Låt inte sommaren stressa er!

För många så kanske inte ledighet och semester alltid är något positivt, det kanske är raka motsatsen för många. Tror att många upplever att det är stressande med massa ledighet, dom vanliga vardagsrutinerna läggs åt sidan. Tid som man inte vet vad man skall göra av. Man känner sig tvingad att hitta på något...

Man får massa energi, vill göra något men ändå så vet man inte VAD man skall göra. Tror detta är ett dilemma för många och får en stor mängd av vår befolkning att må dåligt. Låt inte sommaren stressa er! 
Ta det lugnt man behöver inte alltid hitta på något, varför måste man hela tiden göra något?

En stor bov i det hela är definitivt sociala medier, alla far land och rike runt postar hit & dit, äsch säger jag strunt i det. Kanske inte alltid är så lätt men varför skall andras leverne få vissa att må dåligt? Nu säger jag inte att alla påverkas av detta men många låter sig nog göra det.
Alla har vi olika vardagar här i livet, våra livssituationer ser olika ut vilket gör att vårt flöde inte ser likadant ut heller.

Inte så konstigt att allt yngre människor mår så dåligt med psykisk ohälsa, som numera är en av våra vanligaste folksjukdomar. Det är så mycket att leva upp till både utseendemässigt och den ständiga stressen över sociala medier samt pressen att alla måste göra karriär.
Kan bara gå tillbaka tll när jag var "ung" ja jisses hörrni det var ett tag sedan. Då var det inte alls såhär som vårt samhälle idag har utvecklats till, där både droger & psykisk ohälsa tyvärr har blivit en del av vår vardag. Jag tycker detta är så oerhört ledsamt att så många ungdomar idag mår dåligt, jag vill så gärna vara där stötta & hjälpa till få samhället bra igen men dessvärre så hänger inte detta på en enskild individ.

För ett tag sedan så skrev jag om den → sociala mediastressen ← Läs gärna mitt inlägg om det.

Kommentarer

Linda

Postad den

Så bra skrivet, den där stressen är helt bananas! Man måste tänka till faktiskt <3

Svar: Ja, det är den herregud det är ju semester liksom. Ingen tävling i vem som hinner göra mest ;)
Hummingbird

Asylmamma

Postad den

På ett sätt håller jag med dig om sociala medier, men på ett sätt inte. Vad jag har hört är tex självmord vanligast för män i 50 års åldern och fördomsfull som jag är tänker jag att det inte handlar om sociala medier då..? Tror det är ännu mer komplext men vet inte riktigt vad problemet består av... hur som helst tycker jag att det är bra att du diskuterar det här, många mår dåligt av det och då är det viktigt att lyfta ❤️

Svar: Ja så är det kanske. Men det jag reagerar över är att var och varannan ungdom idag går hos psykolog, skriver om psykisk ohälsa osv. Det har blivit vår vanligaste folksjukdom :/ Fruktansvärt många unga människor tar livet av sig. Vad beror detta på. Jag tror definitivt det är sociala medier tillsammans med en del annat samt pressen att leva upp till, göra karriär, att prestera. Det är nog många faktorer som spelar in :/ Hemskt är det i vilket fall.
Hummingbird

AnixNilsson

Postad den

Just den där stressen över att behöva göra något, den känner jag igen. Men sen påminner jag mig själv om att även små saker hemma är att göra något. Däremot så tror jag många glömmer att det finns många guldkorn i sin egen by eller stad som kan vara minst lika roligt.
Tack för två bra inlägg!

Svar: Ja eller hur, men varför skall man bli stressad över semestern egentligen och hålla på att jämföra sig med andra? Hihi lite tokigt är det;) Jamen eller hur, finns ju saker på nära håll att göra om man nu måste göra ngt ;) Vi kommer ta det väldigt lugnt denna sommar, så skönt!
Hummingbird

Kattis

Postad den

Ja nog är det många som jämför sitt eget liv med andras istället för att fokusera på vad man själv vill och hur man kan uppnå det. Själv är jag överlycklig över att snart ha 2 veckor helt ledigt utan en enda fast plan...ska bli så skönt att ta dagarna som de kommer bara!:P Men som du skriver, alla är vi olika och nog är det många som känner stress över att inte ha massa "roligt" planerat för semestern.
sv: haha ja då vet du vad som gäller...vem vet, det kanske är i Grekland vi möts så småningom!?:D
LindaMarie låter som ett jättebra namn på nya bloggen tycker jag!

