dubbla mina följare till 1000! Tror ni det är möjligt, fixar jag det?

 
 


Fynda resa?

Inget gör mig så irriterad när sådan här reklam mail kommer ut om att deras stora januarirea har börjat eller fynda din resa här, som nedan.
Blir fullkomligt galen för NÄR stämmer dessa priserna? Priset står Från...men detta är inte ok, hur jag än söker letar så blir det svindyrt. Vaddå massor med billiga flygbiljetter? Om man vill att flyget till London skall ta 17 timmar då eller, istället för 2 tim. Tackar vet jag faktiskt Ryanair i detta fallet, trodde aldrig jag skulle säga det! Bara för att dom skriver från så klarar dom sin undan det här med falsk/vilseledande marknadsföring. Tror vi är alldeles för dåliga på att använda oss utav Konsumenterverket. Denna fråga kommer jag att ställa till dem såklart.

Jag vill uppmärksamma alla på att det lönar sig att leta! Bara för att jämföra hur sjuka priser det kan bli så sökte jag Göteborg-London i slutet av mars endast flygbiljett och gjorde likdant på Ryanair.

4678:- med British Airways mot Ryanair 858:- tur & retur (nu gjorde jag endast 1 sökning, givetvis så bör man leta igenom alla flygbolag för att jämföra noggrant). Vill ju påvisa vilken skillnad det kan vara bara.
Beroende såklart på vilka datum man väljer så blir det billigare/dyrare så är det ju. Så om man börjar att bestämma sig för vart man vill och är ganska så flexbel när det kommer till datum så kan man komma riktigt billigt undan.

Vad är ditt bästa tips för att fynda resa?

 

Galen start på 2017!

Helt galet OCH vilken kanonstart på 2017! Det har tillkommit så många nya läsare hit! Välkomna!
Vem är du? Kommentera gärna så att jag kan kika in hos dig ;)

Detta peppar mig ju helt klart att ta bloggen ytterligare ett steg längre, kan ju börja med att få till en ny bloggdesign, vilket jag funderat på ett tag! Denna känns lite old school, vill ha en mer modern och stilrenare blogg. Har du något bra tips på en blogg som kan ge lite design inspo? Har lite idéer på hur jag vill ha det, men inte fått hela bilden klar för mig än. Vad gillar du designmässigt på en blogg du läser?

Då var nyår över hoppas ni alla har haft ett bra firande? Vi var bara hemma och lagade god mat, spelade nyårsbingo, spelade lite sällskapsspel och bara njöt. Haha vi låter som ett gammalt pensionärspar men måste säga att det var riktigt skönt!

God fortsättning önskar oss!
Hoppas dock 2017 blir bättre för världen än denna start som vårt nya år fick. Sänder alla mina tankar dit.