Svar: Jamen så är det, varför skall man fokusera på vad andra här i livet åstadkommer när man kan åstadkomma sina "goals" själv ;) Så härligt att inte ha något planerat tycker jag, bara vara! Ja jag tror nog väldigt många av Sveriges befolkning känner av den stressen;) Ja vem vet kanske är det Grekland vi möts i, eller på ngt annat kul ställe ;)Ja det får bli det namnet på bloggen tror jag bestämt ;)
Hummingbird

anneli

Postad den

Ja, iår har jag valt att ta dagen som den kommer och det är jag så glad över att jag gör. För semester har alltid innebruit att åka ÖVERALLT.
och saker hela tiden. nu vara hemma och jag njuter.

Svar: Jamen eller hur, samma här vi har inget planerat bara ngn liten tripp hit & dit men sen är det lugnt. Så skönt att bara få vara och njuta av sin ledighet utan att hysteriskt åka hit & dit. Man skall ju vila upp sin på sin semester.
Hummingbird

Bella

Postad den

Psykisk ohälsa skulle jag dock inte påstå grundar sig i sociala medier. Stress och grupptryck tycker jag mycket väl kan ha sina rötter där i många fall - men för att bli sjuk krävs mer. När jag drabbades av min ätstörning som jag hade för några år sedan, så hade det absolut inget med media att göra. Visst är modellerna smala, men det är inte anledning nog till att bli sjuk. Det krävs mer för att man psykiskt ska klara av att plåga sig själv så enormt.

Svar: Det är klart att det inte endast grundar sig i sociala medier men det är nog till stor hjälp och sedan så är alla sjukdoms scenarion olika från olika person ;) Beror ju helt på hur sårbar man är Andra tar detta med sociala medier väldigt hårt. Att hela tiden jämföra sig med andra och se och känna att man inte duger. Jag känner så många som gått i väggen för detta dessvärre. Psykisk ohälsa är en väldig bred benämning på en "sjukdom" som oftast är flera kombinationer. Ibland räcker det med en del och i andra fall flera. Så det var inte så jag menade,hehe. Just psykiskt hälsa är ingen sjukdom i sig det är ett samlingsord för många sjukdomar som du säkert vet. Men då jag vet att många stressar upp sig över sociala medier att ständigt vara uppdaterade över "hur bra alla andra har det" men inte jag scenariot så tycker jag det är extra viktigt att påminna mina läsare. Kanske kan jag få någon att stanna upp för en sekund och tänka sig för. Stor kram till dig.
Hummingbird

Carro

Postad den

Bra inlägg! Skulle gärna bara ligga i en solstol en dag och läsa en bok, men det hinner man inte riktigt som småbarnsförälder, inte heller jämföra sig med vad andra gör, skönt! :)

Svar: Tack, nä man kanske inte hinner det men man som föräldrar kan turas om så att den ene får sitt behövda lugn & avkoppling. Viktigt att man delar upp det tycker jag om man lever tillsammans. Nä precis vi är nämligen experter på att jämföra oss med andra hela tiden, av någon anledning. Lite typiskt svenskt känns det som ;)
Hummingbird

Erika

Postad den

Så himla viktigt och bra att du tar upp det!

Svar: Även om många kanske är medvetna om det så tror jag att vi alla behöver påminnas ibland att det är ok att bara ta det lugnt och att bara vara med.
Hummingbird

MALIN

Postad den

Svar: Prova att göra glass själv! SÅ mycket godare och roligare! Kram

Svar: Ja det måste jag verkligen göra!
Hummingbird

Veiken

Postad den

Jag tror att många låter stressen ta över i sin iver att prestera och vara duktig. Många behöver sänka kraven på sig själva och därmed få mer gjort och på så sätt må bättre!

Svar: Ja men exakt så är det. Alla lider vi över någon sorts prestationsångest, så håller helt med dig!
Hummingbird

Netti Starby

Postad den

Det är verkligen sjukt att det är en sådan press i dagens samhälle. Du har så himla rätt angående sommaren och semester då det är ingen ide att stressa upp sig i onödan. Jag har delat upp min semester i år då vi hälsade på barnens mormor i Stockholm och har haft kalas för barnen som fyllde år. Nästa semester ska jag inte göra något alls haha! Så himla bra skrivet! :-D Kramis

Svar: Ja det är helt sjukt faktiskt. Ja många stressar upp sig inför semester, herregud vad skall man göra. Så hoppas att jag kan påminna några att ta det lite lugnt i sommar,hihi. Njuta av att bara vara och inga måsten. Denna sommar tar vi det lugnt inga husprojekt iår för dom är vi färdiga med för detta året. Nu har vi satt stopp denna sommaren, inte påbörja ngt nytt! Stor kram!
Hummingbird

Amanda

Postad den

Så bra skrivit av dig. Det är verkligen något jag behöver tänka mer på då jag blir super stressad haha!

Svar: Åh men vad bra att du tycker det. Haha vilken tur att jag påminde dig om detta då ;)
Hummingbird

Jessica Högberg

Postad den

Glöm inte att en picknick kan vara lika härligt som allt andra visar😁

Svar: Picknick är helt klart underskattat det är ju så mysigt!
Hummingbird

Alva Berg

Postad den

Helt riktigt, bra inlägg! ha en fin kväll, kramar<3

Svar: Vad kul att du uppskattade detta, alla behöver vi en påminnelse ibland;)
Hummingbird

Emilia

Postad den

Håller med dig, man behöver inte hitta på en massa hela tiden. Ibland får man ta det lugnt bara

Svar: Nä man behöver ju inte det;) Skönt att bara ta det lugnt och det kommer vi verkligen göra denna sommar!
Hummingbird

Ida

Postad den

Härligt, bra inlägg!! :*

Svar: Tack, jag blev stressad förr av sommaren men det har liksom vuxit bort med åldern, haha. Bra att stanna upp och tänka till ibland. Reflektera över verkligheten.
Hummingbird

MoaKandelin

Postad den

Bra inlägg, verkligen!

Svar: Tack, ibland behöver man en liten påminnelse.
Hummingbird

Liene Svärd

Postad den

Viktigt inlägg :)

Svar: Ja det är faktiskt det och även ifall man är medveten om det så behöver man bli påmind ibland.
Hummingbird

Ajli Müller

Postad den

Fint skrivet. Jag stressar jättemycket nu på sommaren, kan inte tänka klart... vill bara ut och ut och ut, och när det är dåligt väder får jag nästan panik >.<

Svar: Naw, det är som jag tycker, viktigt att påminna om. Ja jag vill såklart ha fint väder med på semestern så trist ifall det blir dåligt! Haha lite panik får jag allt med när det är dåligt väder.
Hummingbird

Sarah

Postad den

De e lätt att stressa när man vill hinna me så mkt :)

Svar: Ja såklart att de tär men på semestern skall man inte stressa ju, det gör man ändå i vardagen ;)
Hummingbird

Ida

Postad den

Jag känner en annorlunda stress nu på sommaren. Är 31 och sjukpensionär. Ensam jämt i princip. Sommaren är tuff när man är ensam och inte har några planer alls. Alla dagar ser likadana ut och det stressar mig att livet går... Alla andra umgås med vänner och reser och har grillkvällar mm.
Önskar dig en fin sommar! Kram Ida

Svar: Men åh då förstår jag dig verkligen vännen, ush då :/ Att bara umgås med sina nära & kära brukar ju hjälpa ingen skall behöva känna sig ensam någonsin.Styrkekram till dej!
Hummingbird

Kommentera här